Galatasaray Son Bölümde Mağlup Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Son Bölümde Mağlup Oldu

Galatasaray Son Bölümde Mağlup Oldu

Galatasaray Son Bölümde Mağlup Oldu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında Almanya’da Bayern Münih’in konuğu oldu.

Güçlü rakibi karşısında iyi bir performans gösteren temsilcimiz, 80 ve 86’ncı dakikalarda Harry Kane’in gollerine engel olamadı. Maçtaki tek golünü 90+3’te Cedric Bakambu ile bulan Galatasaray, maçtan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Bayern Münih, 12 puana ulaştı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Galatasaray ise Kopenhag’ın da Manchester United’ı yenmesiyle birlikte gruptaki 4 puanlı iki takımdan biri olarak üçüncü sırada yer aldı.

Sarı kırmızılılar, grubun bir sonraki maçında Manchester United’ı evinde ağırlayıp son maçta ise deplasmanda Kopenhag’ın konuğu olacak.

“Oynayabileceğimiz En İyi Oyunları Oynadık”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1 kaybedilen Bayern Münih maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine takımına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederek başlayan Buruk, “Oyuncularıma teşekkür ediyorum, iki maçta da önemli bir mücadele sergilediler. Bayern Münih gibi bir takıma karşı oynayabileceğimiz en iyi oyunları oynadık. Gol atabilirdik.” dedi.

Maç içinde hakemin verdiği kararların altını çizen Okan Buruk, “Bu maçta öne geçme şanslarını yine yakaladık, ikinci yarıda sayılmayan bir golümüz oldu. Davies’in pozisyonunda ikinci sarıdan kırmızı kart olabilirdi. Faulü veriyorsa ikinci sarıdan kırmızı olması gerekirdi. Yediğimiz ilk gol öncesi Barış’ın ayağına basma var. Sonrasında Davinson’un topa müdahalesinde verilen faul var.” diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, mağlubiyete rağmen oyuncularının performansından memnun olduğunu ve çok güçlü bir rakibe karşı mücadele ettiklerini vurguladı:

“Genel olarak istediklerimizi yaptık, yine en büyük eksiğimiz sonlandırmaydı. İlk maça göre rakibimize daha çok pozisyon verdik. Çok iyi bir takıma karşı oynadık, çok otomatikleşmiş, çok önemli ve formda oyuncular… Şu anda Şampiyonlar Ligi için favorilerden biri. Ancak biz de ne yapabileceğimizi gösterdik. Bu anlamda oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum.”

“Çok Farklı Bir Puanda Olabilirdik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki geleceklerine ilişkin de konuştu.

Sarı kırmızılı takımın hedefinin gruptan çıkmak olduğunu belirten Buruk, “Manchester maçı ve ardından Kopenhag maçı… İki tane daha çok önemli maça çıkacağız. Buralarda gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki hedefimiz gruptan çıkmak. Bugün 1 puanı alsaydık bu bizim için büyük bir avantaj olabilirdi.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, maçın son bölümünde sakatlıkları sebebiyle oyundan çıkan Angelino ve Mauro Icardi’nin durumları hakkında da bilgi verdi:

“Oyunun sonunda Angelino ve Icardi’nin sakatlıkları oldu. Son dakikalarda tepki de verdik ama maçı çeviremedik, bu yüzden üzgünüz tabii ki. Icardi’nin adalesi tuttu ve rahat hissetmediği için çıkmak zorunda kaldı. Angelino’nun da yorgunluk ve kramp girmesi durumu oldu. Hakim ile ilgili özellikle dikkat ediyoruz, mümkün olduğunca onun süresini uzatmak istiyoruz. Şu an çok önemli bir sakatlığımız yok.”

50 yaşındaki deneyimli teknik direktör, açıklamalarının sonunda, takımının bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçlarda girdiği pozisyonları değerlendirmesi halinde çok farklı bir konumda olabileceklerini öne sürdü:

“Bugüne kadar girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilsek şu an çok farklı bir puanda da olabilirdik, gruptan çıkmış olarak burada konuşuyor olabilirdim. Ancak önemli olan oyun olarak doğru yerdeyiz, doğru gidiyoruz. Tabii ki oyun olarak eksiklerimiz var. Çok fazla yeni oyuncu katıldı bu sene aramıza. Burada faydalandığımız, faydalanamadığımız oyuncular da var. Ancak mevcut düzende takım olarak hep daha iyiye doğru gitmeye başladık. Ligde de Avrupa’da da oynadıkça daha iyi performanslar sergilediğimizi görüyoruz.”