Galatasaray Transferde İnce Eliyor

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Transferde İnce Eliyor

Galatasaray Transferde İnce Eliyor

Galatasaray Transferde İnce Eliyor

Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu şampiyonu Galatasaray, gelecek sezon kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

Teknik ekibin raporu doğrultusunda eksik pozisyonlara takviye yapmak isteyen sarı kırmızılı yönetim, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri öncesinde takımı hazır hale getirmeyi hedefliyor.

Süper Lig’e son şampiyon unvanıyla başlayacak olan Galatasaray, kadrosunu büyük ölçüde korumayı hedeflerken nokta atışı transferle yeni sezona da iddialı girmek istiyor.

İlk Hedef Sol Bek

Geçtiğimiz sezon sol bek pozisyonunda yaşadığı sıkıntıyı gelecek sezon gidermek isteyen Galatasaray, listesine birçok önemli ismi aldı.

An itibarıyla sol bek rotasyonunda sadece Kazımcan Karataş’ın yer alması, sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk’un bu bölgeye mutlak takviye istemesine neden oldu.

Galatasaray’ın sol bek adayları arasında RB Leipzig’den 26 yaşındaki Angelino, Arsenal’dan 23 yaşındaki Nuno Tavares ve Liverpool’dan 27 yaşındaki Konstantinos Tsimikas’ın ismi anıldı.

Bu isimlere ek olarak birçok aday üzerinde duran yönetimin, transferi sezon başı kampına yetiştirmeye çalıştığı bildirildi.

Icardi ve Alternatifler Üzerinde Çalışılıyor

Galatasaray yönetimi ve teknik heyet, sezonun bitmesiyle birlikte ilk hedef olarak Mauro Icardi’nin bonservisinin alınmasını planlasa da sürecin uzaması bekleniyor.

Mostafa Mohamed’in Nantes’a transfer olması ve Bafetimbi Gomis’in takımdan ayrılmasıyla birlikte kadroda forvet pozisyonunda oynayabilecek tek isim olarak Barış Alper Yılmaz öne çıkıyor. Bu da Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turları öncesinde bu pozisyona transfer yapma ihtiyacını güçlendiriyor.

Bir yandan Mauro Icardi’yi ikna etmeye çalışan yönetim, Arjantinli oyuncunun alternatifleri için de çalışmaları sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Lyon’un 26 yaşındaki forveti Moussa Dembele ile temasa geçtiği iddia edilen Galatasaray’ın, Fiorentina’dan Luka Jovic ve Wolverhamtpon’dan Raul Jimenez ile de ilgilendiği öne sürülüyor.

Orta saha bölgesini güçlendirmek için de Leandro Paredes, Renato Sanches ve Emre Can gibi isimlerle ilgilendiği iddia edilen Galatasaray’ın hedefinin UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir kadro kurmak olduğu belirtiliyor.

Bu konu hakkında konuşan Dursun Özbek’in, “Bu sene Şampiyonlar Ligi’ndeyiz. O yüzden orada mücadele edebilecek bir kadro kurmak istiyoruz. Taraftarlarımız hiç merak etmesin. Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda gerekli transferleri yapacağız.” açıklamaları da sarı kırmızılıların bu hedefini doğruluyor.