Galatasaray Zirvenin Yeni Sahibi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Zirvenin Yeni Sahibi

Galatasaray Zirvenin Yeni Sahibi

Galatasaray Zirvenin Yeni Sahibi

Spor Toto Süper Lig’de15.haftanın son maçı Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynandı.

Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşma sarı kırmızılıların 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Galatasaray’ın iki golünü de Fransız forvet Bafetimbi Gomis atarken konuk ekibin tek golü ise Mehmet Yeşil’den geldi.

Bu sonuçla beraber Galatasaray puanını 30'a yükselterek Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturdu. İstanbulspor ise 8 puanda kaldı.

“Üçüncü Golü Atmamız Gerekiyordu”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hayalimiz buradan lider olarak ayrılmaktı bunu başardığımız için çok mutluyuz. Maçın sonu istediğimiz gibi bitmedi aslında ama oyunun büyük bölümünde iyi bir oyun vardı. İkinci yarı daha dengeli geçti. Üçüncü golü atmamız gerekiyordu.” diye konuştu.

Maçın sonunu daha iyi bir şekilde bitirebileceklerini dile getiren Buruk, “Rakibi oyuna ortak ettik ve aman bir gol yemeyelim psikolojisine girdik. Öndeki baskımıza devam etmek istedik ama bölüm bölüm sıkıntılar yaşadık. Maçı daha iyi bitirebilirdik ama İstanbulspor’u da iyi oyunundan dolayı kutluyorum. Bu sıkıntıları sezon içinde birçok maçta yaşadık. Doğru oyunu sergilememiz gerekiyor kaliteli bir takımız. Oyuncularımı sergiledikleri performanstan dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk son olarak, zirvede kalmak istediklerini de şu sözlerle belirtti:

“Zirvede kalmak için daha iyisini yapmak ve daha iyi hazırlanmak zorundayız. Tabi henüz ara sonrası ilk maçımız. Daha da hazır hale gelip zirvede uzun süre kalmak istiyoruz.”

“1 Puan Hakkımızdı”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke maçın ardından, “Soyunma odasına 2-0 mağlup gitmek tabii ki iyi değil. Oyun planımızı tam anlamıyla uyguladık. Topa sahip olma yüzdemizi artırmamız lazım. 1 puan hakkımızdı. Bu kadar isteğe rağmen 3 puan kaybedersiniz ancak kazandığınız başka şeyler olur.” şeklinde konuştu.

Hafta içinde oynayacakları maça da değinen ve puan almaya ihtiyaçları olduğunu dile getiren Tekke, “Takımımızın genel anlamda takım olabilmesi için bu tip maçlar büyük bir şans. Yine bir oyuncumuz sakatlandı, çarşamba günü çok önemli bir maçımız var. Oyuncularımın mücadelesinden çok memnunum puan ve puanlara ihtiyacımız var.” diyerek sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın başarılı golcüsü Bafetimbi Gomis, son oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından Süper Lig’de de takımını sırtlamaya devam etti. Gomis bugün kaydettiği iki golle takımına galibiyeti getirdi.