Galatasaray Mauro Icardi’yi Resmen Açıkladı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Mauro Icardi’yi Resmen Açıkladı

Galatasaray Mauro Icardi’yi Resmen Açıkladı

Galatasaray Mauro Icardi’yi Resmen Açıkladı

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Paris Saint Germain’den kiralık olarak kadrosunda yer alan Mauro Icardi’nin transferi için Fransız kulübüyle görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı kırmızılı takıma imza atmak için Arjantin’den hareket eden Mauro Icardi ve ailesinin, bu gece geç saatlerde İstanbul’da olması bekleniyor.

Galatasaray Taraftarının Sevgilisi Oldu

Kariyerine Barcelona altyapısında başlayan Mauro Icardi, yıldızlarla dolu bir jenerasyonun arasında yetenekleriyle dikkat çekse de öne çıkmayı başaramadı.

Öyle ki Barcelona, Mauro Icardi henüz 18 yaşındayken onu Sampdoria’ya göndermeye karar verdi. Arjantinli oyuncu, kısa sürede Sampdoria’da sergilediği performansla Seria A’da tüm Avrupa’nın dikkatini çekti.

İlk olarak Sampdoria’nın genç takımında 39 maçta 30 gol atan ve ardından A takıma yükselen Icardi, burada da 33 maçta 11 gol atıp 4 asist yapınca transfer piyasasının merkezine oturdu.

Inter, 2013/14 sezonunun başında Mauro Icardi için 13 milyon € ödeyerek tarihinin en karlı anlaşmalarından birini yaptı.

2013/14 – 2018/19 sezonları arasında aralıksız olarak Inter forması giyen Icardi, 2018’de İtalya’da yılın futbolcusu seçilmenin yanında 2014/15 ve 2017/18 sezonlarında ise gol kralı olmayı başardı.

Inter formasıyla 219 maçta 124 gol atıp 29 asist yapan Arjantinli yıldız, 2019/20 sezonunda Paris Saint Germain’e önce kiralık olarak katıldı. Paris ekibi, 1 sezon sonra ise oyuncunun bonservisini 50 milyon € karşılığında aldı.

Paris Saint Germain’de kalabalık hücum hattı arasında istikrarlı bir şekilde forma giyemeyen Icardi, 2022/23 sezonu başında kulüple yol ayrımına geldi. Bu fırsatı iyi değerlendiren Galatasaray, Arjantinli yıldız oyuncuyu 1 sezonluğuna kiraladı.

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon elde ettiği şampiyonlukta çok büyük pay sahibi olan ve attığı gollerle sarı kırmızılı taraftarların sevgilisi konumuna gelen Mauro Icardi, sezonu 26 maçta 23 gol atıp 8 asist yaparak noktaladı.

Yeni sezon öncesinde en büyük hedeflerinin Mauro Icardi’nin bonservisini almak istediğini farklı mecralarda birçok kez dile getiren Galatasaray Yönetimi, 30 yaşındaki oyuncuyu İstanbul’a getirerek bu amacına ulaştı.