Galatasaray Icardi’nin Golüyle 3 Puanı Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Icardi’nin Golüyle 3 Puanı Aldı

Galatasaray Icardi’nin Golüyle 3 Puanı Aldı

Galatasaray Icardi’nin Golüyle 3 Puanı Aldı

Galatasaray ve İstanbulspor, Trendyol Süper Lig’in 3.hafta erteleme maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

1-0 sona eren mücadelede 3 puanı alan taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golü, 42’nci dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Galatasaray aldığı galibiyetle Trendyol Süper Lig’de 6 hafta sonunda puanını 16’ya yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

“Daha Erken Bitirmemiz Gerekirdi”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 galibiyetin ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

Maçta bitiricilik anlamında istedikleri seviyede olmadıklarını vurgulayan Buruk, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndan çok daha farklı bir skorla ayrılabileceklerini söyledi:

“Maça çok hızlı başladık. Çok kolay bir şekil rakip kaleye gittik ama bir türlü sonlandıramadık. Yine bugün maçın 90 dakikasında sonlandırmada büyük problem yaşadık. Rakip kale çevresine gittiğimizde son paslarımızı, şutlarımızı, ortalarımızı biraz iyi yapabilsek çok fazla gol bulabilirdik.”

“Günün sonunda 1-0’lık bir galibiyet aldık ama çok daha farklı bitirebileceğimiz bir maçtı, çok daha erken bitirmemiz gerekirdi.” diyerek farklı galibiyet halinde oyuncularına dinlenme imkanı sağlamayı planladığını açıklayan Okan Buruk, “O zaman bizim için de çok farklı olacaktı çünkü dinlendirmemiz gereken, daha erken oyundan çıkarmamız gereken oyuncularımız da vardı. Bugün için bununla ilgili plan yapıyorduk ama bir türlü bunu başaramadık.” diye konuştu.

“Oyuncularımın Yanındayım”

Okan Buruk sözlerinin devamında karşılaşmanın ilk yarısında Mauro Icardi ve Kerem Aktürkoğlu’nun birlikte gerçekleştirdiği penaltı organizasyonuna da değindi.

Kaçan penaltıya rağmen oyuncularına desteğini dile getiren Buruk, “Penaltı pozisyonu uzun zamandır kendi aralarında planladıkları bir şeydi. Geçen sene de birkaç maçta bunu konuşmuşlardı. Bugün denediler. Tabii ki penaltı kaçabilir, oyuncularımın aldıkları sorumluluğa saygı duyuyorum. Kendilerine olan bir öz güvenleri var.” dedi.

Okan Buruk, Icardi’nin kariyerinde daha önce de bu tarz bir organizasyonu denediğini hatırlatırken oyuncularının rakibe saygısızlık yapmak gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizdi:

“Icardi daha önce de bunu yaptığı için tekrarlamak istedi. Penaltı atılabilir, kaçabilir. Bu anlamda oyuncularımın yanındayım, hiç önemli değil. Bunun rakibimize karşı bir saygısızlık olarak anlaşılmasını istemiyorum. Oyuncularım da bunu istemez. Geçen sene çok daha zorlu maçlarda bunu denemek istediler.”

“Elimizde Böyle Bir Oyuncu Olduğu İçin Şanslıyız”

Maç sonu açıklamalarının son bölümünde Sacha Boey’in performansını da öven Okan Buruk, başarılı sağ beke sahip oldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini vurguladı:

“Keşke Sacha Boey’i de bugün biraz dinlendirebilseydik. Sacha hem oynamayı hem antrenman yapmayı çok seviyor. Takıma müthiş bir enerji veriyor. Onun kazandığı ikili mücadeleler takımın direncini de artırıyor. Bizim için çok önemli bir isim. Bunu hem taraftarımız hem biz her şekilde gösteriyoruz. Oyunun iki yönünü de çok doğru oynayan bir oyuncu. Elimizde böyle bir oyuncu olduğu için şanslıyız.”