Galatasaray İstanbulspor Engelini Icardi ile Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray İstanbulspor Engelini Icardi ile Geçti

Galatasaray İstanbulspor Engelini Icardi ile Geçti

Galatasaray İstanbulspor Engelini Icardi ile Geçti

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray, mücadeleden 2-0’lık galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda bir virajı daha kayıpsız geçti.

Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde giren sarı kırmızılılar, Mauro Icardi’nin 2 gol attığı maçta puanını 76’ye yükseltti ve maç fazlasıyla puan farkını 8 yaptı.

Galatasaray’da Nicolo Zaniolo, oyuna girdikten 6 dakika sonra direkt kırmızı kart görerek cumartesi günü oynanacak Demir Grup Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.

Öte yandan İstanbulspor ise bu mağlubiyetle birlikte Süper Lig’de alt sıralardaki kritik durumunu sürdürdü.

Sarı siyahlı ekip, 32 maçta 35 puanda kalarak 15.basamakta kaldı.

“Hedefimiz Bütün Maçları Kazanmak”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Takımının isteğinden ve savunma performansından memnun olduğunu belirten Buruk, buna karşın özellikle rakip ceza alanındaki eksikliklerin altını çizdi.

Okan Buruk, “Aslında maçın başından sonuna kadar oyun bizdeydi. 10 kişi kaldıktan sonra da oyuna hükmettik, konsantreydik, iyi savunma yaptık. Bu iyi yanımızdı. Ancak bu tür maçlarda biraz top bizdeyken ve rakip ceza sahasındayken daha iyisini yapabilirdik. Kendi kalitemizin altında işler yaptık. Çünkü zaman zaman iyi çıktığımızda 3-4 pasta rakip kaleye çok rahat şekilde gittik. Özellikle ceza sahasının içinde daha kaliteli işler yapabilirdik. Kendi oyuncu kalitemizin daha altında kaldık. Maçı daha erken şekilde bitirebilirdik. Bu tabii biraz baskıdan da oluyor. Şampiyonluk yolu, son maçlara girmişsiniz… Bunun da etkileri var.” diye konuştu.

Buna rağmen maçı istedikleri gibi bitirdiklerini belirten Okan Buruk, oyuncu değişikliklerinin de bunda etkisi olduğunu vurgulayarak “Genel olarak istediğimiz gibi bitirdik. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra isteğimiz ve oyuncu değişiklikleri etkili oldu. 10 kişi kalsak da burada yine önemli olan topun çok fazla rakipte kalmamasıydı. Bizim için iyi bir oyun oldu. İstanbulspor’u ve Fatih Tekke’yi kutluyorum.” dedi.

İstanbulspor karşısında oldukça etkili bir performans sergileyen Victor Nelsson’a da ayrı bir parantez açan Okan Buruk, “Savunma hattımız gerçekten çok iyi oynuyor 2 maçtır. Nelsson da sakatlıktan hiç etkilenmeden aynı oyununu devam ettirdi. Özellikle ikinci gol öncesi yaptığı müdahale çok kritikti. Belki 1-1’e gelebilecek karşılaşmayı kurtardığı topla 2-0’a getirdi. Taraftar da maçtan sonra tribüne ilk onu çağırdı. Bu bizim için çok değerliydi.” ifadeleriyle oyuncusunu övdü.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son olarak şampiyonluk yarışını değerlendirerek tüm maçları kazanmak istediklerini belirtti:

“Maç maç gideceğiz, biz maçımızı oynadık. En yakın rakibimizin maçını oynamasını bekleyeceğiz. Hedefimiz, ne olursa olsun bütün maçları kazanarak bitirmek. Bizim için kazanmak önemli. Cumartesi günü taraftarımızın yaratacağı atmosferle birlikte şampiyonluk yolunda çok önemli bir maç olacak.”

“1 Puanı Hak Etmiştik”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise maç değerlendirmesinde özellikle Galatasaray’a karşı ön alanda yaptıkları baskıdan memnuniyetini dile getirdi.

Fatih Tekke, “Bugün İstanbulspor olarak Galatasaray gibi bir takıma 90 dakika boyunca ön alan baskısı yaptık. %100 başarılı olduk diyebilirim. İlk yarı özellikle final, final öncesi yakaladığımız pozisyonlarda kolayca yanlış tercihler yaptık. Golü bulmamız lazımdı, fırsatlar geldi bana göre.” diye konuştu.

Takımının mücadelesinden memnun olsa da kalite ve tecrübe eksikliği yaşadıklarını da belirten Tekke, “Galatasaray’da şu oyuncu çok iyi oynadı diyemiyoruz. Ben oyuncularımın mücadelelerinden memnunum. Bugün top bizdeyken bireysel oyuncu performansı çok üst düzey değildi. Bu da tecrübe ve kalite meselesi.” dedi.

Özellikle bazı oyuncularının beklentilerinin altında kaldığını vurgulayan İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, buna rağmen 1 puanı hak ettiklerini de sözlerine ekledi:

“Bence 1 puanı hak etmiştik. Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra pas oyunu oynamamız lazımdı, çok acele ettik. Yüksek performans beklediğim oyuncular bugün istediğimiz oyunu ortaya koyamadı.”

Fatih Tekke sözlerini, önümüzdeki hafta oynayacakları Kasımpaşa maçının önemine değinerek noktaladı:

“Cumartesi önümüzde çok ciddi ve zor bir maç var. Çocuklar ellerinden geleni yapıyorlar, yapmaya devam ediyoruz. Bugün, şampiyon olacak diye düşünülen Galatasaray’a karşı çok cesur oynadık. Herkes bizi birinci bölgede bekleyecek diye düşünürken biz 90 dakika boyunca ciddi bir ön alan baskısı yaptık. Buna da fiziksel olarak yeterliliğimiz var, olumlu olan bu. Sonuçta şunu söyleyebilirim. Evet kalite var ama bugün çok öne çıkamayan bir Galatasaray performansı ve buna izin vermeyen bir İstanbulspor performansı vardı.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın İstanbulspor’u 2-0 yendiği maçta her iki golün de sahibi olan Mauro Icardi, bir maçta daha takımının skor yükünü sırtladı.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki gol sayısını 17’ye çıkaran Arjantinli oyuncu, formda görüntüsüyle dikkat çekti.

Öte yandan özellikle ikinci gol öncesi yaptığı müdahaleyle takdir toplayan Victor Nelsson da karşılaşmada öne çıkan bir başka oyuncu oldu.