Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan ve üç eleme turu geçerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan Galatasaray, Avrupa’nın en büyük kupasında A grubuna düştü.

Temsilcimiz; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile aynı grupta yer aldı. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki rakiplerini analiz ettik.

Bayern Münih

Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru teknik direktör değişimi yapan Bayern Münih, takımın başına Alman teknik direktör Thomas Tuchel’i getirdi.

Bundesliga’nın son haftasında unutulmaz bir şampiyonluk elde eden Bayern Münih, bu sayede Şampiyonlar Ligi kurasına 1.torbadan dahil oldu.

Maçlarını Allianz Arena’da oynayan Alman devi, geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finalde Manchester City’e elenerek veda etti. Kupa 1’deki son şampiyonluğunu 2020’de yaşayan Bayern Münih, 2023 yazında yaptığı transferlerle dikkat çekti.

Tottenham’dan Harry Kane’i 100 milyon € ödeyerek takıma katan Bayern Münih, stoper pozisyonuna da Napoli’den Kim Min Jae’yi 50 milyon € bedelle transfer etti.  

Bu iki önemli hamlenin yanı sıra bedelsiz olarak Konrad Laimer ve Raphael Guerreiro transferlerini tamamlayan Bayern, kadrosundaki birçok önemli isimle yolları ayırdı.

Sadio Mane, Lucas Hernandez, Ryan Gravenberch, Benjamin Pavard, Marcel Sabitzer ve Yann Sommer; Almanya şampiyonundan 2023 yazında ayrılan isimler oldular.

Ağırlıklı olarak 4-2-3-1 düzenini tercih eden Bayern Münih, kanat oyuncularının skorer yapısıyla rakiplerine sorun çıkarıyor. Serge Gnabry, Leroy Sane, Kingsley Coman ve 10 numara pozisyonunda oynayan Jamal Musiala; hem Kane’e pozisyon hazırlıyor hem gol atıyor.

Galatasaray, Bayern Münih ile 24 Ekim 2023’te İstanbul’da; 8 Kasım 2023’te ise Almanya’da karşılaşacak.

Manchester United

Erik ten Hag yönetimindeki ilk sezonu Premier League’de ilk 4’e girerek tamamlayan Manchester United, Şampiyonlar Ligi kurasına 2.torbadan dahil oldu.

Old Trafford’a Şampiyonlar Ligi müziğini 1 yıllık aradan sonra tekrardan dinletecek olan Manchester United, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etti ve yarı finalde Sevilla’ya elendi.

 2023 yazında transfere 200 milyon €’nun üzerinde harcama yapan Manchester United, kadrosundaki eksik parçaları tamamlamaya çalıştı.

En yüksek bedelli transferini Atalanta’dan Rasmus Hojlund’u 75 milyon € karşılığında alarak yapan Kırmızı Şeytanlar; Chelsea’den Mason Mount, Inter’den Andre Onana, Fiorentina’dan Sofyan Amrabat, Tottenham’dan Sergio Regulion ve Fenerbahçe’den Altay Bayındır transferlerini tamamladı.

Ağırlıklı olarak 4-2-3-1 sistemini tercih eden Erik ten Hag, orta alanda Casemiro ve Eriksen’in önünde Bruno Fernandes’i tercih ediyor. Hücumda Antony, Alejandro Garnacho ve Jadon Sancho gibi kanat oyuncularını dönüşümlü kullanan Hollandalı teknik direktör, ileri uçta Marcus Rashford, Anthony Martial ve Rasmus Hojlund üçlüsünden birini tercih ediyor.

Manchester United, defans hattında sakatlık problemleri yaşıyor. Takımın as stoperi Raphael Varane ve sol bek Luke Shaw, sakatlıkları sebebiyle güncel olarak takımdan ayrı bulunuyor.

Galatasaray, 3 Ekim 2023’te Old Trafford’da ve 29 Kasım 2023’te Rams Park’ta Manchester United ile karşılaşacak.

Kopenhag

62.30 milyon € ile 2023/24 Şampiyonlar Ligi’nin kadro değeri açısından en düşük değerli ikinci takımı olan Kopenhag, geçtiğimiz sezon Danimarka Ligi’ni 4 puan farkla şampiyon olarak tamamladı.

Geçtiğimiz sezonun başında Şampiyonlar Ligi play-off turunda Trabzonspor’u eleyen Kopenhag, bu sezon play-off turunda Polonya ekibi Rakow’u eleyerek gruplara kalmayı başardı.

Geçen sezonki Şampiyonlar Ligi grubunu 4.sırada bitiren Kopenhag, 3.torbadan kuraya girerek Galatasaray’ın gruptaki son rakibi oldu.

35 yaşındaki teknik direktör Jacob Neestrup yönetiminde ağırlıklı olarak 4-3-3 düzeninde oynayan Danimarka şampiyonu, transfer dönemini sakin geçirdi.

Southampton ile sözleşmesi sona eren Norveçli kanat oyuncusu Mohamed Elyounoussi’yi bedelsiz olarak kadrosuna katan Kopenhag, transfere sadece 8 milyon € harcadı.

Ayrıca Kopenhag, kadrosunda dünyanın en dikkat çeken genç yeteneklerinden birini barındırıyor. 17 yaşındaki İsveçli Roony Bardghji, gösterdiği performansla Avrupa’nın devlerinin radarına girmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi’nde de Kopenhag’ın en önemli parçalarından biri olacak.

20 yaşındaki dikkat çeken İzlandalı kanat Arnar Haraldsson’u da 15 milyon € karşılığında Lille’e satan Kopenhag, Şampiyonlar Ligi’nin en mütevazı kadrolarından biri olarak göze çarpıyor.

Gruptaki ilk ve son maçını Galatasaray’a karşı oynayacak olan Kopenhag, 20 Eylül 2023’te İstanbul’da ve 12 Aralık 2023’te Galatasaray tarihi açısından çok özel bir yere sahip olan Parken Stadyumu’nda temsilcimiz ile karşılaşacak.