Galatasaray Puan Farkını 5’e Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Puan Farkını 5’e Çıkardı

Galatasaray Puan Farkını 5’e Çıkardı

Galatasaray Puan Farkını 5’e Çıkardı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 33.haftasında sahasında Medipol Başakşehir’i ağırladı.

Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada avantajını değerlendiren sarı kırmızılılar, rakibini Mauro Icardi’nin 45+8’de penaltıdan attığı golle mağlup etti.

Galatasaray, bu galibiyetle birlikte puanını 73’e çıkardı ve en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5’e yükseltti.

Medipol Başakşehir ise 51 puanda kaldı.

“Mayıslar Bizimdir”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları Medipol Başakşehir maçı sonrasında konuştu.

Sözlerine karşılaştırmayı değerlendirerek başlayan Buruk, “Özellikle ilk yarıda daha çok pozisyona girdik. Rakibimiz iyi savunma yaptı, savunma arkası toplarla da pozisyon bulmaya çalıştı. Çok net pozisyon vermesek de maçın genelinde tabii ki denemeleri oldu, iyi bir organizasyonları vardı aslında.” dedi.

Takımının geçen haftaki Beşiktaş maçına göre, bu hafta gösterdiği konsantrasyondan memnun olduğunu belirten Okan Buruk, “Bugünkü konsantrasyonumuz yüksekti. Sahada yer alan herkes yüksek konsantrasyonla oynadı ve maçı 1-0 kazandık, çok önemli bir galibiyet. Seyircimizle birlikte bugün geçen haftanın tam tersi şeyler yaptık. Özellikle isteğimiz, arzumuz, maça tüm oyuncularımızın %100’ünü vermesi… İkinci, üçüncü golü de eğer geçişlerde doğru tercihleri yapsaydık bulabilirdik. Ben özellikle oyuncularıma bu isteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün yine bizi burada destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şampiyonluk yarışı hakkında ise şunları söyledi:

“İnşallah yolumuz çok az kaldı, buna inanıyoruz. Şampiyonluk yolunda bu maç, çok önemli bir adımdı. 3 maç arka arkaya kazandığımızda şampiyon oluyoruz. Bu bizim için şu anda ilk hedef, inşallah bu hedefe ulaşırız.”

“Biz geçen hafta taraftarımıza açık bir antrenman yaptık ve orada da aynı şeyi söyledik. 5’te 5 yapıp ligi bu şekilde bitirmek istiyoruz dedik. Şu anda birinci maçı oynadık, hedefimiz ikinci maçı kazanmak. Maç maç devam edip finale gitmek istiyoruz. Bugünkü arzu, istek, konsantrasyon devam ederse onlara verdiğimiz sözü tutarız.”

“Bizim sezon başından beri hedefimiz şampiyonluk. Bugün bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Daha işimiz bitmedi. Aynı konsantrasyonla devam etmemiz gerekiyor. Burada bir avantajımız var ve bunu en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Mayıslar bizim. İnşallah en kısa zamanda şampiyonluğa taraftarlarımızla birlikte ulaşacağız.”

“Galatasaray’ı Çalıştırmam Demem”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise maç sonunda takımının genel performansında eksiklikler olduğunu belirtti.

Galatasaray’ın maça, taraftar desteğiyle baskılı başladığını belirten Belözoğlu, “Burada 50 bin kişi önünde Galatasaray’a karşı oynamak kolay değil. 15-20 dakika bir baskı oluşturdular. O da bizim oyun tarzımızla alakalıydı. Biz aslında bu kadar bekleyen bir takım değiliz. Ancak merkezdeki iki oyuncumuz rahat müsaade ettiler. Özellikle arkayı Galatasaray üçlediğinde çok rahat gelmeye başladılar.” diye konuştu.

Maçın ilerleyen bölümünde skoru lehlerine çevirebileceklerini söyleyen Emre Belözoğlu, “Sonrasında biz oyunu aslında istediğimiz yere getirdik, pozisyon da üretmeye çalıştık. Net pozisyon vermesek de Galatasaray’ın baskın bir oyunu vardı. Biz de aslında kendimizi avantajlı hale getirebilecek skoru elde edebilirdik.” dedi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Belözoğlu, özellikle yedek kulübesinde yaptığı hamlelerin sonuç vermemesinden duyduğu hayal kırıklığından bahsetti:

“Oyuna 55’ten itibaren hamleler yapmaya başladık. Ancak her hamle yaptığımızda oyun biraz daha geriye gitti. Bundan dolayı çok üzgünüm. Her oyuncu isteyecek, biz de isteyeceğiz tabii ki. Rakibimiz Galatasaray da olsa, büyük takım da olsa; biz eğer buradan istediğimiz sonuçla ayrılamıyorsak burada hepimizin payı var. Tabii ki sorumluluk bende.”

Galatasaray’ı savunmanın kolay olmadığını belirten Emre Belözoğlu, “Galatasaray, kendi sahasında seyircisinin önünde belli bir oyun oynamaya çalışıyor. Beklerini öne çıkarıyor, 6’lı-7’li önde kalıyor. Bu her takım için kolay savunulacak bir durum değil.” diyerek diğer takımların da sarı kırmızılılar karşısında zorlandığını hatırlattı.

Bu sezonki hedefleriyle ilgili de konuşan Belözoğlu, “Biz yolumuza devam edeceğiz. İlk 4’le alakalı hala şansımız devam ediyor. Türkiye Kupası’nda hedefimiz net bir şekilde kupayı kazanmak. Baktığınızda bugün 49. maç. Avrupa kupası oynayan takımlar çok zorlu sezonlar geçiriyorlar.” diyerek Ziraat Türkiye Kupası’nı işaret etti.

Futbolculuk kariyerine Galatasaray altyapısında başlayan ve sarı kırmızılı takımın UEFA Kupası’da dahil olmak üzere birçok şampiyonluğunda pay sahibi olan Emre Belözoğlu, basın toplantısında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kariyerinin büyük bölümünde Fenerbahçe’de forma giyen ve sarı lacivertli takımın efsaneleri arasına adını yazdıran Emre Belözoğlu, buna karşın hayatta her şeyin olabileceğini hatırlatarak ileride Galatasaray’ı çalıştırma konusuna açık kapı bıraktı.

Belözoğlu, "Ben Fenerbahçeli Emre'yim ama hayat bana büyük laflar etmemeyi öğretti. Asla Galatasaray'ı çalıştırmam demem." diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın Medipol Başakşehir’i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada mücadelesiyle ön plana çıkan Lucas Torreira, maçın dikkat çeken isimlerinin başında geldi.

Uruguaylı oyuncunun yanında penaltı noktasından takımının galibiyet golünü atan Mauro Icardi de galibiyette büyük rol oynadı.

Medipol Başakşehir’de ise maç boyunca savunmada gösterdiği performansla dikkat çeken Leo Duarte, takımı adına sahanın en başarılı isimlerinden biriydi.