Hakan Çalhanoğlu İlk Peşinde

ANA SAYFAHABERLER → Hakan Çalhanoğlu İlk Peşinde

Hakan Çalhanoğlu İlk Peşinde

Hakan Çalhanoğlu İlk Peşinde

Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar hiçbir Türk kulübü boy gösteremedi.

Turnuva tarihindeki en başarılı sonuçlarını Galatasaray (2 kez) ve Fenerbahçe ile çeyrek final aşamasına ulaşarak elde eden kulüplerimizin aksine, Avrupa’da forma giyen milli oyuncuların elde ettiği başarılar dikkat çekti.

Öyle ki şu ana kadar 4 Türk milli oyuncu, ülkemizi Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi finalinde temsil etme başarısı gösterdi.

Bundesliga’daki Temsilcilerimiz Kupaya Çok Yaklaştı

Bir Türk milli takım oyuncusu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynayan ilk isim Yıldıray Baştürk oldu. Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen forması giydiği dönemlerde başarılarıyla Avrupa’nın elit oyuncularından biri olarak gösterilen Yıldıray Baştürk, 2001/02 sezonunda takımına liderlik ederek UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yer aldı.

Hafızalara Zinedine Zidane’ın sansasyonel golüyle kazınan finali Real Madrid kazanırken Yıldıray Baştürk ve arkadaşları ise ikincilik madalyasıyla yetinmek zorunda kaldılar.

Bu sezonda gösterdiği performansın ardından Ballon d’Or’un uzun listesine de adını yazdırmayı başaran 10 numaralı futbolcu, tarihe de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen ilk Türk milli oyuncu olarak geçti.

Yıldıray Baştürk’ün ardından Şampiyonlar Ligi finalinde yer alan ikinci milli oyuncumuz ise yine bir Bundesliga temsilcisinin formasıyla bu heyecanı yaşadı.

Kariyerinde Schalke 04, Bayern Münih, Real Madrid ve Galatasaray gibi kulüplerle Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Hamit Altıntop, 2009/10 sezonunda Bayern Münih rotasyonundaki önemli isimlerden biriydi. Inter karşısında oynanan finalde ilk 11’de yer alan Hamit Altıntop, ne yazık ki kupayı kazanmayı başaramadı.

Tıpkı Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop gibi UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bir Bundesliga ekibinin formasını giyen Nuri Şahin ise final heyecanını çok kısa süre yaşadı. Real Madrid ile başladığı 2012/13 sezonunun başında Liverpool’a kiralanan Nuri Şahin, ardından devre arasında Borussia Dortmund’un yolunu tuttu.

Sarı siyahlıların UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ezeli rakibi Bayern Münih ile karşılaştığı maçta 1 dakika forma giyen Nuri Şahin, aynı zamanda kupayı finalde kaybeden üçüncü milli oyuncumuz oldu.

Arda Turan İlki Başarmaya Çok Yaklaştı

2013/14 sezonunda Avrupa futboluna Atletico Madrid damga vurdu. Diego Simeone’nin öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıktığı sezonda ligde de rakiplerini birer birer alt etti.

Bu başarılı sezonda takımın 10 numaralı formasını giyen Arda Turan ise Atletico Madrid’in sahadaki en önemli liderlerinden biri olarak öne çıkıyordu.

Takımının final yolculuğunda 9 maçta forma giyen ve 4 gol 1 asist yapan Arda Turan, sezon boyunca zaman zaman nükseden sakatlığı sebebiyle finalde yerini alamadı.

Atletico Madrid, 90. Dakikaya 1-0 önde girerken UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ilk Türk futbolcu olmaya çok yaklaşan Arda Turan, Sergio Ramos’un son dakikadaki kafa vuruşu ve uzatma dakikalarında yenilen gollerle bu ilki başaramadı.

Hakan Çalhanoğlu Sahnede

2022/23 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmeyi başaran Inter’de forma giyen Türkiye Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, bu akşam İstanbul’da oynanacak finalde bir ilki başarmak istiyor.

Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonunda finale yükselme başarılı gösteren 5. milli futbolcu olan Hakan Çalhanoğlu, finalde Manchester City’i devirip adını Türk futbol tarihine yazdırmayı hedefliyor.