“Göztepe Southampton’dan Daha Büyük”

ANA SAYFAHABERLER → “Göztepe Southampton’dan Daha Büyük”

“Göztepe Southampton’dan Daha Büyük”

“Göztepe Southampton’dan Daha Büyük”

Geçtiğimiz sezon sergilediği performansın ardından bu sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Göztepe, geçtiğimiz yaz aylarında Sport Republic tarafından satın alınmıştı.

İngiltere Premier League ekiplerinden Southampton’ı da bünyesinde barındıran Sport Republic, böylece Türkiye’de bir ilke imza attı.

Türk futbolunda yabancı yatırımcılar tarafından satın alınan ilk kulüp olma özelliğini taşıyan Göztepe’de kulübün Danimarkalı Başkanı Rasmus Ankersen açıklamalarda bulundu.

“5 Yıl Sonra Göreceğiz”

Sport Republic CEO’su ve Göztepe Kulübü Başkanı Rasmus Ankersen, kulübün eski sahibi ve başkanı, şu anki yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil ile kameraların karşısına geçti.

Basın toplantısında amaçlarının uzun vadeli bir proje gerçekleştirmek olduğunu belirten Ankersen, “Tabii ki de ilk yıl çok büyük bir öğrenme ve tecrübe olacak bizim adımıza. Hala daha yolun başındayız. Başta Mehmet Sepil olmak üzere buradaki herkesin katkısıyla beraber aslında bu işi başaracağız ve istediğimiz noktaya ulaşacağız. Çok heyecanlıyım burada bulunmaktan. Umarım tekrardan İzmir'den 2 ya da 3 kulübü Süper Lig'e kazandırmak güzel olacaktır. 5 yıl sonra burada tekrar oturduğumuzda bunu başardığımızı göreceğiz.” diyerek yol haritalarından bahsetti.

“İzmir’i ve İnsanlarını Çok Seviyorum”

Göztepe, Beşiktaş'tan Emirhan Delibaş ve Hasic'i kiraladı

Göztepe’yi İngiltere Premier League’de sahibi oldukları Southampton ile karşılaştıran Rasmus Ankersen, tarih olarak sarı kırmızılı İzmir ekibinin Premier League temsilcisinden daha büyük bir kulüp olduğunu ifade etti:

“İlk olarak İngiliz Southampton'ı bünyemize aldık. Bu kulüp bizim ilk sermayeli işimiz oldu. Göztepe, Southampton'dan daha büyük bir kulüp. Küçük bir kulüpten başlatarak büyük bir kulübe geçmiş olduk. Türkiye ve İzmir'e ilk kez 2 yıl önce geldim. Buraya geldiğimde iki şeyi biliyordum, birincisi Karşıyaka-Göztepe derbisi ve Altınordu altyapısının başarısı. İkinci geldiğinde de geçen sezon Altay'ın Göztepe'yi 2-0 yendiği maçta yer aldım. Bu maçtan sonra Mehmet Sepil ile işbirliği adımı atmaya karar verdik. Türkiye'deki futbol tutkusu ve keşfedilmeyen bir potansiyel var. İzmir'e her geldiğimde diğerinden daha çok seviyorum. İnsanlarını çok seviyorum. Biz, İzmir'de futbol amacıyla çalışmak için buradayız. Altyapı ve tesisleşme için yatırımlar yapmak ve daha iyisini geliştirmek için projelerimiz var. Biz sadece 1-2 yıllık yatırımcı değil, daha uzun yıllarca kalan bir yatırım yapmak istiyoruz.”

“Seçme Şansım Olsa Süper Lig İsterdim”

Basın toplantısında Göztepe’nin Süper Lig hedefleriyle ilgili gelen bir soruya cevap veren Ankersen, seçme şansı olsa kulübün Süper Lig'e en kısa sürede yükselmesini tercih edeceğini belirtti. Buna karşın Ankersen, planlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayarak Türk futbolunda disiplin ve antrenman metotlarının gelişmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ankersen, hedeflerinin bu değişimi altyapılardan başlatmak olduğunu belirtirken, “"A takımdan altyapıya kulübün tüm birimlerinde aynı takım savunması ve aynı hücumunu oturtmaya çalışıyoruz. Bunda futbolcuların fiziksel gelişimleri de önemli. Bunun için altyapı çok önemli. Aslında bunu buz dağı gibi görebiliriz. Buz dağının zirvesi sonuçtur ama altında bir sürü çalışma mevcut. Bugünkü yönetim kurulunda altyapı için ilk fazı başlatacağız. Öncelikle dört saha, tesisler yapılacak. Üç aşamalı şekilde bu altyapı tesislerini tamamlamayı düşünüyoruz. Şu an takımın durumundan memnun değilim ancak son üç dört haftada takımımızla ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Göztepe Kulübü Başkanı ayrıca hedeflerinden birinin 2030 yılına kadar Göztepe’den 3-5 futbolcuyu ülke milli takımlarına göndermek olduğunu da sözlerine ekledi ve bunu “en büyük hayalimiz” şeklinde tanımladı.