Galatasaray Rekorunu Geliştirdi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Rekorunu Geliştirdi

Galatasaray Rekorunu Geliştirdi

Galatasaray Rekorunu Geliştirdi

Spor Toto Süper Lig’de 21.haftaya lider giren Galatasaray, deplasmanda Bitexen Giresunspor ile karşı karşıya geldi.

Rakibi karşısında 4-0’lık galibiyete ulaşan ve 9 maçlık galibiyet serisini 10 maça çıkaran Galatasaray’da goller Dries Mertens, Leo Dubois, Milot Rashica ve Yunus Akgün’den geldi.

Okan Buruk’un ekibi ayrıca Mauro Icardi ile bir penaltı vuruşundan da yararlanamadı.

Sarı kırmızılı ekip bu galibiyetin ardından Spor Toto Süper Lig’deki puanını 48’e yükseltirken, Bitexen Giresunspor ise 21 puanda kaldı.

Buna ek olarak Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kulüp tarihinde ligde 10 maç üst üste galibiyet almayı başaran ilk isim olarak kayıtlara geçti.

“Rekorları Kıracak Bir Oyuncu Grubumuz Var”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrasında oyun hakkında değerlendirmelerde bulundu.

49 yaşındaki teknik direktör, takımının rakibe gereğinden fazla pozisyon verdiğini belirterek, "Tabii ki 4-0 çok önemli bir skor. Girdiğimiz pozisyonlar, kaçan penaltı... Onun dışında rakibimize verdiğimiz pozisyonlar da vardı. Bunu düzeltmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Galatasaray’ın başında ligde 10 maç üst üste galip gelen ilk teknik direktör olmayı başaran Okan Buruk, bu konu hakkında da görüşlerini aktardı:

"Rekorları kıracak olan bir oyuncu grubumuz var. En başta Galatasaray Kulübü, camia ve taraftarlara bu rekorun hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Biz de oyuncularla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Okan Buruk, rekorların öneminden bahsederken asıl hedeflerinin şampiyonluk olduğunu da vurgulayarak, "Rekorlar önemli ama en önemli işimiz şampiyon olmak. Her maçı kazanmamız gerekiyor. Rekorlarda belki benim ismim yazılıyor ama oyuncuların ve camianın da bunda çok büyük payı var." ifadelerini kullandı.

Son olarak transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Okan Buruk, “Transfer için çalışmalarımız sürüyor. Seferovic ve Van Aanholt için uygun bir kulüp olursa biz de onlara bu anlamda yardımcı olmak istiyoruz." diyerek iki oyuncuyla yollarını ayırabileceklerinin sinyalini verdi.

“Elimizdeki Topları Rakibe Verdik”

Ev sahibi Bitexen Giresunspor’da ise teknik direktör Hakan Keleş, takımının yaptığı hatalardan yakındı:

"Zaman zaman maça ortak olduk. İyi başladık. Çok fazla pozisyon vermedik. İlk gol, ikinci gol, üçüncü gol kendi hatalarımızdan oldu. Elimizdeki topları rakibe verdik."

Hakan Keleş, rakibin kalitesinden de bahsederek şu ifadeleri kullandı ve sözlerini noktaladı:

 "Galatasaray hem oyun gücü hem kadro kalitesi olarak müthiş oynuyor. Karşılık vermeye çalıştık ama gücümüz yetmedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın galibiyetinde performansıyla dikkat çeken isimlerin başında Dries Mertens, Leo Dubois ve son haftaların formda ismi Lucas Torreira geldi.

Mertens ve Dubois, birer gol atarak takımlarının galibiyetine katkı sağlarlarken Lucas Torreira da mücadelesiyle öne çıktı.

Bu isimlere ek olarak sonradan oyuna giren Milot Rashica ve Yunus Akgün de günü birer golle tamamladılar.

Bitexen Giresunspor’da ise Vukan Savicevic’in çabası takımı adına yeterli olmadı.