Galatasaray Galip Geldi Okan Buruk Tarihe Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Galip Geldi Okan Buruk Tarihe Geçti

Galatasaray Galip Geldi Okan Buruk Tarihe Geçti

Galatasaray Galip Geldi Okan Buruk Tarihe Geçti

Spor Toto Süper Lig’in 20.hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fraport TAV Antalyaspor, Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Galatasaray sahadan 2-1 üstünlükle ayrıldı ve Süper Lig’deki galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Okan Buruk ise Mustafa Denizli ve Fatih Terim’i yakalayarak Galatasaray’ın Süper Lig tarihindeki en uzun galibiyet serisi yakalayan teknik direktörleri arasına dâhil oldu. Ayrıca Okan Buruk, Galatasaray ile üst üste 12 maç kazanan ilk teknik direktör olarak kulüp tarihine geçti.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanan maçta Galatasaray, 49.dakikada Mauro Icardi’nin attığı kafa golüyle 1-0 öne geçti. Sonrasında Antalyaspor adına 54.dakikada Luiz Adriano skora denge getirdi. Sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golü ise 59. dakikada Sherel Floranus kendi ağlarına attı.

90+10. dakikada Antalyasporlu Luiz Adriano, Abdülkerim Bardakçı’ya yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Alınan bu sonuçla beraber Galatasaray, puanını 45’e yükselterek zirvedeki yerini korudu. Antalyaspor ise 18 puanda kaldı.

“Hak Eden Taraf Bizdik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Maçı hak eden taraf olduklarını düşünen Buruk, “İlk yarı dominant olan takım bizdik. Maça hükmeden taraf bizdik ama ikinci yarıda oyunu daha iyi yöneten taraf bizdik ve attığımız goller galibiyeti getirdi. Rakibimiz defansif yönlerini ön plana çıkardı ve çok iyi mücadele ettiler. Günün sonunda kazanmayı hak eden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Farkı açma şansımız vardı ama olmadı.” diye konuştu.

Kırdığı rekor ile ilgili de konuşan sarı kırmızılı teknik adam, “Burada tek başıma maç kazanmıyorum oyuncularım, teknik ekibimizi ve seyircilerimizle yapıyoruz her şeyi. En büyük pay seyircilerimizin diyebiliriz. İnşallah bu başarının sonu şampiyonluk olur tüm hedefimiz bu. Biz maçları camia olarak kazanıyoruz bu birlikteliği ve mutluluğu hep beraber yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Galatasaray Spor Kulübü’ne üye olması ile ilgili de konuşan Okan Buruk şunları söyledi:

“Futbolcuyken de böyle bir şansım olmuştu ancak o dönem nasip olmamıştı. Biliyorsunuz Galatasaray’a üye olmak çok zor ancak başkanımız Ayhan hoca ile bize söz vermişti ocak ayında yapacağım diye. Benim için çok önemli bir şey. 12 yaşında burada futbola başladım, hayatımın en güzel günleri burada geçti. Galatasaray’a genel kurulda da hizmet etmek benim için çok değerli.”

“Yine Kaybettik”

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk maçın ardından açıklamalarda bulundu. Groenendijk, “Maçın zor olacağını biliyorduk. İlk yarıda direğe takılan bir pozisyonumuz var. Helton da bugün harikalar yarattı. İlk yarıda galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Oyuncularımızı orta kestirmemeleri konusunda uyarıyoruz ama maalesef bir şekilde rakip orta açabiliyor.” şeklinde konuştu            

Mağlubiyet için üzgün olduklarını dile getiren Groenendijk, “Yenmemesi gereken, şanssız bir pozisyon golle sonuçlandı. Sonuç olarak yine kaybettik ve puan çıkaramadık. Tecrübeli oyunculara sahip bir takımız ve bu oyunculara bu tarz gereksiz kırmızı kartlar hiç yakışmıyor. Oyunculara bunu hatırlatmaya da gerek yok. Onlar takımın durumunu benden daha iyi biliyorlar. Özetle iyi mücadele ettik ama kazanamadık. Rakibi tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mauro Icardi bugün sarı kırmızılı ekibin hücum yollarındaki en etkili oyuncularının başını çekti. Arjantinli oyuncu, takımının ilk golünü de kaydetti.

Fraport TAV Antalyaspor’da ise Brezilyalı golcü Luiz Adriano attığı gol ve etkili performansıyla dikkat çekti. Adriano aynı zamanda 90+10.dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.