Hakan Çalhanoğlu: "Futbol Tek Kişilik Bir Oyun Değil"

ANA SAYFAHABERLER → Hakan Çalhanoğlu: "Futbol Tek Kişilik Bir Oyun Değil"

Hakan Çalhanoğlu: "Futbol Tek Kişilik Bir Oyun Değil"

Hakan Çalhanoğlu:

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu Scoreboard’a açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu açıklamaları içerisinde, milli takım performansıyla ilgili aldığı eleştirilere de cevap verdi.

Kendi performansından memnun olduğunu dile getiren Hakan Çalhanoğlu, oyuna sunduğu katkı ve performansın yanı sıra futbolun bir takım oyunu olduğundan, hiçbir zaman pes etmediğinden bahsetti.

Başarılı orta saha oyuncusu Inter’deki çalışma sistemlerine ve milli takımla Inter arasındaki uyum farkına da değindi.

“Ne Yapmamı Bekliyorlar?”

Cebelitarık maçında oyuna sonradan girip gidişatı değiştirdiğini söyleyen Çalhanoğlu, aldığı eleştirilere yanıt verdi. Hakan Çalhanoğlu, “Cebelitarık maçında ilk yarı 0-0 bitiyor. Sonradan oyuna giriyorum. Gol atıyorum, kilidi açıyorum. ‘Hakan sadece bu maçlarda atıyor’ diyorlar. Hollanda maçında atıyorum, yine eleştiri. Ne yapmamı bekliyorlar?” şeklinde konuştu.

“Hiçbir Zaman Pes Etmedim”

Çalhanoğlu futbolun tek kişilik bir oyun olmadığını söyledi. Futbolun bir takım oyunu olduğu ve sahada tek başına mücadele etmediğini dile getiren Çalhanoğlu, “Futbol tek kişilik bir oyun değil. Hiçbir zaman da olmadı. Futbol bir takım işi. Hepimiz insanız. Evet, ben Hakan’ım ama sahada benim haricimde 10 kişi daha var. Ben sahada sonuna kadar mücadelemi verdim, hiçbir zaman pes etmedim.” ifadelerini kullandı.

“Milli Takım Ve Inter Arasındaki Temel Fark Uyum”

Tecrübeli orta saha oyuncusu son olarak milli takım ve Inter arasındaki uyum farkından bahsetti. Inter’de sürekli takımla birlikte çalıştıklarını ancak milli takımda sürekli bir arada olma şansları olmadığını dile getiren Çalhanoğlu, “Milli Takım ve Inter arasındaki temel fark, oyuncu ve uyum farkı. Burada sürekli idman yapıyoruz. Taktiksel çalışmalar sayesinde topu aldığımda kimin nerede olacağını biliyorum. Milli Takım’da sürekli bir arada olma şansımız yok.” diyerek sözlerini noktaladı.