Galatasaray Son Anlarda Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Son Anlarda Kazandı

Galatasaray Son Anlarda Kazandı

Galatasaray Son Anlarda Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, 27. haftada evinde Adana Demirspor’u ağırladı. Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada iki takım 85. dakikaya 0-0’lık eşitlikle girdi.

86. dakikada yaptığı vuruşla Galatasaray’ı öne geçiren Fredrik Midtsjö, Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti. Maçın skorunu belirleyen isim ise 90+8’de attığı penaltı ile Nicolo Zaniolo oldu.

2-0 tamamlanan maçın ardından Galatasaray 63 puana yükselirken Adana Demirspor 45 puanda kaldı.

“Sıkıntımız Sonlandırmaktı”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından maçı değerlendirdi. Buruk, girdikleri pozisyonları değerlendirmekte problem yaşadıklarını belirtti.

Okan Buruk, “Maçın genelinde sıkıntımız sonlandırmaktı. Özellikle sağ tarafı çok net şekilde kullandık ama bir türlü oyuncularımızı ceza sahası içinde buluşturamadık. Maç, genel olarak bizim kontrolümüzde gitse de rakibimizin de pozisyonları vardı.” dedi.

49 yaşındaki çalıştırıcı, hakem kararlarına da tepki gösterdi:

“İlk yarı çok net kırmızı kart pozisyonu var. Geçen hafta çok merak ettik Konyaspor maçındaki kırmızı kartı. Bugün yine aynı şekilde net kırmızı kart. Yine VAR çağırmadı. VAR'daki hakem mi çağırmıyor? Yoksa söylüyor mu hakem mi gitmiyor? Sayın Lale Orta VAR hakemlerini alır, onlara neyin kırmızı kart olup olmadığını anlatabilir. Biz de öğrenelim. Ben bilmek istiyorum. 2 haftadır Dubois ve Mertens'in ayakları kırılabilirdi. Ayakları kırılması mı gerekiyor kırmızı kart için?” şeklinde konuştu.

“Takımımla Gurur Duyuyorum”

Maçın sonrasında açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımının gösterdiği performansı övdü.

İtalyan teknik direktör, "Futbolcularımı tebrik ederim. Galatasaray'a karşı 75 dakika gole yakın olan bizdik. Bu tarz atmosferlerde ceza sahası dışından gol yiyerek mağlup olabiliyorsunuz. Onlar da yeteneklerini konuşturdu. 75. dakikaya kadar her iki takım da gol bulabilirdi. Çok eğlenceli bir maç izlettik. Ama maalesef kaybettik. Takımımla gurur duyuyorum. Hala hayallerimizin gerçek olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’da sonradan oyuna giren Fredrik Midtsjö, takımının gol yollarında sıkıntı çektiği dakikalarda sahneye çıkarak Galatasaray için galibiyetin kapısını aralayan isim oldu.