Galatasaray Milli Aradan Farklı Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Milli Aradan Farklı Döndü

Galatasaray Milli Aradan Farklı Döndü

Galatasaray Milli Aradan Farklı Döndü

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor’u ağırladı.

Karşılaşmada rakibini üstün bir performansla 4-0 mağlup eden sarı kırmızılılarda galibiyeti getiren golleri Mauro Icardi, Dries Mertens (2) ve Wilfried Zaha attı. Bu 3 oyuncu, attıkları gollerin yanı sıra yaptıkları asistlerle de günün öne çıkan isimleri oldu. Buna göre Mauro Icardi, karşılaşmayı 2 asistle tamamlarken Mertens ve Zaha da 1’er asistle arkadaşlarının gol atmasını sağladılar.

Galatasaray, aldığı bu galibiyetle puanını 34’e yükselterek maç fazlasıyla lider olurken aynı zamanda, 13. maçlar itibarıyla Süper Lig tarihinde bir sezondaki en yüksek puanına ulaştı.

Sarı kırmızılılar buna ek olarak ligde 2004/05 sezonundan sonra ilk kez bir sezona iç sahada 6’da 6 yaparak başlamış oldu.

“Ciddiyetle Maçı Bitirdik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrasında oynanan futbolu ve maçı değerlendirdi.

“Sevindirici yanlardan biri topun bizde kalması.” sözleriyle açıklamalarına başlayan Buruk, “Bunu ve birçok şeyi, maçın başından sonuna kadar yaptık. Hem top bizdeyken hem de rakipteyken; konsantrasyonumuz, dizilişimiz, rakibi karşılamamız, baskılarımız, sahaya yayılışımız… Maçın başından sonuna kadar çok olumlu işler yaptık. Bu istatistiklere de çok olumlu şekilde yansıdı.” dedi

Okan Buruk, önceki haftalara göre bazı pozisyonlarda değişik tercihler yaptığı maçı kazandıkları için mutlu olduğunu ifade etti:

“Maçın başından sonuna kadar ilk 11’de başlayan da oyuna giren de aynı mantalite ile oynadı. Bu bizim için çok önemliydi. Ciddiyetle maçı bitirdik. Güzel bir maç izlettik. Bize yakışan oyunu oynayıp sonlandırmadaki sıkıntılarımızı kırdık. Kadroda yaptığımız değişikliklerin hepsi olumlu mesaj verdi benim açımdan.”

Karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan Davinson Sanchez’in durumunu, “Davinson’un ayağında bir ağrısı oldu, inşallah önemli bir şeyi yoktur. Günün bizim için üzücü yanı böyle bir şeyle karşılaşmamız oldu.” şeklinde anlatan Buruk, açıklamalarının sonunda ise hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Manchester United maçına değindi:

“Manchester United maçında, üç sonuçta da hiçbir şey bitmiyor, bir sonraki maça da kalıyor. Amacımız avantaj yakalamak. Bunun için de buradan kazanarak ayrılmamız gerekiyor. Kendi sahamızda kazanarak bitirirsek birincisi, Avrupa’yı garantiliyoruz; ikincisiyse son maç için büyük bir avantaj oluyor. Kazanmadığımız takdirde de her şeyin son maça kaldığını görüyoruz. Ancak bu maç bizim için çok büyük bir fırsat. İlk maçta Old Trafford’da kazandık, bu bizim için psikolojik bir üstünlük. Biz de taraftarımız da çok heyecanlı. Onlar da uzun zamandır bu maçı bekliyorlar.”

“Maç ayırt etmiyoruz. Bayern Münih maçı da Alanya maçı da Manchester maçı da bizim için hiç fark etmiyor: Hedefimiz kazanmak.”