Haaland Premier League Tarihine Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Haaland Premier League Tarihine Geçti

Haaland Premier League Tarihine Geçti

Haaland Premier League Tarihine Geçti

Manchester City’nin gol makinası Erling Haaland, takımının West Ham United’ı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada attığı golle Premier League tarihinde yeni bir rekorun sahibi oldu.

70.dakikada Manchester City’i 2-0 öne geçiren Haaland, Premier League’de bu sezonki 35.golünü attı ve Premier League tarihinde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu rekorunu kırmayı başardı.

Haaland, 34’er gol atan 1993/94 sezonunda Andy Cole ve 1994/95 sezonunda Alan Shearer’i geride bıraktı. Ayrıca Cole ve Shearer ikilisi, 34 gole 42 maçlık sezonlarda ulaşırken Norveçli golcü 35 gole 38 maçlık bir sezonda ulaştı.

Manchester City’nin Premier League’de 5 maçı daha bulunuyor ve Erling Haaland, ligdeki ilk sezonunda kırdığı bu rekoru daha da geliştirebilir.

22 yaşındaki santrafor, bu sezon Premier League’de çıktığı 31 maçın yalnızca 6 tanesinde skora katkı yapamadı. Maç başına 1,2 golle oynayan Haaland, kırılması zor bir rekora doğru koşuyor.

Maçın ardından teknik direktörü Pep Guardiola’nın organizasyonuyla, tüm takım Haaland’ı kutlarken İspanyol çalıştırıcı; “Erling çok özel bir figür. Onun için çok mutluyuz. Bu rekoru er ya da geç kıracağını biliyorduk. Haaland, ileride daha fazla gol atıp bu rekoru yine kendisi geliştirecek." diyerek oyuncusunu övdü.

Haaland ise maçın ardından rekorları düşünecek vaktinin olmadığını söyledi ve önlerindeki maça odaklanacağını belirtti: 

"Rekorları düşünmeye devam etseydim çıldırırdım. Eve gidip video oyunu oynayıp yemek yiyeceğim ve sonra uyuyacağım. Yarın sabah da Leeds maçını düşünmeye başlayacağım.”