Galatasaray Kazandı Icardi Tarihe Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Kazandı Icardi Tarihe Geçti

Galatasaray Kazandı Icardi Tarihe Geçti

Galatasaray Kazandı Icardi Tarihe Geçti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Bitexen Antalyaspor’un konuğu oldu.

İlk yarısı golsüz biten mücadeleyi ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazanan Galatasaray’da galibiyeti Davinson Sanchez ve Mauro Icardi’nin golleri getirdi.

Galatasaray bu skorla bu sezonki üst üste 7. galibiyetini alırken namağlup serisini de sürdürdü.

Mauro Icardi ise 2007/08 sonrası dönemde Süper Lig'de 30 gol barajına en hızlı ulaşan futbolcu oldu.

“Rakiplerimiz Bize Karşı İyi Hazırlanıyor”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-0 kazandıkları maçın sonunda karşılaşmayı değerlendirdi.

Sözlerine zemin ve hava şartlarına değinerek başlayan Buruk, “Çok kötü bir zemin vardı. Hava şartları da çok sıcaktı, nem vardı. Bu da oyunun kalitesini düşürdü.” dedi.

Antalyaspor karşısında yoğun fikstürün etkilerini de yaşadıklarını anlatan Okan Buruk, “Biz arka arkaya yedinci maçı oynadık, zaman zaman yorgunluğun etkilerini de gördük. Genel olarak baktığımızda top bizdeydi. Rakibimiz iyi savundu ve geçişleri kullanmaya çalıştılar. Maçın genelinde net pozisyonlara girdik. Rakibimize de 1-0 iken net bir pozisyon verdik. 2-0’dan sonra maçın sonunda iki tane çok net pozisyonu daha değerlendiremedik. Bunları değerlendirseydik belki üçüncü gol de gelecekti. İyi bir takıma karşı oynadık. Rakiplerimiz bize karşı iyi hazırlanıyor.” diye konuştu.

Okan Buruk, maç değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:

“Ana düşüncemiz burada kazanarak bitirmekti, bunu başardık. Oyun çok iyi değildi. İkinci yarı yorgunluğumuz ortaya çıktı. Bir yandan yarışıyoruz, bir yandan hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu galibiyet serisi bizim için önemli. Geçen sezon da bunu başarmıştık.”

“Milli Takıma Gitmediklerinde Çok Üzülmüyoruz”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonunda milli takım arası ve sakatlığı süren Hakim Ziyech’in durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu:

“Oyuncularımızın hepsinin milli takıma gitmesini istiyoruz ama gitmediklerinde de çok üzülmüyoruz açıkçası çünkü bizimle birlikte oluyorlar. Milli ara bizim için yenilenme – dinlenme olacak. Arada maç yapmayacağız, kendi aramızda bir 11’e 11 maç planlıyoruz.”

“Hakim Ziyech bir denedi ayağını, hafif bir ağrı olunca riske etmek de istemedik açıkçası. Bu oyuncular üst üste maç oynama temposuna alışık değiller. Milli takım arasından sonra bizimle birlikte olacağını düşünüyoruz. Çok şükür çok fazla sakatlığımız olmuyor. Her şey tertemiz gidiyor. Hem atletik performans ekibimiz hem sağlık ekibimiz önemli bir çaba sarf ediyor.”