Giresunspor – İstanbulspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Giresunspor – İstanbulspor Maç Önü Notları

Giresunspor – İstanbulspor Maç Önü Notları

Giresunspor – İstanbulspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’in 13.hafta mücadelesinde Bitexen Giresunspor, sahasında İstanbulspor ile karşılaşacak.

Lige istediği gibi başlayamayan iki takım arasındaki maç, Cumartesi günü saat 14:30’da Çotanak Stadyumu’nda oynanacak. Karşılaşmayı Sarper Barış Saka yönetecek.

Bitexen Giresunspor’da teknik direktör Hakan Keleş, kadroda maç öncesinde herhangi bir sakat veya cezalı futbolcu olmaması dolayısıyla İstanbulspor karşısına tam kadro çıkacak.

Öte yandan İstanbulspor’da ise takımın başına geçtiğimiz günlerde gelen Fatih Tekke, yalnızca sakatlığı devam eden Eslem Öztürk’ten yararlanamayacak.

Giresunspor Galibiyet Arayışında

Spor Toto Süper Lig’e geçtiğimiz sezon yükselen Bitexen Giresunspor, 2022/23 sezonuna 3 maçta aldığı 2 galibiyetle başlamıştı.

Giresun temsilcisi lig başlangıcında Galatasaray ve Kasımpaşa’yı mağlup ederek sezona güçlü bir şekilde girse de bu performansını ilerleyen haftalara taşıyamadı.

Ligde oynadığı son 8 maçta galibiyet alamayan Bitexen Giresunspor, geride kalan 11 maçta 9 puan topladı ve Süper Lig’de 13.hafta başlarken lig tablosunda 17.basamakta yer aldı.

Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında gol atamayan tek takım konumundaki Bitexen Giresunspor, bununla birlikte kalesinde gol gördüğü hiçbir maçı da kazanamadı.

Giresun temsilcisi, bugüne kadar İstanbulspor’u sahasında konuk ettiği 6 lig maçında 3 galibiyet – 2 beraberlik alırken tek mağlubiyetini 2017/18 sezonunda 1.Lig’de yaşamıştı.

Fatih Tekke Siftah Yapmak İstiyor

Bu sezon başında Süper Lig’e 17 yıl aradan sonra ilk kez yükselen İstanbulspor, geride kalan son 4 haftayı mağlubiyetle kapattı.

2022/23 sezonunda şu ana kadar oynadığı 11 maçta 8 puan toplayan Sarı-siyahlılar, bir önceki hafta alınan Fraport TAV Antalyaspor mağlubiyeti sonrasında teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz ile yollarını ayırmıştı.

Göreve Fatih Tekke’yi getiren İstanbulspor, geçen hafta yeni teknik direktörüyle ilk maçında Fenerbahçe’ye 5-2 mağlup olmuştu.

Sezonun ilk 4 deplasmanından 7 puan çıkaran İstanbulspor, son 2 deplasmanından ise puansız ayrılmıştı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi Bitexen Giresunspor’da Riad Bajic hem bu sezon gösterdiği performansla hem de İstanbul temsilcilerine karşı istatistiğiyle dikkat çekiyor.

Süper Lig kariyerinde karşılaştığı tüm İstanbul ekiplerine gol atmayı başaran Bajic, ilk kez İstanbulspor’a karşı bir maça çıkacak. Bu sezon şu ana kadar attığı 3 golle takımının en golcüsü konumunda bulunan Bajic, Hakan Keleş’in en büyük kozu olarak öne çıkıyor.

Diğer yandan İstanbulspor’da ise geçen sezondan beri takımın hücumdaki gol yükünü çeken Jetmir Topalli ve Valon Ethemi ikilisi, Bitexen Giresunspor karşısında da bu sezon verdikleri 3’er gollük katkının üstüne koymayı hedefliyor.