Hatayspor – Başakşehir Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Hatayspor – Başakşehir Maç Önü Notları

Hatayspor – Başakşehir Maç Önü Notları

Hatayspor – Başakşehir Maç Önü Notları

Atakaş Hatayspor ile Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında karşı karşıya gelecekler.

Yeni Hatay Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma saat 20:00’de başlayacak. Mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek.

Karşılaşma öncesinde Atakaş Hatayspor’da teknik direktör Volkan Demirel, sakatlıkları süren Kevin Soni ve Christian Atsu’dan Medipol Başakşehir’e karşı yararlanamayacak.

Öte yandan Medipol Başakşehir’de ise Emre Belözoğlu, Lucas Biglia ve Mesut Özil’e sakatlıkları sebebiyle maç kadrosunda yer veremeyecek. Mahmut Tekdemir’in durumu ise maç saatinde belli olacak.

Hatayaspor Mağlubiyetin İzlerini Silmek İstiyor

Geçtiğimiz haftalarda takımın başına teknik direktör Volkan Demirel’i getiren Atakaş Hatayaspor, yeni teknik direktörüyle birlikte Spor Toto Süper Lig’de başarılı sonuçlar almıştı.

Volkan Demirel ile çıktığı ilk iki maçta Demir Grup Sivasspor ve Corendon Alanyaspor’u mağlup eden Atakaş Hatayspor, sonrasında VavaCars Fatih Karagümrük’e 3-0 mağlup olmuştu.

Beşiktaş’ı kendi evinde 2-1 mağlup ederek yükselişte olduğunun sinyallerini bir kez daha veren Atakaş Hatayaspor, buna karşın geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanında farklı bir mağlubiyet almıştı.

MKE Ankaragücü karşısında 4-1’lik skorla yenilen Hatay temsilcisi, geride kalan 11 maçlık periyodunda 3 galibiyet 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 10 puanla Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasına girdi.

İstanbul temsilcileriyle Süper Lig’de yaptığı son 7 maçın 4’ünü kaybeden Atakaş Hatayspor, bu mağlubiyetlerinde hiçbirinde rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

Bununla birlikte Atakaş Hatayspor, evinde oynadığı son 2 maçta ise Corendon Alanyaspor ve Beşiktaş’ı mağlup ederek, Yeni Hatay Stadyumu’nda bir seri yakaladı.

Başakşehir Doludizgin İlerliyor

Teknik direktör Emre Belözoğlu liderliğinde hafta içinde UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu’ndan 13 puanla lider çıkan Medipol Başakşehir, Avrupa’daki performansını Süper Lig’e de yansıtmayı başardı.

Geride kalan 11 karşılaşmasında 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 23 puanla zirve takibini sürdüren Medipol Başakşehir, lider Fenerbahçe’nin 3 puan gerisinde yer aldı.

İstanbul temsilcisi buna karşın son 4 maçında 2 mağlubiyet alarak özellikle Avrupa maçlarının dönüşünde istikrarsız bir performans sergiledi.

Atakaş Hatayspor karşısında oynadığı son 2 maçı da 3-0’lık skorlarla geçen Medipol Başakşehir, Süper Lig’de deplasman maçlarında gösterdiği performanslarla da dikkat çekti.

En son deplasman maçında Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olan teknik direktör Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, genç teknik direktör döneminde çıktığı 19 deplasman maçında 2 kez üst üste mağlup olmadı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Bitexen Giresunspor’u evinde 3-1 yenen Medipol Başakşehir, bu sezon sadece 1 kez 2 maç üst üste kazanmayı başardı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşma öncesinde ev sahibi Atakaş Hatayspor’da bu sezon gösterdiği performansla şu ana kadar takımının en çok gol katkısı yapan ismi konumunda yer alan Ayoub El Kaabi (3 gol & 2 asist) dikkat çekiyor. Kariyerinde daha önce Medipol Başakşehir’e gol atamayan Ayoub El Kaabi, bir ilki başarmak istiyor.

Öte yandan Medipol Başakşehir’de ise son haftalarda takımına yaptığı gol katkısıyla öne çıkan Youssouf Ndayishimiye (3 gol), teknik direktör Emre Belözoğlu’nun yine en güvendiği isimlerin başında geliyor.