Galatasaray Kadıköy’de 3 Puanı 3 Golle Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Kadıköy’de 3 Puanı 3 Golle Aldı

Galatasaray Kadıköy’de 3 Puanı 3 Golle Aldı

Galatasaray Kadıköy’de 3 Puanı 3 Golle Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 18.haftasında Kadıköy Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi maçta, kazanan sarı kırmızılı ekip oldu.

Galatasaray, ilk yarıda Sergio Oliveira ve ikinci yarıda ise Kerem Aktürkoğlu ile Mauro Icardi’nin golleriyle rakibini 3-0 mağlup etti.

Süper Lig’deki galibiyet serisini 7 maça çıkaran Okan Buruk’un ekibi, aldığı galibiyetle rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 4’e çıkardı.

Ezeli rakibine evinde 3-0 mağlup olan Fenerbahçe’de ise teknik direktör Jorge Jesus, Türkiye kariyerinde çıktığı 3.derbide de galibiyete ulaşamadı.

“Oyuna Girip Hikaye Yazdı”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyetten dolayı oyuncularını kutladı. Buruk, maça sonradan giren oyuncularından oyuna etki etmelerini istediğini söyleyerek, "Oyuncularımız çok iyi hazırlandı. Onlardan bunu istemiştim. Başlayan, oyuna giren herkes maça damga vursun demiştim. Herkes mükemmel oynadı." diye konuştu.

Oyun olarak doğruları sahaya yansıttıklarını ifade eden Okan Buruk, "Oyun olarak doğru bir oyun tutturduk. Önde baskılarımız oldu. Rakibimizin uzun toplarına cevap verdik. Hataya zorladık. Üstün oynayan, kazanmaya yakın olan taraftık.” sözleriyle taktiksel anlayışını açıkladı.

Ligin geri kalan bölümünde deplasmanda en çok oynayan takım olduklarını hatırlatan Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, bir sonraki maça şimdiden odaklanacakları mesajını verdi:

"Ligde deplasmanda en çok maç oynayan takımız ve bugün itibariyle 4 puan farkla lideriz. Şimdi bir sonraki düşünüp çalışarak devam edeceğiz."

Okan Buruk konuşmasının sonunda karşılaşmaya sonradan dahil olan ve 1 gol atıp 1 de asist yapan Arjantinli forveti Mauro Icardi hakkında konuştu:

“Mauro Icardi bizim için çok önemli bir oyuncu. Dünya Kupası arasından önce ağzımızda bir tat bıraktı. Şanssız sakatlığının ardından bu maçı hedef almıştık. Oyuna girdiği zaman bir hikaye yazdı.”

“Böyle Bir Şeyle Karşılaşmamıştım”

Karşılaşmanın sonunda maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yapılan hatalardan dert yandı:

“Çok fazla hata yaptığımız bir maçtı. İlk yarıda daha fazla pozisyon üreten taraf bizdik. Galatasaray seken bir toptan golü buldu. İkinci yarıya iyi başlamıştık ancak 2-0 ve kırmızı kart sonrası bizim için işler zorlaştı."

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ın önüne geçme fırsatını değerlendiremediklerini söyleyen Jorge Jesus, “Rakibimizin önüne geçeceğimiz bir maçtı ama değerlendiremedik. Bu maçtan sonra kimse şampiyon olmayacaktı bunu oyuncularıma da maçtan önce söyledim. Sahada olanların sorumlusu benim.” diyerek sorumluluğu üzerine aldı.

Son olarak takımının bu sezon sürekli olarak eksik kaldığını hatırlatan Portekizli teknik direktör, "Kısa bir süre önceye kadar herkese göre ligin en iyi takımıydık. Şu anda rakibimiz ligde önümüzde. Bu sezon altıncı kez bir kişi eksik kaldık. Şu anda çözmemiz gereken en önemli problem bu.  Daha önceki takımlarımda böyle bir şeyle karşılaşmamıştım." ifadeleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın Kadıköy’de 3-0 kazandığı maçta konuk ekipten birçok oyuncu performansıyla öne çıktı.

Oyuna 76.dakikada girerek maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Mauro Icardi, takım arkadaşlarından gol katkısını noktasında ayrılırken orta sahada maç boyunca mücadelesiyle fark yaratan Berkan Kutlu ve Sergio Oliveira da günün başarılı isimlerindendi.

Fenerbahçe’de ise taraftarlarının takdirini kazanan Ferdi Kadıoğlu’nun performansı mağlubiyete engel olamadı.