Galatasaray Wilfried Zaha’yı KAP’a Bildirdi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Wilfried Zaha’yı KAP’a Bildirdi

Galatasaray Wilfried Zaha’yı KAP’a Bildirdi

Galatasaray Wilfried Zaha’yı KAP’a Bildirdi

Galatasaray, uzun süredir Fenerbahçe’nin de ilgilendiği iddia edilen Wilfried Zaha’yı renklerine bağladı.

Sarı kırmızılı kulüp, Fildişi Sahilli oyuncuyla görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi:

"Wilfried Zaha'nın kulübümüze transferi konusunda futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

İngiltere Dışında İlk Kez

Futbol sahnesine 2010/11 sezonunun başında, altyapısından yetiştiği Crystal Palace’ta A takıma çıkarak adım atan Wilfried Zaha, kariyerinin bugüne kadar olan bölümünü İngiltere’de geçirdi.

2012/13 sezonunun devre arasında Manchester United tarafından 11.75 milyon € karşılığında satın alındıktan sonra sezonu Crystal Palace’ta tamamlayan oyuncu, Kırmızı Şeytanlar’ın formasını 2013/14 sezonunda giymeye başladı.

Manchester United’da A takımla yalnızca 4 maça çıkan Wilfried Zaha, aynı sezonun devre arasında Cardiff City’e kiralandı.

Bir sonraki sezonda da Manchester United’ın planlarında kendisine yer bulamayan Zaha, 2014/15 sezonunu kiralık olarak geçirdiği Crystal Palace tarafından aynı sezonun devre arasında bonservisiyle alındı.

Crystal Palace tarihinin en önemli futbolcularından olan Wilfried Zaha, Premier League’de gösterdiği üst düzey performanslarla da zaman zaman dikkat çekti.

Yıldız oyuncu, geride kalan kariyerinde Premier League’de çıktığı 305 maçta 68 gol atıp 43 asist yaparak kalitesini gösterdi.

Fildişi Sahilli 30 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’a transfer olarak kariyerinde ilk kez İngiltere dışında oynayacak.