Galatasaray’ın Serisini Hatayspor Bitirdi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’ın Serisini Hatayspor Bitirdi

Galatasaray’ın Serisini Hatayspor Bitirdi

Galatasaray’ın Serisini Hatayspor Bitirdi

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Atakaş Hatayspor ile Galatasaray, Mersin’de karşı karşıya geldi.

Süper Lig’de daha önce oynadığı üst üste 17 maçta mağlup olmayan sarı kırmızılılar, Hatayspor karşısında sahada 2-1’lik skorla ayrıldı. Rakibinin bu sezon ligdeki 10 maçlık galibiyet serisine son veren Hatayspor’a galibiyeti, Rigoberto Rivas ve Didier Lamkel’in golleri getirdi.

Galatasaray’ın maçtaki tek golünü ise Wilfried Zaha kaydetti.

“Oyuncularım İstediğim Her Şeyi Yaptılar”

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, karşılaşma sonrasında galibiyeti yorumladı.

Rakiplerine iyi hazırlandıklarını belirten Demirel, “Süreyi ne kadar uzatırsak bizim için maç daha güzel hale gelecek demiştim. Galatasaray’ın yorgun olduğunu biliyorduk, kolay değil. Seyahat normal olarak oyuncuları yoruyor. Bunu düşünerek bugün sahaya çıktık.” dedi.

Volkan Demirel ayrıca oyuncularından çok memnun olduğunu da sözlerine ekledi:

“Oyunu kendi bölgemizde kabul edip hem yetenekli oyuncuların fırsat vermeden hem de bizim ikinci-üçüncü bölgemizde topla oynamalarına izin vermeden, kenar organizasyonlarını da bire bir kapatarak Galatasaray’ın oyununa müsaade etmedik. Oyuncularım bugün teknik ve taktik anlamda istediğim her şeyi yaptılar.”

“Bu takımı ben kurdum, hep söylüyorum. Biz her şeyin dışında çok başka şeyler kazanıyoruz. Çünkü biliyorsunuz yoktan var olan bir takım. İlk 8 haftada bence çok saygı duyulacak bir takım haline geldik. Bugünkü Galatasaray maçı bizim için çok önemliydi. Onlara saygı duyuyoruz ama bizim rakibimiz değiller, yine de elimizden geleni yapacağız demiştim.”

“Daha Üretken Olabilirdik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1 kaybettikleri ve galibiyet serilerini sonlandırdıkları maçın ardından daha iyi bir performans gösterebileceklerini belirtti.

Deneyimli çalıştırıcı, “Beklediğimiz bir oyun oldu. Hatayspor, kendi yarı sahasında bekleyip hücum geçişlerini deneyecek bir takımdı. Zaten bütün maç başından itibaren böyle oldu. İlk golde pozisyon yokken yedik. İkinci golde, belki bizim gol pozisyonuna gireceğimiz yerde kaptırdığımız bir top ve bence yanlış hamlelerle geldi.” diyerek yenilen golleri yorumladı.

Okan Buruk ayrıca takımının üretkenlik sorununa da dikkat çekti:

“Geriye düştük, üretmeye çalıştık. Daha iyi bir şeyler de yapabilirdik. Son 20 dakikada rakip çok fazla kendi sahasına çekildi. Orada daha üretken olabilirdik. Hücum hamleleri yaptık, çok fazla hücumcuyla oynayıp burada pozisyon üretmeyi hayal ettik ama bunu yapamadık. Ben Hatayspor’u kutlamak istiyorum. Bir oyun planları ve ona uygun oyuncuları vardı, bunu kullandılar.”

Maçın oynandığı zeminin de iyi olmadığını söyleyen Okan Buruk, “Çok kaliteli bir zemin yoktu, oyun için uygun bir zemin yoktu. Devre arasında oyunu daha hızlı oynamamız gerektiğini söylemiştim. İkinci yarı başlangıcımız daha iyiydi ama genel olarak baktığınızda daha çok üretebilirdik. Kendi kalitemizin altında ürettik. Günün sonunda kaybettiğimiz için üzgünüz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son olarak ise fikstür yoğunluğundan bahsetti ve sözlerini noktaladı:

“Çok önemli maçlar oynuyoruz, Şampiyonlar Ligi oynuyoruz. Bu maçı pazar günü de oynayabilirdik. Ancak yoğun bir fikstür içindeyiz ve bunu da kabul ediyoruz. Çünkü kadromuz, kalitemiz en iyisini yapabilecek düzeyde. Benim isteğim, milli takım arasına kazanarak girmekti.”