Hem Barcelona Hem Real Madrid Forması Giyen Efsane Futbolcular

ANA SAYFAHABERLER → Hem Barcelona Hem Real Madrid Forması Giyen Efsane Futbolcular

Hem Barcelona Hem Real Madrid Forması Giyen Efsane Futbolcular

Hem Barcelona Hem Real Madrid Forması Giyen Efsane Futbolcular

Barcelona ve Real Madrid, İspanya futbolunun şüphesiz en büyük iki kulübü. Tarih boyunca gerek ligde gerek Avrupa’da çekişen bu iki titan, pazar günü La Liga’da 2022/23 sezonunun kaderini belirleyebilecek bir maçta karşı karşıya gelecekler.

65 puanla ligin zirvesinde yer alan Barcelona, 56 puanla ikinci sıradaki Real Madrid’i Nou Camp’ta ağırlayacak.

Barcelona, ezeli rakibini evinde yenerek ligin bitimine 12 maç kala puan farkını 12 yapmak istiyor. Eflatun beyazlılar ise deplasmandan 3 puanla dönerek baskısını daha da artırmak amacında.

El Clasico öncesinde iki tarafın da formasını giyen efsane futbolcuları derledik.

İşte hem Barcelona hem Real Madrid forması giyen efsane futbolcular:

Bernd Schuster

Ülkemizde 2010/11 sezonunda Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü yapan Bernd Schuster, Alman futbolu için önemli bir futbol insanı.

1980 Avrupa Şampiyonası’nda Almanya ile şampiyonluk yaşamasının ardından Barcelona’ya transfer olan Schuster, tam 8 sezon Barcelona forması giydi ve takımın en önemli oyuncularından biri oldu.

Barcelona’da biri La Liga şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa kazanan Alman futbolcu, sözleşmesinin bitimiyle birlikte Real Madrid’e transfer oldu.

2 sezon da Real Madrid forması giyen Schuster, 2 La Liga, 1 Kral Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Schuster, Real Madrid ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından İspanya’da kaldı ve Atletico Madrid’e transfer oldu.

Atletico formasıyla da 2 Kral Kupası kazanan Schuster, İspanya’da 3 takım formasıyla da kupa kazanma başarısı gösterdi.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olan Schuster, Beşiktaş’a gelmeden önce 1,5 sezon Real Madrid’i çalıştırdı ve 1 La Liga, 1 İspanya Süper Kupası kazandı.

Michael Laudrup

Michael Laudrup, futbol tarihinin en önemli futbolcularından biriydi. Andres Iniesta, bir gün kendisine, “Gördüğün en iyi futbolcu kimdi?” sorusunu soran bir basın mensubuna Michael Laudrup demişti.

Bir Barcelona efsanesi olarak anılan Laudrup, Johan Cruyff yönetiminde üst üste 4 La Liga şampiyonluğu yaşayan kadronun oyun kurucusuydu.

1’i Şampiyon Kulüpler Kupası ve 4’ü La Liga olmak üzere Barcelona’da toplam 10 kupa kaldırmayı başaran Laudrup, 1994/95 sezonunun başında 10 milyon € bedelle Real Madrid’e transfer oldu.

2 sezon formasını giydiği Real Madrid’de de 1 kez La Liga şampiyonluğu yaşayan Laudrup, iki takımın da formasını giyen en büyük isimlerden biri.

Luis Enrique

Şimdilerde teknik direktörlük kariyeriyle hafızalarda olan İspanyol Luis Enrique, futbolculuk yıllarında rekabetin iki tarafında da forma giyen isimlerden biriydi.

Sporting Gijon altyapısından çıkan bir oyuncu olan Enrique, 1991/92 sezonun başında Real Madrid’e katıldı.

5 sezon formasını giydiği Real Madrid’de 1 La Liga, 1 Kral Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası kazandı. Sözleşmesi sona erdiğinde ise soluğu Barcelona’da aldı.

Temmuz 1996’da kapısından girdiği Barcelona’dan emekli olana kadar ayrılmadı. 2003/04 sezonunun başında ise emeklilik kararı alırken Katalan ekibinde 7 kupa kazanmış, unutulmaz bir oyuncu olmuştu.

Ancak Enrique’nin Barcelona’ya asıl hizmetleri, futbolu bıraktıktan sonra geldi. Barcelona, 2014/15 sezonunun başında 2 önemli Luis tranfer etmişti.

Luis Suarez’i santrafor pozisyonuna, Luis Enrique’yi ise teknik direktörlük koltuğuna oturttu.

Efsane kadrosuyla Barcelona, Enrique yönetiminde 3 sezonda; 1 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga, 3 Kral Kupası başta olmak üzere sayısız unutulmaz an yaşadı.

Gheorge Hagi

georghehagi

Hagi, Galatasaray ve Türk futbolu için tarihi bir isim. 80’li yılların sonunda Steaua Bükreş ile yaptığı çıkışın ardından Real Madrid, Rumen futbolcuyu kadrosuna kattı.

2 sezon Real Madrid forması giyen Hagi, 2 İspanya Süper Kupası kazandı. Madrid’den İtalya’nın Brescia takımına giden Hagi, İtalya’da gösterdiği performansla Barcelona’nın radarına girdi.

Barcelona, 4 milyon € ödeyerek Hagi’nin bonservisini aldı. Rumen efsane, Galatasaray’a transfer olmadan önce Barcelona’da 2 sezon geçirdi ve aynı Real’de olduğu gibi 2 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Samuel Eto’o

samueleto

Afrika kıtasının çıkardığı gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olan Samuel Eto’o, El Clasico’nun her iki tarafında da forma giydi.

Real Madrid, Eto’o’yu Kamerun’daki kulübü Kadji Sports’ta oynarken keşfetti ve akademi takımına transferini gerçekleştirdi.

Real Madrid A Takımı’nda pek fazla forma şansı bulamayan Kamerunlu; önce Leganes’e, sonra Espanyol’a kiralandı. Mallorca ise Eto’o için Real Madrid’e 7 milyon € ödeyerek bonservisini aldı.

Real Madrid ile sadece 1 kupa kazanan Eto’o, 2004/05 sezonunda Barcelona’ya transfer oldu. Katalan ekibinde takımın çok önemli bir parçası olan Eto’o, 5 sezonda 2 Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere 10 kupa kazandı.

Eto’o, rekabetin iki tarafında da forma giydi fakat akıllarda Barcelona’daki performansıyla hatırlanıyor.

Ronaldo

ronaldo

Ronaldo’nun hem Barcelona hem de geçirdiği dönemler unutulmazdı. Hollanda’da PSV formasıyla kendisini gösterdikten sonra Ronaldo, 1996/97 sezonunun başında Barcelona’ya transfer oldu.

Akıllardan hiç çıkmayacak bir tam sezon performansı gösteren R9, Katalan ekibinde yalnızca 1 sezon forma giymesine rağmen kulübün unutulmazlarından oldu.

Barcelona’da 3 kupa kazanan Ronaldo, Inter’de geçirdiği 5 yılın ardından “Los Galacticos” projesinin bir parçası olarak Real Madrid’e geldi.

Bonservisine 45 milyon € ödenen Ronaldo, Real Madrid’de Zidane, Roberto Carlos, Beckham, Figo gibi dünyanın en iyi futbolcularıyla birlikte oynadı.

Ronaldo, Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayamayan efsane kadro ile 5 kupa kazandı. Brezilyalı santrafor, iki tarafın da kalbini kazanmayı başarmıştı.

Luis Figo

“Hem Barcelona hem Real Madrid forması giyen efsane futbolcular” dendiğinde akla gelen ilk isim her zaman o oluyor. Luis Figo, belgesellere konu olacak transferiyle birlikte tarihin en büyük kötü adamlarından biri.

Sporting’den Barcelona’ya 1995’in temmuz ayında transfer olan Figo, bir Barcelona efsanesi olabilecek bir kariyere sahip.

5 sezonda Barcelona ile 2 La Liga, 1 UEFA Süper Kupa, 1 Kupa Galipleri Kupası, 2 Kral Kupası, 2 İspanya Süper Kupası kazanan Figo; Temmuz 2000’de dünyayı sarsan bir transferin ana aktörü oldu.

Real Madrid, Figo’nun 60 milyon €’luk serbest kalma bedelini ödeyerek Barcelona ile görüşme bile yapmadan Portekizli futbolcuyu kadrosuna kattı.

5 sezon da Real Madrid forması giyen Figo, başkent ekibinde; 1 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga, 1 UEFA Süper Kupası, 2 İspanya Süper Kupası ve 1 Dünya Kulüpler Kupası kazandı.

İki takımda da benzer başarıları olan Figo’ya, Real Madrid formasıyla Neu Camp’a geldiği ilk maçta domuz kafası fırlatıldı. Barcelona taraftarları Figo’yu hiçbir zaman affetmedi.