Galatasaray Şampiyonluk Yolunda Kayıpsız İlerledi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Şampiyonluk Yolunda Kayıpsız İlerledi

Galatasaray Şampiyonluk Yolunda Kayıpsız İlerledi

Galatasaray Şampiyonluk Yolunda Kayıpsız İlerledi

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında en avantajlı konumda bulunan ekip olan Galatasaray, 35. hafta karşılaşmasında sahasında Demir Grup Sivasspor’u ağırladı.

Mücadeleden 2-0’lık galibiyetle ayrılan sarı kırmızılılarda, 2 golün de altında Mauro Icardi imzası vardı. Bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig’deki puanını 79’a yükselten Galatasaray, ligin bitimine 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

Okan Buruk’un öğrencileri bu galibiyetin ardından önümüzdeki hafta MKE Ankaragücü deplasmanında 3 puan alması halinde matematiksel olarak şampiyonluğu ilan etme şansını yakaladı.

“Bunlara Katlanacağız”

Karşılaşma sonrasında konuşan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kadrolarındaki eksikliklere vurgu yaptı.

Çalımbay, “Eksiklerimiz çoktu, bunu söylemeye gerek yok. Avrupa kupaları olsun, Türkiye Kupası olsun gayet iyi gittik ama maalesef ligde biraz sıkıntılar yaşadık. Bu da doğal, bu kadar maç oynadıktan sonra böyle şeyler yaşanabiliyor.” dedi.

Bu sezon bireysel hatalar yüzünden kalelerinden çok fazla gol gördüklerini hatırlatan Rıza Çalımbay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şimdi önemli olan kalan maçlarımızı çok iyi bir şekilde bitirmek. Biliyorsunuz 2 gün sonra Fenerbahçe ile yarı final maçı oynayacağız. O da belki bundan bile daha zorlu bir maç olacak ama diğer arkadaşlarımızın hepsi oynayabilecek. Bugün iyi bir şekilde ayrılalım isterdik. Bu sene bireysel hatalardan dolayı çok gol yedik. İkinci yarı daha toparlanmış bir şekilde geldik ama ikinci gol gibi bir gol yediğiniz zaman üzülüyorsunuz. Yapacak bir şey yok.”

Rıza Çalımbay ayrıca bu sezon Avrupa kupalarında oynamanın kendilerini ligde olumsuz etkilediğinin de altını çizerek açıklamalarını noktaladı:

“Bu sene Avrupa’ya gittiğimiz için biraz sıkıntılar yaşadık. Belki Avrupa’ya gitmeseydik şu an ligde 5’inci, 6’ncıydık. Yine de çok güzeldi Avrupa’ya gidip Türkiye’ye puanlar getirip kulübümüze gelir kazandırmak, bunlar önemli şeylerdi. Ama işte bunlara da katlanacağız.”

“Bizim takım Avrupa’nın ve Türkiye’nin en yaşlı takımı. 2-3 gün önce maç oynadık, bir de seyahat ediyoruz. O yüzden de burada hem sakatlıklar olsun eksikler olsun olabiliyor. Yorgunluk tabii ki çok oluyor, bu da normal. Bu da zaman zaman bize sıkıntılar yaratıyor.”

“Takımıma Çok Güveniyorum"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyetin ardından takımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okan Buruk, özellikle savunma anlamında son haftalarda sergiledikleri performanslardan övgüyle bahsederken “Defansif anlamda güçlü bir takımla oynadık. Geçişi düşündüler, bunu denediler. Ancak son 2 maçta olduğu gibi bugün de buna izin vermedik. Son 3 maçımızı gol yemeden tamamladık. Rakiplerimize verdiğimiz pozisyon sayısı neredeyse yok gibi, gol beklentisi çok düşük. Gerçekten bu bizim ciddiyetimizi ve konsantrasyonumuzu, takım savunmasını nasıl yaptığımızı gösteriyor. Bugün 2-0’lık galibiyet var. Eksik yanımız ise daha çok üretebilirdik. Diğer maçlara göre gol beklentimiz de rakip ceza sahasında topla buluşmamız da daha azdı. Sonuçta 2-0’lık bir galibiyet. Oyunun tamamında bizim kontrolümüzde geçen bir karşılaşmaydı.” ifadeleriyle aynı zamanda maçı değerlendirdi.

Takımının Galatasaray taraftarlarıyla kenetlendiğini belirten Okan Buruk, tüm odaklarının Ankaragücü ile önümüzdeki hafta oynayacakları maç olduğunu vurguladı:

 “Oyuncular, muhteşem taraftarlarımızla birlikte kenetlendiler. ‘Mayıslar Bizimdir’ sloganımızı sahada taraftarımızla birlikte gösterdiler. Tek düşüncemiz şimdi Ankaragücü maçı. Kazandığımız takdirde şampiyonluğumuzu ilan ediyoruz. Ancak şimdi bugünün mutluluğunu yaşıyoruz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, güzel bir gece yaşattılar yine bize. Galatasaray camiası yine mutlu bir şekilde stadyumdan ayrılıyor, yüzümüz gülüyor. İnşallah önümüzdeki hafta bunu şampiyonluk gülüşüyle birleştiririz.”

Mauro Icardi ve Kerem Aktürkoğlu’nun uyumuna da dikkat çeken Okan Buruk, özellikle Arjantinli golcünün takıma yaptığı kolektif katkıyı ön plana çıkardı.

Buruk, “Son 3 maça baktığımızda Icardi’nin golleriyle, Kerem’in asistleriyle skora inanılmaz bir katkıları var. Aslında bu sene zor bir seneydi. En iyi durumumuzu yakaladığımız bölümlerde lig arası oldu, Dünya Kupası arası oldu, bir felaket yaşadık… Çok fazla aranın olduğu, o devamlılığı gösteremediğimiz yerler oldu. Bu sene oyuncular açısından böyle bir zorluk oldu. Icardi’ye de baktığımızda bize çok geç katıldı aslında. İlk oynamaya başladığı maçlar neredeyse ilk yarının ortalarıydı. Şu anda oyuncularımız birbirini çok daha iyi tanıyorlar, ne yapacaklarını biliyorlar. Kerem de aynı şekilde öne doğru daha net oynuyor. Ancak güzel olan sadece Kerem’in Icardi’ye değil, Icardi’nin de Kerem’e verdiği paslar. Bugün bir pozisyonda Icardi vurabileceği yerde Kerem’e çıkardı. Bu da Icardi’nin nasıl takım için oynadığını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bütün oyuncularımızdan çok memnunum.” diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sözlerini takımına ne kadar güvendiğinin altını çizerek noktaladı:

“Çok heyecanlıyım. Çünkü sona yaklaştıkça artık puan kaybetme lüksünüz de yok. Kazanmak zorunda olmanız bütün oyuncularınızın ve sizin sırtınıza bir şeyler yüklüyor. Bu da aslında işin güzel yanlarından biri. Bu sizi daha dinamik, diri ve konsantre tutuyor. Ben takımıma, isteğimize, oyunumuza, konsantrasyonumuza çok güveniyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın Demir Grup Sivasspor’u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada 2 gol atan Mauro Icardi, mücadelenin en öne çıkan performansını sergiledi.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki gol sayısını 19’a yükselten Arjantinli golcü, aynı zamanda sarı kırmızılıların ligde attığı son 6 golün de sahibi oldu.

Icardi böylece daha önce Mario Jardel’e ait olan üst üste gol atma rekorunu kırarak bu alanda Galatasaray tarihine geçti.