Geleceğin Genç Yetenekleri: 20 Yaş Altındaki En İyi Futbolcular

ANA SAYFAHABERLER → Geleceğin Genç Yetenekleri: 20 Yaş Altındaki En İyi Futbolcular

Geleceğin Genç Yetenekleri: 20 Yaş Altındaki En İyi Futbolcular

Geleceğin Genç Yetenekleri: 20 Yaş Altındaki En İyi Futbolcular

Gelecekte ismini sık sık duyacağımız 20 yaş altı futbolcular kimlerdir? Bu içerikte geleceğin süperstarlarını tanıyacaksınız!

Sosyal Lig App StoreSosyal Lig Google Play

Futbol dünyası her yıl yeni yeteneklerin sahneye çıkışına tanıklık etmektedir ancak bazı genç oyuncular var ki performanslarıyla şimdiden geleceğin yıldızları olma yolunda ilerliyor. 

Henüz 20 yaşına basmadan kendilerini futbolun sahalarında kanıtlamaya başlayan bu genç yetenekler, futbolseverlere pratik zekaları ve teknik becerileri ile adeta büyüleyici bir gösteri yapıyorlar. 

Hızları, çeviklikleri ve olağanüstü oyun vizyonlarıyla geleceğin Messi ve Ronaldo’su olmaya adaylar. Birçoğu, daha şimdiden büyük kulüplerin transfer listelerinde en üst sıralarda yer alıyor ve devasa bonservis bedelleriyle anılıyor. 

Sahaları yerinden oynatan bu genç futbolcular kimlerdir? Bu futbolcuların yaşları nedir ve ne zaman isimlerini duyurmaya başladılar?

Sosyal Lig editör ekibi olarak sorularınıza yanıt vermek için birbirinden yetenekli genç futbolcuları bir araya getirdik. Hazırlanın çünkü gelecekte tüm dünyadan önce genç yetenekli futbolcuları birlikte konuşacağız! 

Dünyanın En İyi 20 Yaş Altındaki Genç Futbolcuları 

Futbol sahalarına çıkan en iyi genç futbolcular kimlerdir? Bu futbolcular sahaya her çıktıklarında ve maçın her anında taraftarlar tarafından dikkat çekmeyi başarıyorlar. 

Peki 20 yaşın altındaki genç yetenekler kimlerdir? Şimdi bu sorunun cevabı için aşağıdaki listemizi inceleyelim:

1) Gavi (İspanya) / 5 Ağustos 2004

Profesyonel kariyerine Barcelona B kulübünde başlamıştır. İlk yıllarında Barcelona altyapısında kariyerine başlayan genç futbolcu, orta sahada oldukça başarılı bir performans sergilemektedir. 2022 FIFA Dünya Kupası’nda İspanya kadrosunda yer aldı. İspanya’nın turnuvadaki ilk maçında Kosta Rika’ya attığı golle Gavi, Dünya Kupası maçında gol atan en genç üçüncü futbolcu oldu. 

Orta sahada gösterdiği üstün performansla A milli takım için önemli bir aday olarak gösterilmektedir. Top kapma yetenekleri ve rakip oyunculara pres yapma tekniğiyle orta sahada çok iyi bir performans göstermektedir. 

2) Youssoufa Moukoko (Kamerun) / 20 Kasım 2004

Kamerun asıllı Alman milli futbolcu, güçlü fiziği ve bitirici hamleleriyle yaşıtlarına göre oldukça dikkat çekici bir performans sergilemiştir. Gelecekte hatırlanacak genç santraforlar arasında yerini alan futbolcu, Almanya milli takımında 4 maça çıkarak 3 gol atmıştır. 16 yaşını geçtiğinde Bundesliga’da Borussia Dortmund kulübünde profesyonel kariyerine adım atmıştır. 

Çıktığı her maçta güçlü fiziği, hızı ve golcü oluşuyla bilinmektedir. Yakaladığı inanılmaz skorlarla Borussia Dortmund’un yeni gözdelerinden biri olmayı başarmıştır. Özellikle rakip savunmalarında ve gol sezgisi konusunda yeteneklidir. 

3) Rico Lewis (İngiltere) / (21 Kasım 2004)

Altyapı kariyerine 8 yaşında Manchester City takımında başlamıştır. Profesyonel kariyerine de yine İngiliz kulübüyle anlaşarak devam etmiştir. 2022’de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla karşısında ilk golünü attı. Böylece UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en genç futbolcusu olarak adını tarihe yazdırmıştır. 

İngiltere’nin genç milli takımlarında da forma giyen yetenekli futbolcu, etkili bir top kapma yeteneğine sahiptir. Rakiplerine karşı oluşturduğu pratik atakları ile dikkat çekmektedir. Hem orta saha hem de sağ bek mevkiinde oynayarak çok yönlü bir oyuncu olarak beğeni kazanmıştır.

4) Alejandro Garnacho (Arjantin) / 1 Temmuz 2004

Sol kanat mevkiinde yer alan genç futbolcu, altyapı takımındayken Getafe’den Atletico Madrid’e transfer olarak kariyerini orada devam ettirmiştir. Profesyonel kariyerine Manchester United’ta başlamıştır. Garnacho, 2021-2022 sezonunda Mayıs ayında “Jimmy Murphy Yılın Genç Futbolcusu” ödülüne layık görüldü. 

2022 Toluon Turnuvası’nda dört maçta dört gol kaydeden Garnacho, "Turnuvanın En İyi Golü" ödülünü kazandı. Arjantinli futbolcu dribbling yetenekleri ve sahadaki çevikliğiyle tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Sosyal Lig App StoreSosyal Lig Google Play

5) Gabriel Moscardo (Brezilya) / 28 Eylül 2005

Kiralık olarak Corinthians takımında forma giyen Brezilyalı genç futbolcu, defansif orta saha oyuncusudur. Teknik becerileri ve pas yetenekleri ile yaşıtlarının ötesinde bir performans sergilemektedir. Brezilya genç milli takımında da forma giymektedir. Brezilya U20 takımında gösterdiği performansla milli takım düzeyinde de dikkat çekmeyi başarmıştır.

Orta sahada top kontrolü, pas yetenekleri ve rakip savunmaları açma konusunda oldukça üstün yeteneklere sahiptir. Sadece hücum hattında değil, savunma hattında da başarılıdır ve karşı takım oyuncuları için zor bir rakiptir. Yaşının üzerinde sergilediği performans Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

6) Endrick Felipe (Brezilya) / 21 Temmuz 2006

Çok küçük yaşlarda futbola ilgi duymaya başlayan genç forvet oyuncuları arasına adını yazdıran futbolcu, Palmeiras altyapısında kariyerine başlamıştır. Profesyonel kariyerine de bu takımda devam eden genç forvet, 2024 Temmuz’da Real Madrid’de forma giymeye başlayacaktır. 

Mükemmel bir top kontrolüne sahiptir ve hücum hattında hızlı hareketleriyle savunma oyuncuları için zorlu bir rakip haline gelmiştir. 11 Ekim 2023'te Endrick, İngiliz The Guardian gazetesi tarafından 2006'da dünya çapında doğan en iyi futbol yeteneklerinden biri olarak seçildi. Oyun sırasında doğru zamanda doğru pozisyon alarak etkileyici vuruşlar sergileyen oyuncu, gelecek için oldukça umut vaat eden en genç futbolculardan birisidir.

7) Lamine Yamal / İspanya (13 Temmuz 2007)

Futbol kariyerine Barcelona altyapısında başlayarak yine profesyonel olarak da bu takımda devam ettiren genç bir yetenektir. Barcelona ile maça çıkarak takım tarihinde maça çıkan en genç oyuncu oldu. Zekası ve enerjisi sayesinde yaşına rağmen rakipleri için oldukça zorlayıcı bir futbolcudur. 

Mükemmel bir top sürme, pas verme ve gol atma yeteneklerine sahip sol ayaklı bir forvet olan İspanyol futbolcu, pek çok mevkiide oynayarak çok yönlü bir özellikle sahiptir. Özellikle sağ kanatta yer alır ama merkez forvet ve orta saha oyuncusu olarak da oynayabilmektedir.

8) Arda Güler / Türkiye (25 Şubat 2005)

Altyapı kariyerini Gençlerbirliği ve Fenerbahçe’de sürdüren genç yetenek, profesyonel olarak Fenerbahçe’de oynamaya başladıktan sonra adeta yıldızı parlamıştır. 16 yaşındayken Süper Lig’de forma giymeye başladı. 2022’de Dinamo Kiev’le oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında bir gol atarak Fenerbahçe tarihinde Avrupa liglerinde gol atan en genç oyuncu olmuştur.

Mükemmel top kontrolü ve oyun görüşüne sahip bir orta saha oyuncusudur ve Fenerbahçe’de 10 numaralı formayı giymiştir. Taraftarların ve Avrupa kulüplerinin de oldukça ilgisini ve beğenisinin kazanan futbolcu, 2023 yılında Real Madrid’e transfer olmuştur. Arda Güler, yeni nesil için bir rol model olarak görülmektedir.

9) Evan Ferguson / İrlanda (19 Ekim 2004)

Ferguson, 2020 yılında henüz 16 yaşındayken Bohemians'ın A takımında forma giymeye başladı ve performansıyla dikkat çekti. 2021 yılında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion'a transfer oldu. 2021’den beri burada forma giymektedir. Çıktığı 47 maçta 12 gole imza atarak takımını en iyi şekilde temsil etmiştir.

2023-2024 sezonunda ilk hattrickini Newcastle United’a karşı yapmıştır. Oyun esnasında kafa vuruşları, hızı ve sezgileriyle gerçekleştirdiği refleksleri ve pozisyonlarıyla oldukça dikkat çekmektedir. Premier League’in yeni yıldızı olmaya aday olarak görülüyor.

10) Jude Bellingham / İngiltere (29 Haziran 2003)

Birmingham City altyapısında oynamaya başlayan genç futbolcu, profesyonel kariyerini de buradan devam ettirmiştir. 2020-2023 sezonları boyunca Borussia Dortmund'da forma giymiştir. 17 yaşındayken Lazio’ya karşı takımıyla maça çıktığında Şampiyonlar Ligi’nde maça çıkan en genç İngiliz oyuncu olmuştur.

Real Madrid’de kariyerini devam ettiren orta saha oyuncusu burada da yüksek performansını sürdürmeye devam etmektedir. İkili mücadelelerde rakiplerini ayakta kalarak güçlü duruşunu sergiler. Yaptığı assistlerde oynadığı takımların performansını ve itibarını yükseltmeyi başarmıştır.

Futbol oyunu tutkunları için harika bir fırsat! Sosyal Lig uygulamasını indirerek kendi takımınızı oluşturabilir, gerçek maçlar üzerinden puan toplayabilir ve birbirinden güzel ödüller kazanabilirsiniz. Hem Android hem de iOS platformlarında mevcut olan bu eğlenceli oyunu hemen keşfedin ve futbol heyecanını doyasıya yaşayın. İndirmek ve oynamak için aşağıdaki linklere tıklayın!

Sosyal Lig App StoreSosyal Lig Google Play