Genoa’nın Gözü Türkiye’de

ANA SAYFAHABERLER → Genoa’nın Gözü Türkiye’de

Genoa’nın Gözü Türkiye’de

Genoa’nın Gözü Türkiye’de

İtalya Serie A ekiplerinden Genoa, son yıllarda Süper Lig’den yaptığı transferlerle dikkat çekiyor. Son olarak bugünlerde Galatasaray’ın milli orta saha oyuncusu Berkan Kutlu ile ilgilendiği iddia edilen İtalyan takımı, 2018/19 sezonundan beri her transfer döneminde Süper Lig’den en az 1 oyuncuyu kadrosuna katıyor.

Koray Günter ile Başladı

Genoa’nın Türkiye pazarındaki ilk hamlesi, 2018/19 sezonunda geldi. Galatasaray’ın 2013/14 sezonunun devre arasında 2.5 milyon € karşılığında Borussia Dortmund’dan kadrosuna kattığı genç stoper Koray Günter, yaklaşık 4.5 sezonda sarı kırmızılı formayla beklenen performansı sergileyemedi.

Koray Günter’in gözden çıkarılmasının ardından devreye giren Genoa, oyuncuyu bedelsiz olarak kadrosuna katarak Türkiye’den son 4 yıldaki ilk transferini gerçekleştirdi.

Genoa’da 1 sezon oynayan oyuncu ardından önce kiralık olarak sonra ise bonservisiyle Hellas Verona’ya transfer oldu.

Koray Günter, an itibarıyla kariyerini hala Hellas Verona’nın futbolcusu olarak sürdürüyor.

Milli Oyuncu Bedelsiz Olarak Gitti

2019/20 sezonu başında transfer çalışmaları kapsamında ciddi bir harcama yapan Genoa, Türkiye’den bu kez milli bir oyuncuyu kadrosuna kattı.

Takımın kanat forvet pozisyonundaki seçeneklerini arttırmayı hedefleyen İtalyan ekibi, Galatasaray’dan Sinan Gümüş’ü renklerine bağladı.

Sarı kırmızılıların 2014/15 sezonu başında Stuttgart’ın genç takımından transfer ettiği Sinan Gümüş, özellikle ilk sezonunda altyapıda gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeki. Sarı kırmızılı formayı ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde giyen oyuncu, zaman zaman etkili performanslar ortaya koyarak hali hazırda Türkiye’yi yakından takip eden Genoa’nın radarına girdi.

Bedelsiz olarak İtalyan kulübüne gittikten sonra Serie A’da yalnızca 3 maça çıkan Sinan Gümüş, Türkiye’ye önce Antalyaspor sonra ise Fenerbahçe formasıyla geri döndü.

Sinan Gümüş şu anda kariyerine Antalyaspor’da devam ediyor.

Genoa’nın Yabancı Tercihleri de Türkiye’den

Genoa’nın Türkiye’den transfer yapma geleneği, 2020/21 sezonunda da devam etti. Önceki transferlerini Galatasaray’dan yapan İtalyan ekibi, bu kez Fenerbahçeli Miha Zajc’ı kadrosuna kattı.

Türkiye’den yaptığı önceki iki transferin aksine bu kez oyuncuyu kiralayan Genoa, Fenerbahçe’ye bunun için 180 bin € bedel ödedi.

1 sezon boyunca Genoa forması giyen Zajc, takımının değişmezleri arasına girdi ve tam 33 maçta İtalyan ekibinin formasını giydi. Bu anlamda Koray Günter ve Sinan Gümüş transferlerinin aksine takımının önemli bir parçası olmayı başaran Slovenyalı oyuncu, sezon sonunda ise Türkiye’ye geri döndü ve Fenerbahçe’de kalmayı sürdürdü.

2020/21 sezonunda Miha Zajc’tan yüksek verim alan Genoa, bir sonraki sezon ise Türkiye’den son 4 yıldaki ilk bonservisli transferini yaptı.

Trabzonspor’un 2019/20 sezonunun başında Leeds United’dan transfer ettiği Caleb Ekuban, bordo mavili formayla 2 sezonda 103 maça çıkıp 47 gol katkısı yaptı ve performansıyla dikkat çekti.

Ekuban’ın bu 2 sezonluk performansı sonrasında Genoa, 2021/22 sezonu başında bordo mavili ekibe Ganalı oyuncu için teklifte bulundu. 1.9 milyon € karşılığında gerçekleşen transfer ile Genoa, Süper Lig’den yaptığı bir transfer için o güne kadarki en yüksek harcamayı gerçekleştirdi.