Galatasaray Üst Üste 12. Maçını Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Üst Üste 12. Maçını Kazandı

Galatasaray Üst Üste 12. Maçını Kazandı

Galatasaray Üst Üste 12. Maçını Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 23.haftanın en dikkat çeken maçında Galatasaray, sahasında Trabzonspor’u konuk etti.

Henüz maçın 12.saniyesinde Maxi Gomez ile öne geçen Trabzonspor, üstünlüğünü koruyamadı. Ev sahibi Galatasaray, 18.dakikada Dries Mertens ile eşitliği yakaladı.

İlk yarı 1-1’lik skorla biterken ikinci yarının 53.dakikasında hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray adına beyaz noktaya gelen Mauro Icardi, hata yapmadı ve maçın skorunu da belirleyen golü attı.

Galatasaray, kulüp tarihinde ilk kez bir sezonda üst üste 12 maç kazandı.

“100 Bin Kişilik Olsa 100 Bin Kişi Gelirdi”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonunda takımının performansını değerlendirdi.

Süper Lig tarihinde üst üste 12 maç kazanarak bunu başaran ilk ve tek Türk teknik direktör olan Okan Buruk, ilk yarıdaki hatalara değinerek sözlerine başladı:

"Oyuna çok erken gol yemenin telaşıyla başladık. Hatalar yaptık, ayağımızdaki topları rakibe verdik. Hava şartları da iki takım için buna sebep oldu."

İkinci yarının başında yaptıkları Yunus Akgün hamlesinin oyuna iyi etki ettiğini söyleyen Buruk, "Yunus Akgün ikinci yarıda oyuna girip çok etkili bir şey oynadı. Dışarıdan bakan Barış üzerinden yorumlayabilir ama ilk yarı takım olarak iyi işler yapmadık." diye konuştu.

Okan Buruk, özellikle ikinci yarıdaki oyundan memnun olduğunun altını çizerken yoğun kar yağışı altında kendilerini destekleyen taraftarlara da teşekkür etti:

"Maça hakim olan, domine eden özellikle ikinci yarıdaki oyunumuzla hak eden taraf olduğumuzu düşünüyorum. En başta da bu soğukta bizi destekleyen seyircimize teşekkür ediyorum. Bu stat 100 bin kişilik olsa bugün 100 bin kişi gelirdi. Onlar bu soğukta bizim içimizi ısıttı, biz de ikinci yarıdaki oyunla onların içini ısıttık."

“Okan Hocayı Tebrik Ediyorum”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise maç sonunda takımının gösterdiği performanstan memnun olmadığını belirtti.

Maçın başında gol bulmalarına karşın bu avantajdan yararlanamadıklarını söyleyen Avcı, "Galatasaray içeride coşkuyla başlayacaktı. İçeride iki şey söylemiştim, birincisi baskıyı doğru yapmak, sonrasında da topa doğru sahip olup kaleye gitmek. Böyle bir deplasmanda olabilecek en iyi şekilde başlıyorsun. Oyun ortada gidiyor rakip bir kere geliyor gol oluyor." dedi.

Abdullah Avcı, penaltı pozisyonunda hata yaptıklarını söylerken, "İlk yarıda oyun dengedeydi. İkinci yarıda erkenden final pasları yapmaya başladık ve oyun geçişe döndü. Enine giden oyuncuya penaltı yapmanın hiçbir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin üstünlüğü yakaladıktan sonra kendilerini hataya zorladığını ve farkı açabileceğini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü, "Galatasaray 2-1'i yakalayınca biz tercihlerimizi yanlış kullandık. O ara 3'üncü golü de bulabilirlerdi. Sonrasında oyun içinde tutunmaya çalıştık ama bu performansı arttıramadık." sözleriyle öz eleştiri yaptı.

Galatasaray’ın geçen sezonki Trabzonspor ile aynı çizgide olduğunu ifade eden Abdullah Avcı, Okan Buruk’u tebrik etti:

"Mağlup olabileceğimiz bir oyun ve maç olmadığını düşünüyorum. Geçen sene hemen hemen aynı puan ortalamasıyla gidiyoruz, aynı enerji onlarda var. Bu sene şampiyonluk yarışındaki tüm rakiplerini, biz dahil, yendiler. O yüzden Okan hocayı tebrik ediyorum."

Abdullah Avcı son olarak Trabzonspor’un lig yarışının uzağında kaldığını belirterek, "Gerçekçi olmak gerekirse ligin çok uzağında kaldık. Trabzonspor bu süreçten çıkacaktır. Önümüzde iki hedef var Konferans Ligi ve Türkiye Kupası." diye konuşup hedeflerini açıkladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’da bu sezon gösterdiği performansla fark yaratan Mauro Icardi, Trabzonspor karşısında da attığı 1 gol ve yaptığı 1 asistle yıldızlaştı.

Arjantinli yıldız, Süper Lig’deki gol sayısını 9’a yükseltirken asist sayısını ise 6 yaptı.

Icardi’nin yanında Dries Mertens de orta sahadaki etkili oyunuyla Galatasaray’ın maçı kazanmasında etkili oldu.