Hem Beşiktaş Hem Galatasaray Forması Giymiş Futbolcular

ANA SAYFAHABERLER → Hem Beşiktaş Hem Galatasaray Forması Giymiş Futbolcular

Hem Beşiktaş Hem Galatasaray Forması Giymiş Futbolcular

Hem Beşiktaş Hem Galatasaray Forması Giymiş Futbolcular

Türk sporunun asırlık devleri Beşiktaş ve Galatasaray, 1924 yılında karşı karşıya geldikleri ilk maçtan itibaren rekabet içerisinde yer alıyor.

99 yıllık rekabette bazı önemli futbolcular hem Beşiktaş hem Galatasaray formasıyla derbilere çıkma şansını elde etti.

İşte yakın tarihte hem Beşiktaş hem Galatasaray forması giymiş futbolcular:

 

Burak Yılmaz

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli golcülerin başında gelen Burak Yılmaz; 2012-2016 yılları arasında Galatasaray, 2019-2020 yılları arasında da Beşiktaş forması giydi.

Trabzonspor’da yıldızını parlattıktan sonra sarı kırmızılı formayı giyen Burak Yılmaz, Galatasaray’da unutulmaz günler yaşadı.

Trabzonspor’a ikinci gelişinin arından da Beşiktaş’ın yolunu tutan Burak Yılmaz, Beşikaş’ta kendisini tekrardan gösterdi ve Avrupa’ya gidişinin önünü açtı.

Galatasaray’da 82 gol atan ve toplamda 8 kupa kazanmayı başaran Burak Yılmaz, Beşiktaş kariyerinde ise 32 gol ve 11 asistlik performans verdi.

Ayhan Akman

Galatasaray kariyeriyle hatırlanan oyunculardan biri olan Ayhan Akman, 90’lı yılların ortalarında Gaziantepspor’daki performansıyla Beşiktaş’ın dikkatini çekmişti.

Beşiktaş’ta 3 sezon forma giyen ve 1 Türkiye Kupası zaferi elde eden Ayhan Akman, Temmuz 2001’de 500 bin € bedelle Galatasaray’a transfer oldu.

2001’de geldiği Galatasaray’da 2012 yılına kadar forma giyen Ayhan Akman, sarı kırmızılı forma ile 328 maça çıktı ve toplamda 6 kupa sevinci yaşadı.

Sergen Yalçın

Türkiye’den yetişmiş en yetenekli futbolculardan biri olan Sergen Yalçın, 1991 yılında Beşiktaş altyapısından A takıma yükseldi.

Sergen Yalçın; 1998’de İstanbulspor’a transfer olmadan önce Beşiktaş’ta geçirdiği sezonlarda takımın yıldızı olarak 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazandı.

1999/00 sezonunun devre arasında Galatasaray’a kiralık olarak transfer olan Sergen Yalçın, Galatasaray’ın UEFA listesinde yer almadığı için UEFA Kupası’nı kazananlardan biri olamadı fakat lig ve Türkiye Kupası kazanmayı başardı.

2001/02 sezonunda bir kez daha kiralık olarak Galatasaray’a gelen Sergen Yalçın, sarı kırmızılılar ile bir lig şampiyonluğu daha yaşadı.

2002 yazında Beşiktaş’a geri dönen 10 numara, efsanesi olduğu takımının yüzüncü yıl şampiyonluğunda Galatasaray’a karşı ikonik bir gol attı ve Beşiktaş’ta bir lig şampiyonluğu daha kazandı.

Beşiktaş’ta 295 maçta 80 gol 72 asist üretirken; Galatasaray’da 48 maçta 15 gol ve 17 asistle mücadele etti.

Ryan Babel

2013’te ülkemize Kasımpaşa formasıyla gelen Babel, Birleşik Arap Emirlikleri ve İspanya maceralarından sonra 2017’nin ocak ayında Beşiktaş’a transfer oldu.

Beşiktaş’ın Şenol Güneş yönetiminde Avrupa’da gösterdiği başarılı ilerleyişte önemli payı olan Ryan Babel, siyah beyazlı formayla 1 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Beşiktaş kariyerini 89 maçta 29 gol ve 12 asistle noktalayan Babel, Fulham’da geçirdiği kısa sürenin ardından Türkiye’ye Galatasaray formasıyla döndü.

Galatasaray’da 3 sezonda 100 kez forma giyen Ryan Babel, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı ve 17 gol 8 asistlik katkı verdi.

Okan Buruk

Güncel olarak Galatasaray Teknik Direktörü olan Okan Buruk, Galatasaray alt yapısının yetiştirdiği önemli yeteneklerden biri olarak öne çıkıyor.

1992 yılında Florya’dan A takıma yükselen Okan Buruk, Galatasaray’ın Fatih Terim yönetiminde yaşadığı altın çağın kilit oyuncularından biri oldu.

Okan Buruk; 2001 yazında Inter’e bedelsiz olarak transfer olmadan önce 10 sezonda 6 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 1 Türkiye Süper Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 UEFA Süper Kupası kazandı.

İtalya’daki 3 sezonun ardından Türkiye’ye Beşiktaş formasıyla dönen Okan Buruk, 2 sezon geçirdiği Beşiktaş’ta 1 Türkiye Kupası kazanmayı başardı.

Beşiktaş’tan ayrılmasının arından bir kez daha Galatasaray’a gelen Okan Buruk, kariyerinin son yıllarında Galatasaray’da bir lig şampiyonluğu daha yaşadı.

Okan Buruk, Galatasaray formasıyla 306 maçta 43 gol 54 asist üretirken; Beşiktaş’ta 55 maçta 4 gol ve 9 asistle oynadı ve rekabetin iki tarafında da forma giyen en önemli oyunculardan biri oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü, bu akşam Beşiktaş deplasmanına galibiyet amacıyla çıkıyor.