Galatasaray Lige Mağlubiyetle Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Lige Mağlubiyetle Döndü

Galatasaray Lige Mağlubiyetle Döndü

Galatasaray Lige Mağlubiyetle Döndü

Süper Lig’in 10’uncu hafta mücadelesinde Yukatel Kayserispor, evinde Galatasaray’ı ağırladı.

Ev sahibi ekip karşılaşmayı ilk yarıda Onur Bulut ve Gavranovic’in attığı gollerle 2-1 kazandı. Galatasaray'da ise tek gol Barış Alper Yılmaz'dan geldi.

Bu skorla Süper Lig’deki 9’uncu maçında 2’nci mağlubiyetini alan Galatasaray ayrıca bu sezon ilk kez bir deplasman maçından mağlup ayrıldı.

Öte yandan Yukatel Kayserispor ise Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle son 5 haftada 3’üncü kez kazandı ve puanını 16’ya yükseltti.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Ev sahibi Yukatel Kayserispor adına maçın en dikkat çekici ismi, sağ kanattaki başarılı performansını attığı golle taçlandıran Onur Bulut oldu.

Yukatel Kayserispor’da orta sahada özellikle ilk yarıdaki oyunuyla Bernard Mensah da dikkat çekti.

Galatasaray adına ise günün öne çıkan ismi oyuna girdikten sonra sergilediği performansla Sergio Oliveira oldu.

“Hayallerimiz Bütçelerden Büyük”

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, maç sonunda değerlendirmelerde bulundu. Çağdaş Atan, takımının performansından övgüyle bahsetti:

“Bugün ilk yarıda özellikle 1’e 1 baskıya gittik. Önde pres yaptık, top kazanıp çok iyi geçişler yakaladık. Bekleme pozisyonumuzun farklı olacağını maçtan önce de söyledim. 5-3-2 bekledik. Çünkü rakibin kısa oyunculardan kurulu olduğunu biliyorduk. Sadece Icardi vardı. Biz de merkezde çok sağlam durup onları orta yapmaya ittik. Bugün sadece duran toplardan pozisyon verdik.”

Takımının gelecek haftalarda daha çok topla oynamasını istediğini belirten Çağdaş Atan, “Topa sahip olma anlamında süreleri uzatıyoruz ama daha fazlasını yapmamız lazım. Biraz daha top oynayarak dinlenip, topa sahip olarak savunma yapmamız lazım.” dedi.

Yukatel Kayserispor teknik direktörü, takımının Galatasaray karşısında çok iyi mücadele ettiğini vurgulayarak oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti:

“Sanırım kat ettiğimiz mesafe 117.500. Hatay maçından sonra en çok koştuğumuz mesafelerden bir tanesi. Ligin ortalamasını 112 olarak düşünürsek bugün iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Bugün iyi koştuk. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Çok çalışıyorlar, çok tekrar yapıyoruz, çok kafa yoruyoruz. İnteraktif çalışıp onlarla futbol konuşuyoruz. Ligin başında herkesin transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı kesin küme düşer gözüyle baktığı Kayserispor, sevgili Berna başkanın vizyonuyla birleşti ve ben geldikten sonra bir hayal kurmaya başladık. Dedik ki: Bizim hayalimiz bütçelerden büyük."

Çağdaş Atan sözlerini kendisine destek olan taraftarlarına teşekkür ederek noktaladı:

“Daha hiçbir şey başaramadık. Yukarıya tutunmak istiyoruz. Şu anki pozisyonumuzdan çok memnunuz. Çalışmaktan, tekrar etmekten geri kalmayacağız. Taraftarımıza ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Beni bu kadar sevmeleri beni duygulandırıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum.”

“Taraftarlarımız Bizlere Güvensin”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise mağlubiyeti şu sözlerle değerlendirdi:

“Bu altıncı deplasmanınınız dokuzuncu maçımızda. İlk kez deplasmanda mağlup olduk. Mağlubiyetten dolayı üzüldük. Özellikle ilk yarıdaki oyun bizim kalitemizde değildi, bunun farkındayız. Özellikle top bizdeyken dikine oynamakta zorlandık. Çok fazla hem yavaş oynadık hem zaman zaman geriye oynadık. Ne zamanki dikine gittik hem pozisyon bulup hem şanslar yarattık. Bunu daha çok yapmamız gerekirdi. İkinci yarı biraz daha rakip sahada oynadık. Tabii ki rakibin hızlı hücumları, net pozisyonları oldu. Bizim de pozisyonlarımız vardı. Sonuç olarak bizim kalitemizdeki bir takımın oyununu oynamadık. Topu rakip ceza sahasına, ceza sahası çevresine götürdük ama bitiricilikle ilgili sorunumuz devam etti. Bununla ilgili sıkıntımız yine ortaya çıktı. Rakip de kendi kalesine yakın savunmada, özellikle yüksek toplarda iyi oynadı.”

Yukatel Kayserispor karşısında yapılan top kayıplarına dikkat çeken Okan Buruk, kadronun kalitesinden böyle bir performans beklemediklerini ifade etti:

“Bugün fazla top kaybı yaptık. Biz son antrenmanda taktik çalışmada bu kadar kaliteli oyuncuların çok az top kaybetmesi gerektiğini söyledim. Maçtan önce de söyledim. Sahada bu kadar iyi ayaklar varken top kaybı yapılması bizim için olumsuz.”

Okan Buruk, karşılaşmanın VAR hakemlerinden ve uygulamalarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirirken, “Hakem atamalarının sadece Galatasaray’ın sinirini bozmak için yapıldığına inanıyorum. Artık bu atamalarda kötü niyet arıyorum. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler.” dedi.

Milli takım arası ve bay haftasının takımın ritmini etkilediğini belirten Galatasaray teknik direktörü, buna karşın takımının şampiyon olacağına dair inancını koruduğunu vurgularken taraftarlardan destek istedi:

"Şampiyonluk inancımızdan vazgeçmeyiz ama daha iyi oynamamız gerekiyor, bunun da farkındayız. Galatasaray taraftarı merak etmesin, daha ligin 10. haftası. 6 deplasman oynadık. Bunun ikinci devreye de dönüşü olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız bir yara ama biz bunu en kısa sürede tedavi edeceğiz. Bize güvensinler."