Galatasaray Old Trafford’da Tarih Yazdı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Old Trafford’da Tarih Yazdı

Galatasaray Old Trafford’da Tarih Yazdı

Galatasaray Old Trafford’da Tarih Yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek Türk temsilcisi Galatasaray, Devler Ligi’nin ikinci haftasında Old Trafford’da Manchester United’ın konuğu oldu.

Güçlü rakibi karşısında büyük bir mücadele örneği gösteren temsilcimiz, 2 kez geriye düştüğü ve 1 penaltı kaçırdığı maçta galip gelmeyi başardı. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren goller; Wilfried Zaha, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi’den geldi. Manchester United’ın gollerini ise Rasmus Hojlund kaydetti.

Galatasaray aldığı bu galibiyetle UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda puanını 4’e yükselterek 6 puanlı Bayern Münih’in arkasından ikinci sıraya yükseldi. Manchester United ise ikinci maçlar sonunda 0 puanda kaldı.

“Adı Üstünde Avrupa Fatihi Galatasaray”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Manchester United’ı 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, “Çok güzel bir maç oldu. İki takım da birçok pozisyon buldu. Çok mutluyuz. Birincisi grupta 4 puanla ikinci sıradayız, deplasmanda Manchester United’ı yendik. Ana mutluluğumuz ise bir Türk takımının bir İngiliz takımını yenmesi.” ifadeleriyle mutluluğunu paylaşarak başlayan Buruk, Galatasaray’ın Avrupa kültürüne vurgu yaptı:

“Uzun yıllar hatırlanacak 3-2’lik bir galibiyet, Türk futbolu için çok önemli. Adı üstünde, Avrupa Fatihi Galatasaray. Yıllarca büyük başarılar elde etti. Galatasaray’ın DNA’sında hep kazanmak olduğunu, Avrupa’da da başarılar olduğunu geçen sene de söyledik. Bu sene de Şampiyonlar Ligi’ne girip galibiyet almak hedefimizi, bundan sonraki amacımızı çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Hedefimiz öncelikle gruptan çıkmak. Önümüzde 4 tane daha çok önemli maç var.”

“Oynadık Korkmadık Çekinmedik”

Okan Buruk, geçmişte sarı kırmızılı kulübün Manchester United ile oynadığı maçlara değindiği açıklamalarında, Kırmızı Şeytanlar’ı daha önce de mağlup ettiğini hatırlattı:

“Galatasaray adına Manchester United’a karşı ilk galibiyet. 0-0 ve 3-3 biten, onları elediğimiz maçlarda ben ayağım kırık olduğu için oynayamamıştım. Benim Başakşehir ile 1 galibiyetim daha vardı, bu ikinci oldu.”

Galibiyetin en önemli yanının Türk insanını sevindirmek olduğunun altını çizen Buruk, “En önemlisi Türk insanını, Türk futbolunu güzel bir şekilde temsil ettik. Oynadık, korkmadık, çekinmedik. Maçın başından sonuna kadar hep gol aradık. Rakibimizle yakın sayılara ulaştık verilerde. Manchester deplasmanında yapabileceğimizin en iyisi buydu. Belki daha iyisini de özellikle ilk yarıda yapabilirdik.” diye konuştu.

“Rakibimize pozisyonlar verdik, biz de çok pozisyona girdik. Durmadık, rakibimizin kalesine çok fazla girdik.” diyerek maç hakkındaki değerlendirmelerini sürdüren Okan Buruk, “Penaltıyla 3’ü bulabilsek 4’ü atıp maçı bitirebilirdik. Ancak karşımızdaki takım çok hızlı bir takım. Topu kaptıktan sonra çok hızlı savunma arkası koşular yapıyorlar. Çok hareketli, çok değişken bir takıma karşı oynadık. Ancak günün sonunda planlarımız tuttu ve önemli bir galibiyet aldık.” ifadeleriyle galibiyetin önemine dikkat çekti.