Galatasaray ve Trabzonspor Sezonun İlk Derbisinde Karşılaşacak

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray ve Trabzonspor Sezonun İlk Derbisinde Karşılaşacak

Galatasaray ve Trabzonspor Sezonun İlk Derbisinde Karşılaşacak

Galatasaray ve Trabzonspor Sezonun İlk Derbisinde Karşılaşacak

Trendyol Süper Lig’de 2.hafta, sezonun ilk derbisine sahne olacak.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Rams Park’ta Trabzonspor’u konuk edecek. Türk futbolunun iki dev ekibi, tarihlerinde 136. kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Puan Kaybıyla Başladı

2022/23 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya hak kazanan Galatasaray, sezonu en erken açan takımlardan biri oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için sırasıyla Zalgiris Vilnius ve Olimpija Ljubljana’yı eleyen sarı kırmızılılar, play-off turunda ise Molde ile eşleşti.

Sezonu erken açan ve kadrosunu Wilfried Zaha, Angelino, Cedric Bakambu, Tete, Kerem Demirbay gibi yıldız isimlerle güçlendiren sarı kırmızılılar, dün gece Hakim Ziyech’i de İstanbul’a getirdi. Sarı kırmızılı takım, yoğun başladığı sezonda ilk Süper Lig maçında ise istediğini alamadı.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Mondihome Kayserispor’un konuğu olan Okan Buruk’un ekibi, maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Bordo mavili rakibi ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, Trabzonspor karşısında en son Eylül 2014-Şubat 2016 arasında üst üste iki galibiyet alabilmişti.

Sarı kırmızılılar, lig tarihinde Trabzonspor ile oynadığı 100 maçın 43’ünde galip gelmeyi başarmış ve bu süreçte rakibi karşısında 129 kez gol sevinci yaşamıştı.

Trabzonspor Sakatlık Sıkıntısı Yaşıyor

Galatasaray karşısında lig tarihindeki 33’üncü galibiyetini almayı hedefleyen Trabzonspor, geçen sezonun ortasında göreve gelen Nenad Bjelica ile yeni sezona girdi.

Kadrosuna Mislav Orsic, Tonio Teklic, Filip Benkovic gibi Hırvat isimlerin yanı sıra Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Dimtrios Kourbelis gibi oyuncuları da katan Trabzonspor, sezon başındaki en büyük sıkıntısını ise sakatlıklarla yaşadı.

Bordo mavililer adına sezonun en flaş transferi olarak gösterilen Mislav Orsic’in sakatlanarak uzun süre sahalardan uzak kalacak olması ve yeni transferlerden Joaquin Fernandez’in de sezon başı sakatlanması Nenad Bjelica’nın planlarını sekteye uğrattı.

Galatasaray karşısında bu iki ismin yanında Edin Visca ve Hüseyin Türkmen’den de sakatlıkları sebebiyle yararlanamayacak olan Nenad Bjelica, yine de galibiyet almayı ve Trabzonspor tarihine geçmeyi planlıyor.

Hırvat teknik direktör, Galatasaray deplasmanından galibiyet çıkarması halinde bordo mavili kulüp tarihinde Gordon Milne’den sonra bunu başaran ikinci yabancı isim olacak.