Galatasaray Şampiyonluğu Doyasıya Kutladı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Şampiyonluğu Doyasıya Kutladı

Galatasaray Şampiyonluğu Doyasıya Kutladı

Galatasaray Şampiyonluğu Doyasıya Kutladı

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, dün itibarıyla kupasına kavuştu.

Sarı kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe’yi Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi’nin golleriyle 3-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen organizasyonda; ışık gösterileri, konserler ve birçok sürpriz yer aldı.

Galibiyet Coşkusu Kutlamalarla Birleşti

Sezonun son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı net galibiyetle şampiyonluğu derbi zaferiyle taçlandıran Galatasaray, taraftarlarını son düdükle birlikte sevince boğdu.

Sarı kırmızılı kulübün düzenlediği kupa töreninde futbolcular ve aileleri, kazanılan şampiyonluğu birlikte kutlarken birçok sanatçı da Galatasaraylı taraftarları şarkılarıyla coşturdu.

Sahaya yansıtılan aslan hologramının ardından ışık gösterileri yapılırken, sarı kırmızılıların bu sezon attığı en kritik goller dev ekranda tekrar hatırlandı.

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Kenan Doğulu’nun sahne aldığı organizasyonda, sarı kırmızılı taraftarlar sanatçının sevilen şarkıları eşliğinde takımlarının 23. şampiyonluğunu kutladı.

Bir Şampiyonluk Geleneği

Kutlamalarda coşkunun zirve yaptığı bölüm ise, sarı kırmızılı takımın yönetici, teknik heyet ve futbolcularının şarkılar eşliğinde kupanın kaldırılacağı platforma gelmeleriydi.

Ancak bunun öncesinde sarı kırmızılı kulübün taraftarlarına büyük bir sürprizi vardı. Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemde “Ulubatlı Souness” lakabını alan Graeme Souness, bu lakabı almasını sağlayan bayrakla Nef Stadyumu’na çıkarak bir plaketle onurlandırıldı. İskoç teknik direktöre plaketini, dönemin Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat takdim etti.

Kutlamanın ilerleyen bölümünde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu, platforma ilk olarak çıkıp teknik heyet ve futbolcuları karşıladı. Kupa töreninde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de şampiyon takıma kupasını vermek için hazır bulundu.

Sarı kırmızılı takımın başındaki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk ve teknik heyeti ise, yönetim kurulunun ardından sahneye geldi. Ailesiyle birlikte şampiyonluğun mutluluğunu yaşayan Okan Buruk, taraftarların coşkulu tezahüratlarıyla karşılandı.

Yönetim kurulu ve teknik heyetin sahnede yerlerini almasının ardından futbolcular, kendi seçtikleri şarkılarla sahaya adım attılar.

Oyuncular sahneye gelirken Bafetimbi Gomis, kendisiyle özdeşleşen “Sen Olsan Bari” şarkısını söyleyen Aleyna Tilki ile platforma geldi. Gecenin sonunda ise bu sezon attığı gollerle şampiyonluğa damga vuran Mauro Icardi, tribün marşı haline gelen “Aşkın Olayım” şarkısını seslendiren Simge Sağın ile sahaya çıktı ve coşkuyu zirveye taşıdı.

Bu bölümde özellikle Emre Taşdemir ve Abdülkerim Bardakçı’nın, 11 Ocak 2022’de vefat eden Galatasaray’ın eski futbolcusu Ahmet Çalık’ı anmaları hem ekran başındakileri hem de stadyumdaki taraflı tarafsız herkesi duygulandırdı.

Galatasaray’da şampiyonlukta payı olan herkesin sahaya gelmesinin ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, takım kaptanı Fernando Muslera’ya kupayı teslim etti ve Galatasaray, bir sezon boyunca uğruna mücadele ettiği şampiyonluk kupasını taraftarlarının önünde kaldırdı.