Gaziantep FK-Adana Demirspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Gaziantep FK-Adana Demirspor Maç Önü Notları

Gaziantep FK-Adana Demirspor Maç Önü Notları

Gaziantep FK-Adana Demirspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’İn 9.haftasının açılış maçında 7 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Gaziantep FK ve Adana Demirspor Kalyon Stadyumu’nda karşı karşıya geliyor. Maçı Sarper Barış Saka yönetecek.

Gaziantep FK’da sakatlığı devam eden Mustafa Eskihellaç dışında bir eksik bulunmuyor.

Adana Demirspor’da geçen hafta Galatasaray karşısında kırmızı kart gören Benjamin Stambouli cezalı, Yusuf Sarı’nın da durumu şüpheli.

Gaziantep Formsuz

Gaziantep FK yarın Adana Demirspor'u ağırlayacakLige ilk 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak çok iyi bir başlangıç yapan Erol Bulut’un ekibi sonraki 4 haftada hiç galibiyet alamadı. Gaziantep FK, 11 puanla 10.sırada yer alıyor

Ligde çıktığı son 4 maçın üçünde mağlup olan Gaziantep ekibi, son maçında Kasımpaşa’ya deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

Ancak Gaziantep FK, oynadığı 8 maçın sadece üçünü iç sahada oynadı. Kendi sahasında oynadığı 3 maçtan 7 puan çıkaran Gaziantep’in iç saha karnesi taraftarlarını maç öncesi umutlandırıyor.

Ligde oynadığı son 10 iç saha maçını kaybetmeyen Gaziantep, son mağlubiyetini şubat ayında Adana Demirspor karşısında aldı.

Son iki maçından puansız ayrılan Gaziantep FK, lig tarihinde hiç üç maç üst üste kaybetmedi.

Adana Demirspor Zirveye Oynuyor

Vincenzo Montella yönetiminde sezona oldukça iyi başlayan Adana Demirspor; 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 17 puan topladı ve ligin 2.sırasında yer alıyor.

Geçen hafta evinde 10 kişi kalmasına rağmen Galatasaray karşısında 0-0’lık sonuçla 1 puanı alan Adana temsilcisi, deplasmanda galip gelmek istiyor.

Son deplasman maçında Antalyaspor’u 3-0 mağlup eden Adana Demirspor, Süper Lig’de en son üst üste iki deplasman maçını kazandığı 2022 Şubat ayında da ikinci maçı Gaziantep’e karşı oynamıştı.

Dikkat Çekenler

Adana Demirspor karşısında çıktığı 2 maçı da kaybeden Gaziantep FK’nin lig tarihinde maç yapıp puan alamadığı tek takım Adana Demirspor.

Adana Demirspor ligde ceza sahası dışından attığı 5 golle en fazla gol atan takım durumundayken Gaziantep FK ise bu sezon yediği 11 golün sadece birini ceza sahası dışından yedi.

Süper Lig kariyerinde yabancı teknik direktörlere karşı iç sahada çıktığı 12 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik alan Erol Bulut, tek mağlubiyetini geçen sezon Montella karşısında aldı.

Gaziantep FK’da 4 gollü Joao Figueiredo ve 3 gollü Alexandru Maxim gole en yakın isimler olarak görülüyor.

Adana ekibinde ise Younes Belhanda 4 golle takımının en skorer ismi konumunda.