Galatasaray Rekor Tazeledi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Rekor Tazeledi

Galatasaray Rekor Tazeledi

Galatasaray Rekor Tazeledi

Spor Toto Süper Lig’in 22.haftasında Galatasaray, Nef Stadyumu’nda HangiKredi Ümraniyespor’u ağırladı.

Saat 20.00’da başlayan mücadelede Galatasaray sahadan 3-2 üstünlükle ayrıldı.

Okan Buruk yönetimindeki sarı kırmızılılar, bu sezon üst üste 14. galibiyetini alarak kulüp tarihindeki galibiyet serisi rekorunu geliştirdi. Galatasaray aynı zamanda Süper Lig’de ilk kez arka arkaya 11. maçta galip gelmeyi başardı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri; 32.dakikada Abdülkerim Bardakçı ile 60 ve 83.dakikalarda, biri penaltıdan olmak üzere Mauro Icardi kaydetti.

Konuk Ümraniyespor’un gollerini ise 11.dakikada Umut Nayir ve 39.dakikada Oğuz Gürbulak attı.

Mücadelenin 77.dakikasında Ümraniyesporlu Durel Avounou, ikinci kez sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray 51 puana yükseldi ve liderliğini korudu. HangiKredi Ümraniyespor ise 14 puanda kaldı.

“Hedefimiz Şampiyonluk”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Hücumda iyi olmalarına rağmen çok savunmada hatalar yaptıklarını dile getiren Buruk, “Rakip bizim yarı sahamızı geçtikten sonra geldiği her pozisyon net pozisyon oldu. Bunlar bizim hatalarımız. Rakibimize net pozisyonlar verdik. Oyuna baktığımızda mükemmel ofansif rakamlara sahibiz ancak çok fazla hata yaptık. Bunun bedelini de ödeyebilirdik, çok daha farklı bir skor çıkabilirdi.” diye konuştu.

14 maçlık galibiyet serisi ve geliştirilen kulüp rekoru hakkında da konuşan tecrübeli çalıştırıcı, “Hedefimiz şampiyonluk. Bu yolda hep kazanmamız gerekiyor. Rekordan çok şampiyonluğa odaklanmış durumdayız ancak kazandıkça da o rekorlar kırılıyor. Öncelikle rekorun sahipleri oyuncularımız. Bu rekoru sadece biz değil tüm camia ve taraftarla beraber kırıyoruz. İnşallah arttırarak gider ve daha büyük rekorlar kırarız ama bizim için en büyük rekor şampiyonluk.” ifadelerini kullandı.

“Sezonun En Şanssız Takımıyız”

HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlubiyetin ardından konuştu.

Oynadıkları son maçları son dakikalarda kaybettiklerini belirten Uçar, “Öncelikle çok üzgünüm son oynadığımız 5 maçın 4 tanesini son dakikalarda kaybettik. Her maçta ortaya bir oyun koymaya çalıştık. Bizim adımıza iki defa kırılma noktası olan bir maç oldu. İlk yarıda bizim pozisyonlarımız daha netti. Belki sezonun en şanssız takımıyız, belki en şanssız teknik adamıyım.” diye konuştu.

Oyuncularının iyi mücadele ettiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, “Oyundan memnunum, oyuncularım yapmalarını istediğim her şeyi yaptılar ama maalesef kaybettik. Devam edeceğiz, karakterli bir oyun ortaya koyacağız. Galatasaray’ı ve maçı iyi yöneten hakem ekibini tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mauro Icardi, bu maçta da Galatasaray’ın hücum hattındaki en önemli silahı oldu ve takımının galibiyetine 2 golle katkı sağladı.

Geçen sezondan bu yana ligde en fazla golü bulunan savunma oyuncusu olan Abdülkerim Bardakçı, bu maçta da topu ağlara göndermenin yanı sıra bir de asist yaptı.