Galatasaray Üst Üste 9. Galibiyetini Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Üst Üste 9. Galibiyetini Aldı

Galatasaray Üst Üste 9. Galibiyetini Aldı

Galatasaray Üst Üste 9. Galibiyetini Aldı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’un konuğu oldu.

Okan Buruk’un öğrencileri karşılaşmadan Sergio Oliveira’nın golüyle 1-0 ayrılarak bu sezon geride kalan 10 haftadaki 9. galibiyetini aldı.

9 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray, aynı zamanda 1996/97 sezonundan sonra ilk kez bir sezonun ilk 6 dış saha maçında 16 puan toplamayı başardı.

Galatasaray, aldığı bu galibiyetle maç fazlasıyla Trendyol Süper Lig’in liderlik koltuğuna oturdu.

“Bu Üretkenliği Gösteremedik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0’lık Çaykur Rizespor galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadıktan sonra lig maçlarının zorlu geçtiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Buruk, “Bu tür maçlarda her zaman rakiplerimizin bize göre daha konsantre şekilde başlayacaklarını biliyoruz. Çaykur Rizespor, bize göre hafta içi daha dinlenmiş, çalışmış, hazırlanmış bir takım. Şampiyonlar Ligi’nde oynadıktan sonra böyle maçlara çıkmak zordur.” dedi.

Bir dönem Çaykur Rizespor’u da çalıştıran Okan Buruk, eski takımının oyun anlayışını yorumlarken kendi oyuncularının ise bireysel performanslarını yükseltmeleri gerektiğini söyledi:

“Rakibimizin bir direnç göstereceğini biliyorduk, oyunun genelinde topu daha çok bize verdiler. Ceza sahası çevresine bazen zor geldik bazen rahat geldik ama orada bireysel performanslarımız daha iyi olmak zorundaydı. Golü bulmak için bireysel performansları daha yukarı çekmemiz gerekiyordu, bu üretkenliği gösteremedik.”

“Rakibimiz geçiş oyununu uygulamaya çalıştı. Bunu evlerinde çok etkili bir şekilde yapıyorlar. Bence konsantrasyon olarak, direnç olarak ve oyun olarak çok iyi bir Çaykur Rizespor vardı.”

“Daha İyisini Yapmamız Gerekiyor”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligde yakalanan 9 maçlık galibiyet serisine de değindi:

“Bizim için önemli bir galibiyet. Maç kaybetmeden devam etmemiz gerekiyor. Bu üst üste 9. galibiyetimiz oldu. Bu seriye devam etmek istiyoruz. Bu tür zor fikstür içinde kazanmak çok önemli. Bir sonraki maça daha rahat bir şekilde çıkacağız, biraz daha dinlenme fırsatımız olacak.”

Açıklamalarının son bölümünde bir kez daha bireysel performansları artırmaları gerektiğini vurgulayan Buruk, özellikle ceza sahası çevresindeki aksiyonlarla ilgili konuştu:

“Bireysel performanslarımızı daha da yukarı çıkarmamız gerekiyor. Çünkü biz Galatasaray takımıyız, oyuncularımız Galatasaray’ın oyuncuları. Çok iyi oyunculara sahibiz ama daha iyisini yapmamız gerekiyor.”

“Ceza sahasına giriyoruz ama kendi oyuncularımızı orada doğru bir şekilde topla buluşturamadıktan sonra yaptığınız ortalar da geri dönüşlerde size zarar verebiliyor. Orada daha doğru kararlar vermemiz gerekiyor. Topla doğru yerlerde buluştuk ama bunları pozisyona çeviremedik. Üst üste çok maç oynadık, aşağı yukarı da aynı oyuncularla oynadık.”