Galatasaray Sezonun İlk Derbisini Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Sezonun İlk Derbisini Kazandı

Galatasaray Sezonun İlk Derbisini Kazandı

Galatasaray Sezonun İlk Derbisini Kazandı

Galatasaray ile Trabzonspor, Trendyol Süper Lig 2023/24 Sezonu’nun ilk derbisi için Rams Park’ta karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın kazananı, Mauro Icardi’nin 23 ve 90+3’te attığı goller ile Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar bu sonuçla birlikte Süper Lig’de puanını 4’e yükseltirken Trabzonspor ise 3 puanda kaldı.

“Birlikte Çok İyi İşler Yaptık”

Maç sonunda konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyet için taraftarlara ve oyuncularına teşekkür ederek sözlerine başladı.

“Trabzonspor gibi çok büyük bir takım, çok büyük bir camia. Bu maçlar çok önemli oluyor bizim için.” diyen sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, “Seyircimize teşekkür etmek istiyorum, baskılı oyunumuza onlar da katıldı. Birlikte çok iyi işler yaptık.” diye konuştu.

Okan Buruk, sezon başında hatalara daha toleranslı yaklaşmak gerektiğinin de altını çizdi:

“Oyuncularıma çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bugün çok konsantreydiler. Sezona daha yeni hazırlanıyoruz, zaman zaman hatalar da yaptılar. Hata yaptıkları yerde onları daha çok desteklemek gerekiyor. Ben kulübeden alkışla katılmaya çalıştım. Çünkü mesela Barış’ın yerinde başka biri olsa bu maçta oynamayabilirdi, bu maçta hafif sakatlığı vardı. Buna karşın sahada çok iyi niyetle %100’ünü veriyor. Türk – yabancı tüm oyuncularım %100’lerini veriyorlar.”

“Rekabet Herkes İçin Çok Artacak”

Trabzonspor maçı sırasında transferi açıklanan Hakim Ziyech’i ve bu sezon kadroya katılan yeni oyuncuları da değerlendiren Okan Buruk, “Öncelikle Hakim’e hoş geldin demek istiyorum. Maçtan sonra da soyunma odasında konuştuk, uğurlu geldiğini söyledim. Zaten iyi bir kadromuz vardı, daha da iyi bir kadro olduk. Rekabet herkes için çok fazla artacak. Amacımız hem Şampiyonlar Ligi’ne girmek hem de Türkiye’de şampiyonluğa ulaşmak. Bu sene çok fazla maç sayısı var. Oyuncularımın hepsini burada kullanmak isteyeceğim.” ifadeleriyle sezon boyu herkesten yararlanacağının sinyallerini verdi.

Sarı kırmızılı ekibin Avrupa’da başarıyı hedeflediğinin bir kez daha altını çizen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Avrupa’da da Galatasaray’ın genlerinde olan başarıyı yakalamak, tribünlerin dolup sokaklarda kutlamalar yapıldığı bir ortamı tekrardan yaratmak istiyoruz.” dedi.

“Zaha’yı Hazırlamak İstiyoruz”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor maçı kadrosuna dahil edilmeyen Wilfried Zaha’nın son durumuna ilişkin de bilgi verdi.

Oyuncunun herhangi bir sakatlığının olmadığını söyleyen Okan Buruk, “Zaha çok uzun süre oynamamıştı. Biz aslında normal planlamamızdan biraz daha erken bir şekilde oynattık onu çünkü sezon başı geçirmemişti. İki maçta biz de gördük o da hissetti %100’ünde olmadığını. Onu korumak istiyoruz, ona %100 bir şekilde sahip olmak istiyoruz. Şu anda bir sakatlığı yok. Sadece onu hazırlamak istiyoruz. Ne kadar sürer şu anda bilmiyorum. Belki 1-2 hafta bu süreç olabilir. Sağlık ekibi ve teknik ekiple aldığımız bir karardı bu. Ona sezonun tamamında çok ihtiyacımız olacak.” şeklinde konuştu.

“Hak Ettikleri Bir Galibiyet Aldılar”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, maç sonunda yaptığı açıklamalarda Galatasaray’ın hak ettiği bir galibiyet aldığını vurguladı.

Hırvat çalıştırıcı, “Galatasaray’ı kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Bugün daha iyilerdi, hak ettikleri bir galibiyet aldılar.” dedi.

Özellikle kalelerinde gördükleri ilk golü yorumlayan Bjelica, “Yediğimiz ilk gol gereksiz bir hata oldu. Oyuncularla yaptığımız konuşmalarda bu tür topları istemediğimizi ifade etmiştik. Rakibimizde Icardi’nin böyle topları gol yapabilecek yeterli kalitesi var. Bu fırsattan yararlanmış oldular.” ifadelerini kullandı.