Galatasaray’ın Fildişi Sahilli Yıldızları

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’ın Fildişi Sahilli Yıldızları

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli Yıldızları

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli Yıldızları

Galatasaray’ın Crystal Palace’tan kadrosuna katmaya hazırlandığı Wilfried Zaha, sarı kırmızılı takımın tarihindeki 5. Fildişi Sahilli oyuncu olmaya hazırlanıyor.

30 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’da göstereceği performansla geçmişte vatandaşlarının bıraktığı izlerin bir benzerini bırakmayı hedefleyecek.

İşte Galatasaray tarihinde forma giyen Fildişi Sahilli isimler:

Abdul Kader Keita

Süper Lig’de Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile tamamlanan 2008/09 sezonunun ardından yeni sezona iddialı bir kadroyla girmek isteyen Galatasaray, takımın başına Alman teknik direktör Michael Skibbe’yi getirmişti.

Teknik direktör tercihini Skibbe’den yana kullanan sarı kırmızılı yönetim, transferde ise taraftarları heyecanlandırabilecek bir isim arıyordu. Galatasaray yönetiminin tercihi, 2007/08 sezonunda Fransa’daki 3 kupayı da kazanan Olimpik Lyon’un Fildişi Sahilli oyuncusu Abdul Kader Keita oldu.

Fildişi Sahilli oyuncu için Fransız kulübüne 7.5 milyon € ödendi. Atletik kapasitesi, sempatik karakteri ve yetenekleriyle kısa sürede Galatasaray taraftarları tarafından benimsenen Abdul Kader Keita, bir sezon giydiği sarı kırmızılı formayla etkili bir performans gösterdi.

Galatasaray ile toplam 39 maça çıkan Keita, 10 gol atıp 14 asist yaparken sezon sonunda ise 8.1 milyon € bedelle Katar ekibi Al-Sadd’ın yolunu tuttu.

Keita, aynı zamanda sarı kırmızılı formayı giyen ilk Fildişi Sahilli oyuncu oldu.

Emmanuel Eboue

2010/11 sezonu Galatasaray tarihinin en kötü sezonlarından biri olarak kayıtlara geçti. Sezon boyunca şampiyonluktan uzak kalan Galatasaray, 2011/12 sezonu öncesinde büyük bir yeniden yapılanma sürecine girdi.

Başkanlığa Ünal Aysal gelirken takım kulüp ve ülke futbolunun efsanesi Fatih Terim’e emanet edildi. Kadroyu yeni baştan kurmaya karar veren Galatasaray’da sol bek pozisyonu için Arsenal’ın başarılı oyuncusu Emmanuel Eboue tercih edildi.

Sarı kırmızılı takımın tarihindeki en özel kadrolardan birinde, çok önemli performanslara imza atan Eboue, ayrıldığı 2015/16 sezonu başına kadar Galatasaray’da 5 kupa kazandı.

Emmanuel Eboue, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında Real Madrid’e attığı golle Türkiye’deki futbolseverlerin aklına kazındı.

Didier Drogba

Galatasaray, 2012/13 sezonunun devre arasında Avrupa çapında oldukça ses getiren iki transfere art arda imza attı.

Wesley Sneijder ile birlikte Galatasaray’a katılan isim, Fildişi Sahili futbol tarihinin birçoklarına göre gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu olan Didier Drogba’ydı.

Kariyerinde özellikle Chelsea ile yaptıklarıyla bir Premier League efsanesi olan Drogba, Galatasaray’da 2013/14 sezonu sonuna kadar forma giydi.

Sarı kırmızılı kulüpte 3 kupa kaldıran Drogba, aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki unutulmaz çeyrek final yolculuğunun da baş kahramanlarından biriydi.

Fildişi Sahili milli takımının gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu, Galatasaray’dan sonra efsanesi olduğu Chelsea’ye döndü.

Jean Michael Seri

Teknik direktörü Fatih Terim ile birlikte 2017/18 ve 2018/19 sezonlarını şampiyonlukla noktalayan Galatasaray, 2019/20 sezonuna yine iddialı bir kadroyla başladı.

Bu iddialı kadronun orta saha merkezi için Jean Michael Seri’yi kiralayan sarı kırmızılı takım, Fildişi Sahilli oyuncudan büyük beklenti içindeydi.

Galatasaray’a gelmeden önceki dönemlerde adı Barcelona ile anılan Seri, birçoklarına göre Süper Lig’de potansiyelini tam anlamıyla gösteremedi. Sarı kırmızılı forma altında yalnızca TFF Süper Kupa’yı kazanan Seri, 2019/20 sezonu sonunda Fulham’a geri döndü.

Wilfried Zaha

Crystal Palace formasıyla Premier League’de yıllar boyu üst düzey performans sergileyen Wilfried Zaha, belki de Türk futbol tarihinin en çok hatırlanacak transfer süreçlerinden birinin başrolü oldu.

Transfer sezonunun başından itibaren Fenerbahçe ile görüştüğü belirtilen Fildişi Sahilli oyuncu, tercihini büyük bir sürprizle Galatasaray’dan yana kullandı.

Galatasaray tarihinin 5. Fildişi Sahilli oyuncusu olmaya hazırlanan Wilfried Zaha, yeni sezonda sarı kırmızılı takıma tıpkı geçmişte vatandaşlarının yaptığı gibi katkı sunmaya çalışacak.