Giresun’da Puanlar Paylaşıldı

ANA SAYFAHABERLER → Giresun’da Puanlar Paylaşıldı

Giresun’da Puanlar Paylaşıldı

Giresun’da Puanlar Paylaşıldı

Süper Lig’de 11.haftanın iki kapanış maçından birinde Bitexen Giresunspor, sahasında MKE Ankaragücü’nü ağırladı.

İlk yarının golsüz tamamlandığı mücadelede goller ikinci yarıda geldi. Konuk ekip MKE Ankaragücü’nün dakika 69’da Jese ile penaltıdan bulduğu gole, ev sahibi ekip 85’te Riad Bajic ile karşılık verdi.

90 dakikada başka gol sesi çıkmayınca taraflar 1’er puanı aralarında paylaştı.

“Kayıp 2 Puan”

Maç sonunda yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulunan Bitexen Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş, beraberlikten duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi:

“Maçı kayıp 2 puan olarak değerlendirebiliriz. Çünkü belki de sezonun, şu ana kadar oynadığımız en iyi oyununu oynadık. Net pozisyonlarımız var. Farklı öne geçebilirdik. İlk yarı kalemize bile gelmedi rakip ama gole kadar çok fazla pozisyon vermedik. Bizim girdiğimiz net pozisyonlar var. Kaleci Gökhan Akkan’ı tebrik ederim müthiş bir maç çıkardı. Biz oyun olarak iyi şeyler sergiledik ama puan olarak karşılığını alamadık. Oyuncularıma da içeride söyledim kaybedebilirdik de. Kaybetsek de onları tebrik edecektim. Çünkü iyi bir oyun vardı. Bize ilerisi adına umut verdi.”

Çotanak Stadyumu’nun zemini hakkında görüşleri sorulan Hakan Keleş, “Beşiktaş maçında da rakibimiz de biz de zeminden çok etkilendik. Biz zemine rağmen bu oyunu oynadık. Bir an önce düzelmesini istiyoruz bizde ama zor bu şartlarda, bu yağmurda bakımları biraz zor oluyor. Ama dediğim gibi eskiden kaynaklanan şeyler yüzünden bu zemin böyle. En yakın zamanda düzeltip biz de iyi bir zeminde oynamak istiyoruz.” diye konuştu.

Futbolculu kariyerinde uzun yıllar MKE Ankaragücü forması giyen Hakan Keleş, maçla ilgili duygularını da şu sözlerle ifade etti:

“Benim için çok önemli bir camia. Futbolcu olarak 7 sene geçirdim, antrenör olarak çalıştım. Rakip olarak da karşılaştık, Sivas’tayken de karşılaşmıştık. Dostlarımın olduğu çok sevdiğim bir camia. Onlar bu sene çıktılar, onlar adına çok sevindim. İnşallah kalıcı olarak devam ederler. Güzel, dostluk çerçevesinde bir maç oldu benim için de duygusal bir maçtı. Ama şu an Giresunspor’a hizmet ediyoruz, kazanmak istiyorduk kazanamadık dostça bitti. Onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

“Zemin Hakkında Karar Verenler Beni Düşündürüyor”

MKE Ankaragücü teknik direktörü Ömer Erdoğan, karşılaşma sonrasında sözlerine sahanın zeminiyle ilgili eleştirilerini sıralayarak başladı:

“Öncelikle maçtan önce de söylediğim gibi zemin gerçekten çok ciddi problemdi bizim için. Çünkü bizim takım pas oyununu oynamaya çalışan, özellikle toplu oyunda geldiğimizden beri çok mesafe kat eden bir takım. Ama bugün maalesef özellikle ilk yarı çok uyum sağlayamadık, ciddi sıkıntılar yaşadık. Geldiğimizden beri en etkisiz maçımızı oynarken de aynı zamanda çok pozisyon verdik. Burada Giresunspor’un bir avantajı sahayı daha iyi tanıyıp ona göre oynaması. Kenarlara daha fazla uzun toplarla, özellikle Serginho’nun tarafında Bajic ile yoğunlaşıp orada ikinci topları kazanıp kenar ortalarıyla pozisyon bulmaya çalıştılar. Buna ilk yarı çok iyi cevap veremedik.”

Sarı-lacivertli takımda günün etkili performans gösteren oyuncularından Gökhan Akkan’ı kutlayan Ömer Erdoğan, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerin sebebinin de taktiksel olduğunu söyledi:

“İkinci yarıda değişikliklerden sonra daha kontrollü şekilde oynadık. Topun daha fazla bizde olduğu süreler oldu. Kontrolü elimize aldık ve golü bulduk. Attığımız golden sonra girdiğimiz pozisyonlar da vardı. Attığım golden sonra 1-0 geri düşmenin de etkisiyle Giresunspor yüklendi. Biz de iyi savunamadık. Geldiğimizden beri en çok pozisyon verdiğimiz maçtı. Burada da ayrı bir parantezi Gökhan Akkan’a açmak istiyorum. Çok iyi bir maç çıkardı. Kaleyi çok iyi korudu. Ama dediğim gibi bu seviyede iki takımın bu zeminde oynamasına izin verenler beni düşündürüyor. Kesinlikle Giresunspor yetkililerini suçlamak istemiyorum eminim onlar da daha iyi bir zeminde oynamak ister. Bu zemine müsaade verilmesi bile Türk futbolunun kalitesini düşürüyor.”

“Yasin tarafından ilk yarıda sıkıntılar yaşadık. Yasin maça iyi giremedi ve biz oraya önlem aldık. Yasin de bugüne kadar oynadığı maçlarda verdiğimiz görevi çok iyi yerine getirdi. Biliyorsunuz Marlon’un sakatlığı vardı kulübede sol bekimiz yoktu. Sağ olsun Yasin orada iyi görev yaptı, Atakan’ı da oraya alınca ilk yarıda yaşadığımız savunma arkası ve uzun topları daha iyi savunduk. Ama kesinlikle 1 puandan memnun değilim.”

Karşılaşmanın Öne Çıkan Oyuncuları

Beraberlikle biten mücadelede ev sahibi Bitexen Giresunspor adına maçtaki tek golü kaydeden Riad Bajic, performansıyla öne çıktı.

MKE Ankaragücü adına ise kaleci Gökhan Akkan, sergilediği başarılı performansla takımının Giresun deplasmanından puanla dönmesine katkı sundu.