Hem Beşiktaş Hem Trabzonspor Forması Giyen Futbolcular

ANA SAYFAHABERLER → Hem Beşiktaş Hem Trabzonspor Forması Giyen Futbolcular

Hem Beşiktaş Hem Trabzonspor Forması Giyen Futbolcular

Hem Beşiktaş Hem Trabzonspor Forması Giyen Futbolcular

Her sezon bol gollü ve heyecanlı maçlara sahne olan Beşiktaş – Trabzonspor rekabeti, Türkiye tarihinde birçok unutulmaz maçla akıllara kazındı.

İki dev kulübün arasındaki 136 randevuda Beşiktaş 53, Trabzonspor ise 46 maçta gülmeyi başardı. Taraflar, 37 kez ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Tarih boyunca birçok önemli isim, hem Beşiktaş hem de Trabzonspor forması giydi. Kimileri bir takımdaki performansıyla hatırlanırken kimileri ise iki takımda da başarılı olmayı başardı.

İşte hem Beşiktaş hem Trabzonspor forması giymiş 5 futbolcu:

 

Tolga Zengin

Profesyonel A takım kariyerinde yalnızca iki takımın formasını giyen Tolga Zengin, 9 sezonunu Trabzon’da; 6 sezonunu ise İstanbul’da geçirdi.

Milli takımın formasını da giyen Tolga Zengin, kalede gösterdiği istikrar ile uzun yıllar her iki takımın kadrosunda da önemli pozisyona sahip oldu. Zaman zaman yedek kalsa da Tolga Zengin, kendisine ihtiyaç olduğu zaman hep kalede olmayı başardı.

2004 yazında A takıma yükseldiği Trabzonspor ile 2013 yılına kadar 3 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan file bekçisi, 2013 yazında 2.75 milyon €’ya Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

Siyah beyazlı forma ile 2 kez Süper Lig şampiyonu olmayı başaran Tolga Zengin, 2019 yılında ise futbolu Beşiktaş’ta bıraktı.

Sergen Yalçın

4 büyüklerin tamamında oynamasıyla bu tarz bir listedeki yeri neredeyse garanti olan Sergen Yalçın, iki takım arasından şüphesiz Beşiktaş kariyeriyle akıllarda daha fazla yer edindi.

1991’den 1997’ye kadar Beşiktaş’ın yıldızı olan Sergen Yalçın, bu dönemde siyah beyazlı formayla 2 Süper Lig, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası kazanmayı başardı.

Bonservisinin Siirt Jetpa’da olduğu 2000/01 sezonunda Trabzonspor’a kiralanan Sergen Yalçın, Karadeniz ekibinde yalnızca 21 maça çıktı ve 1 gol 5 asistle oynadı.

2002-2006 yıllar arasında bir kez daha Beşiktaş’a dönen Sergen Yalçın, unutulmaz 100.yıl şampiyonluğunu getiren golü atarak Türkiye futbolunun en ikonik anlarından birinin başrolü oldu.

Jose Sosa

Listedeki tek yabancı isim olan Jose Sosa, kariyerinin ilk yıllarında Bayern Münih, Napoli ve Atletico Madrid gibi Avrupa devlerinin formasının giymesinin ardından Ukrayna ekibi Metalist’e transfer oldu.

Türkiye’ye ilk olarak 2014/15 sezonunda Beşikaş’a kiralık gelerek ayak basan Jose Sosa, ertesi sezon bonservisiyle birlikte Beşiktaş’a imza attı. Şenol Güneş yönetimindeki ilk şampiyonluğun baş aktörlerinden olan Arjantinli orta saha, sezon sonunda 7 milyon € bedelle Milan’a transfer oldu.

Milan’da işler Sosa için iyi gitmeyince 1 yıl sonra devreye Trabzonspor girdi. Önce Sosa’yı 6 ay kiralayan Trabzonspor, 2018’in ocak ayında Sosa’nın bonservisini 3.4 milyon €’ya aldı.

3 sezon Trabzonspor forması giyen Jose Sosa, Trabzon ekibinin orta sahasında üst düzey bir performans gösterdi. Sosa, 2020 yazında Trabzonspor’a Türkiye Kupası kazanarak veda etti.

Dorukhan Toköz

Eskişehirspor’da yaptığı çıkışla Beşiktaş’a transfer olan Dorukhan Toköz, yüksek enerjisi ve potansiyeliyle Beşiktaş taraftarlarının kısa sürede kalbini kazanmayı başardı.

2018-2021 yılları arası 3 sezonda siyah beyazlılar adına önemli bir figür olan Dorukhan Toköz, 2020/21 sezonunda Sergen Yalçın yönetiminde Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan kadroda yer aldı.

Sözleşmesi 2021 yazında sona eren Dorukhan Toköz, Trabzonspor’a giderek Abdullah Avcı’nın takımına katıldı. Dorukhan Toköz’ün bu tercihi, 2022 yılında üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanmasını sağladı.

Burak Yılmaz

Birçoklarına göre Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi santrafor olan Burak Yılmaz, Antalyaspor’daki çıkışıyla 2006 yazında Beşiktaş’a imza attı. Ancak 2007/08 sezonunun devre arasında Beşiktaş, Burak Yılmaz’ı Manisaspor’dan Filip Holosko transferinde takasta kullandı.

Fenerbahçe ve Eskişehirspor’un ardından 2009/10 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a gelen Burak Yılmaz, Şenol Güneş yönetiminde büyük bir golcüye dönüştü.

Burak Yılmaz, Trabzonspor’un ligde sadece 2 mağlubiyet aldığı 2010/11 sezonunda toplam 20 gol attı ancak takımının averajla şampiyonluğu kaçırmasına engel olamadı.

Ertesi sezon kariyerinde en fazla gol attığı sezonu yaşayan Burak Yılmaz, Süper Lig’de tam 33 gol atarak gol kralı oldu. Burak Yılmaz, 2012/13 sezonunun başında Galatasaray’a 7 milyon € bedelle transfer oldu.

Galatasaray ve Çin’deki yıllarının ardından Türkiye’ye dönme kararı alan Burak Yılmaz’ın tercihi Trabzonspor oldu. 1,5 sezon Trabzonspor’da kalan Burak Yılmaz, 2018/19 sezonunun devre arasında Beşiktaş’a 1.3 milyon € bedelle transfer oldu.

Yaşına rağmen Beşiktaş’ta gösterdiği performansla Avrupa’ya giden Burak Yılmaz, 35 yaşından sonra Lille ile Fransa Ligue 1 şampiyonluğu yaşamayı başardı.

Efsane golcü, her iki takımın formasıyla toplamda 108 gol attı ve 4 kupa kazandı.