Galatasaray Yeni Antrenörünü Açıkladı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Yeni Antrenörünü Açıkladı

Galatasaray Yeni Antrenörünü Açıkladı

Galatasaray Yeni Antrenörünü Açıkladı

Galatasaray, 39 yaşındaki Alman antrenörü Moritz Volz ile anlaşma sağladı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada Moritz Volz’un, teknik direktör Okan Buruk’un talebiyle teknik kadroya katıldığı vurgulandı.

Açıklamada: "Yardımcı antrenör Moritz Volz, teknik direktörümüz Okan Buruk'un bilgisi ve isteği doğrultusunda teknik heyete katılacaktır. Teknik direktörümüz Okan Buruk'un 1 ay önce görüşme de gerçekleştirdiği Volz, sadece yardımcı antrenör olarak değil, aynı zamanda scouting bölümünde ve bilimsel alanda da çalışmalarda bulunacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Futbolculuk Kariyeri İngiltere’de Geçti

Futbola Almanya’da SF Siegen kulübünün altyapısında başlayan Moritz Volz, daha sonra Schalke 04’e transfer oldu.

Burada gösterdiği potansiyelle 1999 yılında Arsenal kulübü Volz ile sözleşme imzaladı. Arsenal’de sadece 2 resmi maça çıkabilen Volz, sırasıyla Wimbledon ve Fulham kulüplerine kiralandı.

Kariyerinde bu 3 kulüp ile birlikte Ipswich ve St. Pauli formaları da giyen Volz, futbolu 1860 Münih’te bıraktı.

Volz, bütün bir futbolculuk kariyeri boyunca en uzun süre Fulham’da futbol oynadı. Genellikle bek mevkiinde oynayan Alman oyuncu Londra ekibinde toplam 144 maça çıkıp 4 gol ve 5 asistlik performans katkısı yaptı.

Arsenal’de Gözlemcilik Leipzig’de Yardımcılık

Futbolu bıraktıktan sonra kariyerine Arsenal’in scouting bölümünde devam eden Volz, Kuzey Londra’da 2015-2019 yılları arasında görev yaptı.

Daha sonra 2019’da yılında RB Leipzig’in başında bulunan Julian Nagelsmann’ın özel isteğiyle Alman kulübüne yardımcı antrenör olarak katılan Volz, kulüpte 2021 yılına kadar kaldı.

Bu süreçte Nagelsmann’ın en yakın çalışma arkadaşlarından olan Volz için Alman teknik direktör, geçmişte RBLive kanalına verdiği röportajda antrenmanları Volz ile birlikte planladıklarını söylemişti.