Gaziantep’te Puanlar Paylaşıldı

ANA SAYFAHABERLER → Gaziantep’te Puanlar Paylaşıldı

Gaziantep’te Puanlar Paylaşıldı

Gaziantep’te Puanlar Paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig’in 9.haftasının açılış karşılaşmasında Gaziantep FK ve Adana Demirspor karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada ilk gol 60.dakikada Britt Assombalonga’nın kafa vuruşundan geldi.

69’da Lazar Markovic ile skora denge getiren ev sahibi, 78.dakikada Ertuğrul Ersoy’un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Gaziantep FK galibiyet hasretini beş maça çıkarırken Adana Demirspor bu sezon ilk kez iki maç üst üste puan kaybetti.

Adana Demirspor 18 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükselirken Gaziantep FK 12 puanla 9.sıraya yükseldi.

Erol Bulut Takımın Güveninin Geldiğini Düşünüyor

Gaziantep FK'nin teknik direktörü Erol Bulut, bu maçla birlikte öz güvenlerinin geri geldiğini söyledi.

Bulut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin kaliteli takımına karşı oynadıkların ifade etti.

Geride kalan haftalarda kaybettikleri öz güveni kazanmak için bu maçı ayrıca önemsediklerini belirten Bulut, "Hedefimiz bugün 3 puan almaktı ama 1 puan aldık. Birkaç pozisyona girdik ama atamadık. Zaman zaman temposu iyi olan bir oyun oldu. Sonuçta iki takım da birer puanla ayrılmak zorunda kaldı. Bizim için bugünkü maç güvenimizi geri kazanma maçıydı. Onu başardığımızı düşünüyorum." dedi.

Oyuncularını tebrik eden Bulut, "Son 4 maçtır iyi oynamıyoruz ve öz güvenin geri gelmesi gerekiyordu onun için bu maç bizim için önemliydi. Taraftarımız önünde oynadığımız bu sezon ilk maçtı. Taraftarla buluştuğumuz için mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Montella Üzgün Ama Takımından Memnun

Adana Demirspor'un teknik direktörü Vincenzo Montella, üç puan alamadıkları için üzgün olduklarını ama iyi bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Montella, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maça etkili başladıklarını ve oyuncuların ortaya koyduğu performanstan memnun kaldığını belirterek, "Maçı analiz ederken çok iyi performans gösterdik, zor bir deplasmandı. Çok fazla pozisyon bulduğumuz ama değerlendiremediğimiz aksiyonlarımız var. İlk yarıda çok basit şekilde öne geçebilirdik. İkinci yarıda golden sonra ikinci golü bulabilir ve maçı kapatabilirdik. Sonrasında rakip 10 kişi kaldı. Bizde gol yedikten sonra biraz duraksama yaşadık. Genel olarak çok iyi performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Tabii üç puan alamadığımız için üzgünüz. Çünkü rakip 10 kişi kaldığında birkaç pozisyon bulduk net bir şekilde. Rakibe genel olarak net bir pozisyon vermedik, gol haricinde." ifadelerini kullandı.

Montella, hakemin maçın sonuna ilave ettiği dakikayı eleştirerek, "Maçın ikinci yarısında iki tane net 6 dakika geçmiş oynanmayan bir dakika var. Neden sadece 6 dakika uzatma veriliyor. Bunları anlamakta zorluk çekiyorum." diye konuştu.

Fark Yaratanlar

Geçen sene Süper Lig’de Gaziantep FK’ya karşı çıktığı iki maçta da gol atmayı başaran Britt Assombalonga, bu maçta da gol attı ve Gaziantep temsilcisine karşı 3 maçta 4 gole ulaştı.

Gaziantep FK’de golü atan Lazar Markovic bu sezon 2 gol ve 2 asiste ulaştı. Ayrıca Markovic, Alexandru Maxim’den sonra takımda en fazla skora katkı yapan isim konumunda yer alıyor. (Figueiredo ile birlikte)