Gaziantep FK 5 Hafta Sonra Galip Geldi

ANA SAYFAHABERLER → Gaziantep FK 5 Hafta Sonra Galip Geldi

Gaziantep FK 5 Hafta Sonra Galip Geldi

Gaziantep FK 5 Hafta Sonra Galip Geldi

Süper Lig’in 10’uncu haftasında arabam.com Konyaspor ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi.

İlk yarıda arabam.com Konyaspor’dan Guilherme’nin bir penaltı vuruşundan yararlanamadı maçta kazanan, 85’inci dakikada Arda Kızıldağ’ın attığı golle konuk ekip Gaziantep FK oldu.

Teknik direktör Erol Bulut’un öğrencileri bu galibiyetle kırmızı siyahlı ekibin 5 haftalık galip gelememe serisini noktaladı.

arabam.com Konyaspor ise bu sezonki 10. maçında 2. mağlubiyetini aldı.

“100 Dakika Pozisyon Vermedik”

arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, maç sonu röportajında karşılaşmayı değerlendirdi.

Rakipleri Gaziantep FK’ya pozisyon vermediklerinin altını çizen İlhan Palut, "Kazanmak istediğimiz bir oyundu. Maçın geneline baktığınız zaman orada tamamen domine eden takım Konyaspor'du. Bu üstün oyunu dakika dakika agresifleştiren net pozisyonlara çeviren takım bizdik. Hemen hemen 100 dakika boyunca rakip tarafa pozisyon vermedik. Maalesef duran toptan, beraberliğe üzüleceğimiz bir karşılaşmadan puansız olarak ayrılıyoruz. Rakibi tebrik ederim.” dedi.

Hem puan kaybı için hem de kendilerini destekleyen taraftarları üzdükleri için hayal kırıklığı yaşadıklarını anlatan İlhan Palut, buna karşın takımının sahada ne yapması gerektiğini bildiğini ifade etti:

“Çok üzüldük. Taraftarımız bizi çok iyi destekledi. Bir kere onları üzdük. Üç puan kaybettik. Yara aldık. Bunlar üzücü ama panikleyecek bir durumumuz yok. Takımın sahada ne yapmak istediğini çok iyi biliyor. Bugün eksik olan skordu. Biz doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz ve buna devam edeceğiz. İnşallah hemen bir sonraki maçta istediğimiz skor ve puanlara da yansıtmaya çalışacağız"

“Bazı Maçlar Oynayarak Değil Savaşarak Kazanılır”

Konyaspor sahasında Gaziantep FK'ye 1-0 yenildi

Süper Lig’de haftalardır galibiyet alamayan Gaziantep FK’da teknik direktör Erol Bulut, bu seriyi sonlandırdıkları maçın sonunda oyuncularını tebrik etti:

“Maça iyi başladık topu da iyi çevirdik. İlk 30-35 dakikada geçişleri yakaladığımız pozisyonlar var. Rakibi eksik yakaladığımız pozisyonlar var. Ama maalesef sonuçlandıramadık istediğimiz gibi. Bir iki tanesini daha iyi değerlendirecek olsaydık belki gol atabilirdik. Rakip gittikçe de daha güçlü pozisyona girdi. İlk yarıda yakaladıkları iki üç net pozisyon var golü bulabilirdiler, öne geçebilirdiler. Ben futbolcularıma tek tek hepsini tebrik ediyorum müthiş mücadele gösterdiler. “

Takımlarının özgüvene ihtiyaç duyduğunu söyleyen Erol Bulut, arabam.com Konyaspor karşısında mücadeleye vurgu yaptı:

“Bazen maçlar oynanarak değil savaşarak kazanılması gerekiyor. Bu böyle bir maçtı bizim adımıza. Geçen hafta özgüvenden bahsediyordum. Öz güvenimiz gittikçe artacak galip geldiğimiz sürece. Geçen hafta beraberlik Adana Demirspor karşısında, bugün aldığımız bu galibiyet bizim öz güvenimizi daha da arttıracak. Önümüzdeki maçlara daha özgüvenli çıkacağımız ve futbolumuzu da inşallah daha geliştirerek, topla birlikte top bizdeyken daha güzel futbol seyrettirmek istiyoruz"

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmadan 3 puanla ayrılan Gaziantep FK’da maçın en dikkat çeken ismi, performansının yanında bir de penaltı kurtaran Günay Güvenç oldu.

arabam.com Konyaspor’da ise iki bek oyuncusu Guilherme Sitya ve Ahmet Oğuz’un etkili performansları puan için yeterli olmadı.