Hatayspor Trabzonspor Karşısında Geriden Gelip Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Hatayspor Trabzonspor Karşısında Geriden Gelip Kazandı

Hatayspor Trabzonspor Karşısında Geriden Gelip Kazandı

Hatayspor Trabzonspor Karşısında Geriden Gelip Kazandı

Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında Atakaş Hatayspor ile Trabzonspor, Mersin’de karşı karşıya geldi. Toplamda 5 golün olduğu karşılaşmayı ev sahibi Hatayspor son anlarda bulduğu golle kazandı.

Maçta Edin Visca ve Paul Onuachu’nun attığı gollerle ikinci yarının 62. dakikasına 2-0 önde giren Trabzonspor, bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar koruyamadı.

72’de Rivas Vendel’in attığı golle farkı bire indiren Hatayspor, 88’inci dakikada Didier Zemkel Ze’nin bulduğu golle beraberliği yakaladı. Geri dönüşünü tamamlamak için son ana kadar rakip kaleye ataklarını sürdüren Volkan Demirel’in ekibi, aradığı golü 90+7’de Fisayo Dele-Bashiru ile buldu.

Hatayspor bu sonuçla ligde 4 maç aradan sonra galibiyet alırken bu sezon Trendyol Süper Lig’de henüz mağlup olmadı. Trabzonspor ise bu sezonki üçüncü mağlubiyetini yaşadı.

Öte yandan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, aldığı bu galibiyetle Trabzonspor karşısındaki başarısını sürdürdü. Buna göre Volkan Demirel, futbolculuk ve antrenörlük kariyerinde bordo mavililere rakip olduğu 27.maçta da mağlup olmadı. Demirel bu süreçte 16 galibiyet ve 11 beraberlik yaşadı.

“Fiziksel Olarak Düşeceklerini Biliyorduk”

Trabzonspor karşısında 2-0 geriden gelerek maçı 3-2 kazanan Hatayspor’da teknik direktör Volkan Demirel, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine rakiplerinin oyununu iyi analiz ettiklerini vurgulayarak başlayan Demirel, “Sadece uzun top şişirip ikinci topları alarak kaleye gitmeye çalışan bir Trabzonspor var. 65. dakikadan sonra fiziksel olarak düşeceklerini biliyorduk." diye konuştu.

Volkan Demirel, takımının içinde bulunduğu koşulları hatırlatarak saygıyı hak ettiklerini belirtirken “Bu takıma herkes teşekkür etmeli. Bazıları ailelerinden uzak, bazıları tesislerde kalıyor. Sahamız ve tesisimiz yok, hiçbir şeyimiz yok. Kimle oynarsak oynayalım zevk veren futbol oynayan ve saygı görmesi gereken bir takım olduğumuzu gösterdik.” ifadelerini kullandı.

“Bunların Kesinlikle Olmaması Lazım”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Hatayspor mağlubiyetini değerlendirirken 2-0’dan sonra neler olduğunu kendisinin de anlamadığını belirtti:

“Hatayspor’u galibiyetleri sebebiyle kutluyorum. Aslında ilk 70 dakikalık bölümde gayet iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Zaten bu süreçte 2-0 öne de geçtik. Ancak sonrasında ne oldu ben de bilmiyorum, defansif bütünlüğümüzü kaybedip düşüş yaşadık. Bunun ardından da rakibimiz kısa sürede 3 gol buldu ve maçı kaybettik.”

Hırvat çalıştırıcı kısa süren açıklamalarının sonunda ise 2-0 öne geçip maç kaybetmenin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak “Eğer Trabzonspor gibi bir takımdaysanız bunların kesinlikle olmaması lazım. Bir sonraki maçta hatalarımızı tekrarlamamak adına çalışacağız.” dedi.

Maç sonu basın toplantısında Nenad Bjelica'ya, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in kendileri hakkındaki "65. dakikadan sonra fiziksel olarak düşeceklerini biliyorduk." açıklaması soruldu. Bu soru karşısında "Çok zekilermiş o zaman. Bu zeka için kendilerini kutlamak istiyorum." diyen Bjelica, "Bunlar sadece yorum. Savaş sonrası general olmak kolay, işler bittikten sonra konuşmak daha kolay. Çünkü bir şey söylerken, bunun bir argümana dayalı olması lazım yoksa sadece bla bla bla." ifadelerini kullandı.