Gareth Bale: “Artık Hayatımın Bir Sonraki Aşamasına Geçme Zamanı”

ANA SAYFAHABERLER → Gareth Bale: “Artık Hayatımın Bir Sonraki Aşamasına Geçme Zamanı”

Gareth Bale: “Artık Hayatımın Bir Sonraki Aşamasına Geçme Zamanı”

Gareth Bale: “Artık Hayatımın Bir Sonraki Aşamasına Geçme Zamanı”

Gareth Bale 33 yaşında futbola veda ettiğini açıkladı.

Gareth Bale, ayrılığı kendi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile sporseverlerle paylaştı:

Galli yıldız, “Dikkatli ve düşünceli bir karar aşamasından sonra, futbola veda ettiğimi duyuruyorum. Sevdiğim sporu yapma hayalimi gerçekleştirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Futbol bana hayatımın en güzel anlarını yaşattı. Bu süreçte emeği geçen herkese minnettarım. Hayatımı değiştirmeye ve kariyerimi oluşturmama yardımcı oldukları için kendimi onlara borçlu hissediyorum. Artık hayatımın bir sonraki aşamasına geçme zamanı geldi.” açıklamasında bulundu.

Bale, açıklamalarında milli takımı bırakmanın kendisi için çok zor olduğunun da altını çizdi:

“Galler futbolunun içinde olan herkesin büyüyü hissettiğini ve bundan çok etkilendiğini biliyorum. Galli olduğum ve Galler milli takımında kaptanlık yapma şansı bulduğum için gurur duyuyorum. Bu inanılmaz ülkenin tarihinde rol oynayabilmek benim için bir onur.”

Galler’in efsane futbolcusu, ülkesi için çıktığı 111 maçta 41 gol atarak Galler milli takımı formasıyla hem en çok maça çıkan hem de en çok gol atma başarısı gösteren oyuncu konumundaydı. Bale ayrıca Real Madrid ile 3 kez La Liga’yı ve 5 kez de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

Bale, Galler’deki ilk maçına 2006 yılında 16 yaş 315 günlükken çıkarak Galler adına forma giyen gelmiş geçmiş en genç oyuncu oldu. Southampton’da parlayan yıldız, bir yıl sonra Tottenham Hotspur’a transfer oldu ve Harry Redknapp yönetiminde, bir sol bekten, sağ kanat oyuncusuna evrildi.

2013 yazında Real Madrid Bale’i 100 milyon €’luk rekor transfer ücretiyle kadrosuna kattı. Bale, İspanyol futbolundaki ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın yanında, finaldeki rakipleri Atletico Madrid’e karşı gol attı ve aynı sezon Copa Del Rey finalinde Barcelona ile oynanan maçta kariyerinin en iyi gollerinden birini kaydetti.  Bale, 2018 Şampiyonlar Ligi finalinde de Liverpool ağlarına iki gol gönderdi.

Gareth Bale ayrıca Galler milli takımını 2016’daki ilk Avrupa Şampiyonası’na taşımayı ve aynı turnuvada yarı finale yükselmeyi başardı.