Giresunspor Fenerbahçe’nin Serilerini Bitirdi

ANA SAYFAHABERLER → Giresunspor Fenerbahçe’nin Serilerini Bitirdi

Giresunspor Fenerbahçe’nin Serilerini Bitirdi

Giresunspor Fenerbahçe’nin Serilerini Bitirdi

Spor Toto Süper Lig’de 14’üncü hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Bitexen Giresunspor karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip Bitexen Giresunspor, Borja Sainz’ın attığı 2 golle 2-1 kazandı.

Fenerbahçe’nin maçtaki tek sayısı ise bu sezon 13.golünü atarak Süper Lig kariyer rekorunu kıran Enner Valencia’dan geldi.

Fenerbahçe, Joao Pedro’nun 13 ve 40’ıncı dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından karşılaşmaya 10 kişi devam etti.

Bu sonuçla birlikte Sarı-lacivertli ekibin iç sahadaki 14 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Jorge Jesus'un ekibi iç sahada oynadığı son 6 maçta puan kaybetmemişti.

Öte yandan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 8 hafta aradan sonra mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekip son olarak 29 Ağustos 2022'de Konyaspor'a yenilmişti.

“Mağlup Olmamız İçin 1 Kişi Eksik Oynamamız Gerekiyor”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu:

“Beklemediğimiz bir sonuç aldık. Çünkü maça iyi başlamıştık. Hem ofansif hem defansif olarak baskılı bir oyun sergiliyorduk. 11’e 11 iken rakibimiz kalemize neredeyse hiç gelemedi. İlk 45 dakikada iyi bir oyun sergiledik. İkinci yarıya başladığımızda 10 kişi olmamıza rağmen yine iyi bir oyun sergiliyorduk, önde basmaya devam ediyorduk. Aslında sahadaki oyuna baktığınızda 10 kişi olduğumuz fark edilmiyordu bile.”

Portekizli teknik direktör, Serdar Aziz’in gole sebep olan hatası hakkında ise bu tip durumların futbolun doğal akışında olduğunu söyledi:

“2 gol yedik. Bir tanesi ikinci top sonrası gelen bir goldü, diğerindeyse Serdar Aziz yere düştü. Futbolda bu tarz şeyler olabiliyor. Futbolda bazı şeyleri kontrol edemeyebiliyorsunuz. Takımım iyi bir mücadele sergiledi. Ligde hala birinci sıradayız. Bu sezon ligde 2, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde de 1 mağlubiyetimiz var. 3 maçta da 10 kişi kaldık. Bu da gösteriyor ki, mağlup olmamız için 1 kişi eksik oynamamız gerekiyor. Kolay değil tabii ki ama oyuncularım iyi bir mücadele gösterdi.”

Fenerbahçe teknik direktörü sözlerini Dünya Kupası arasının kendilerine çok iyi geleceğini belirterek noktaladı:

“Bu ara Fenerbahçe’ye çok iyi gelecek. Yükü, yorgunluğu artan oyuncularımız var. Süper Lig’de bizim kadar fazla maç oynayan takım yok. Tüm turnuvaları baz aldığınızda yaklaşık 25-26 maç yaptık. Bunun bedelini de sakatlıklarla ödüyoruz. Bu aranın sakatların iyileşmesi anlamında bize iyi geleceğini düşünüyorum.”

“Çok Zor Şartlardayız”

Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş ise galibiyetin ardından açıklamalarına 3 puanın değerinden bahsederek başladı:

“Bizim için çok değerli bir 3 puan. Kötü bir gidişatımız vardı ama 2-3 haftadır onu toparladık. Açıkça söylemek gerekirse zor burada galip gelebilmek. Rakibin eksik kalması bizim işimize geldi. Ama oyunun genelinde de iyi oynadığımızı düşünüyorum. 1-0 geri düştük, 1-0’a rağmen geri dönmek önemliydi. Bu seyircide, bu atmosferde bunu başardı oyuncularımız.”

Oldukça zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Hakan Keleş, sözlerini sürdürürken bu konuya değindi:

“İnanın biz çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Sıkıntılar çekiyoruz. Kampa gideceğiz, nereye gideceğimiz bile belli değil. Biraz sorunlarımız vardı bu maç bize moral oldu. İlerisi adına bize umut oldu.”

Takımının büyük maçlara nasıl motive olduğuyla ilgili gelen soruya cevap veren Hakan Keleş, “İki senedir Galatasaray deplasmanında kazanıyorduk, Beşiktaş galibiyetimiz var deplasmanda, Fenerbahçe’den puan alamamıştık. Bu biraz itici güç oldu bizim için. Fenerbahçe’yi yenmek de onlar için büyük bir moral oldu. Büyük maçlarda motivasyon çok önemli, oyuncular kendiliğinden de motive oluyorlar ama zor şartlara rağmen bunu sağlamak çok zordu. Bir de tatil öncesi oyuncuların konsantrasyonu sağlamak zordu. Bunu başardık, onlarla gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Bitexen Giresunspor’un Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada konuk ekip adına Borja Sainz, attığı 2 golle maçın en öne çıkan oyuncusu oldu.

Fenerbahçe’de ise Willian Arao ve Enner Valencia’nın performansları puan için yeterli olmadı.