Giresunspor 9 Maç Sonra Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Giresunspor 9 Maç Sonra Kazandı

Giresunspor 9 Maç Sonra Kazandı

Giresunspor 9 Maç Sonra Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 13.Haftada Cumartesi seansının ilk maçında Bitexen Giresunspor, sahasında İstanbulspor’u ağırladı.

Karadeniz ekibi, Süper Lig’de 9 maç aradan sonra galip geldi. Bitexen Giresunspor’a galibiyeti getiren goller Alper Uludağ, Jorman Campuzano ve Robert Mejia’dan geldi.

İstanbulspor adına ise Valon Ethemi ile Jetmir Topalli’nin attığı goller puan için yeterli olmadı. Sarı siyahlı ekibin başına geçtiğimiz haftalarda gelen Fatih Tekke, bu sonuçla birlikte ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

“İstediğimiz Gibi Geçmedi”

Maç sonunda karşılaşma hakkında değerlendirmelerde bulunan Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, takım olarak rehavete girdiklerinden bahsetti:

“Bizim için çok önemli bir maçtı, kazanmak istiyorduk, camiamızın böyle bir galibiyete ve morale ihtiyacı vardı, kazandığımız için mutluyuz. Ama maç çok istediğimiz gibi geçmedi, kötü başladık. Yaptığımız hatadan dolayı rakibimiz öne geçti. Sonra toparladık ve ilk golü bulduk. Daha da arttırabilirdik skoru ama biraz rehavet oldu. Rakibimizin son dakikalarda bulduğu golden sonraki süreç bizim için sıkıntılı geçti. Kazandığımız için mutluyuz, bizim adımıza güzel bir galibiyet oldu. Önümüzde şimdi bir Fenerbahçe maçı var, o maça hazırlanacağız.”

“2 Maçta 8 Hata 8 Gol”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, 3-2 kaybettikleri karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede maç içindeki bireysel hatalara dikkat çekti:

“Maç öncesi söylediğim gibi oyunun başı özellikle ikinci bölgede 10 dakika bekleme planımız vardı. Sonrasında ön alan baskıyla devam edecektik. Dolayısıyla tam istediğimiz alanlar, pozisyon, gol, skor bunları yakaladık. Öne doğru baskıya geçtiğimizde bir oyuncudan arka arkaya çok büyük hata geldi. Maçın öncesinde söylediğim gibi bireysel hataları ne kadar az yaparsak buradan puanlarla ayrılmamız o kadar kolay olur diye. Tabii 10 kişi oynamak kolay değil. Kimle oynarsanız oynayın. Ama buna rağmen yine risk alınan dönemler var.”

Fatih Tekke sözlerinin devamında mağlubiyete rağmen oynadıkları oyundan ve oyuncularının kendisini anlamasından dolayı duyduğu memnuniyetten bahsetti:

“Kaleye gelen 3 tane şut var. Oyuncu performanslarının bireysel hatalardan dolayı 3-1. Sonra alınan bir risk var. Bulduğumuz gol var, şans var. Penaltı diye söylenen pozisyon var. VAR’a gidilmeyen bir pozisyon var. Üzgünüz tabii ama oyuncularımın isteğinden, oyunu anlamalarından, oyuna bir bütün olarak bakmalarından çok memnunum. Fakat bireysel hata, 2 maçta 8 hata ve 8 gol. Böyle değil, böyle olmaması lazım. Bunları konuşmuştuk. Oyuncularımın duygularına sahada etki etmeniz kolay değil. Üzgünüz. Önümüzde yine çok önemli bir maç var. Biz her maça zor maç olarak bakıyoruz. Her maç bizim için kazanılacak maç diye bakıyoruz. Ben takımımdan gayet memnunum.”

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Oyuncuları

Karşılaşmada Bitexen Giresunspor adına orta saha ikilisinde yer alan Campuzano ve Mejia, attıkları 1’er golle galibiyette pay sahibi olup, takımları adına öne çıkan performanslar sergilediler.

İstanbulspor’da ise günün etkili isimlerinden olan ve oyununu 1 gol 1 asistle süsleyen Jetmir Topalli, takımı adına en çok dikkat çeken oyuncu oldu.