Galatasaray Galibiyet Serisini 6 Maça Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Galibiyet Serisini 6 Maça Çıkardı

Galatasaray Galibiyet Serisini 6 Maça Çıkardı

Galatasaray Galibiyet Serisini 6 Maça Çıkardı

Spor Toto Süper Lig’in 17’nci hafta mücadelesinde Galatasaray ile MKE Ankaragücü, NEF Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

MKE Ankaragücü, maçın ilk bölümünde sezon başında kiralık olarak Galatasaray’dan kadrosuna kattığı Taylan Antalyalı’nın golüyle 0-1 öne geçti.

Bu gole cevabını 16.dakikada Barış Alper Yılmaz ve 30.dakikada Bafetimbi Gomis ile veren sarı kırmızılı ekip, hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesinde 3 puanın sahibi oldu.

2-1 kazandığı maçın ardından Spor Toto Süper Lig’de puanını 36’ya yükselten ve liderliğini sürdüren Galatasaray, bu sezon ligde 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan ilk takım oldu.

“Taraftarın Gücü Galatasaray’ın Gücü”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonunda karşılaşmayı değerlendirirken takımının yaptığı basit hatalara değinerek söze başladı:

“Tabii ki hiçbir maç kolay değil her maçın zorlukları var. Bizim için en büyük zorluk, ligin genelinde girdiğimiz pozisyonları gole çevirememek veya son paslardaki yaptığımız hatalar. Bunlar bize oyun içerisinde fark açmamız gereken maçlarda bunu yapamamamıza yol açıyor. Bugün de zaman zaman bu şekilde yanlış tercihlerimiz oldu.”

“Rakibin oyuna girmesine çok fazla izin verdik. Yani ilk 30-35 dakikalık bölüm tempomuz çok yüksekti. 1-0 geriye düşünmemize rağmen 2-1’i de yakaladık. Girdiğimiz pozisyonları vardı. Devamında yine bunu devam ettirmemiz gerekiyordu.”

Okan Buruk, Dünya Kupası arasının takımın fiziksel kapasitesinde gerilemeye yol açtığını belirtirken, “Dünya Kupası arası bizim fiziksel olarak aynı seviyeyi yakalayamamamıza yol açtı. Tabii ki sakatlıklar, Dünya Kupası'ndan gelen oyuncuların çok az hazırlık maçı oynaması, onun yanında hastalıklar… Bu kadar olumsuzluk içinde açıkçası bizim için maç kazanmak önemliydi.” diye konuştu.

Sarı kırmızılı takımın iyi yolda olduğunu söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Galatasaray iyi yolda. Seyircimiz bugün muhteşemdi, yine büyük ölçüde doldurdu stadyumu bizimle beraberdi, takımına destek verdi. Maçtan önce de söyledim Galatasaray taraftarı bu sene Türkiye’de stadı en çok dolduran taraftar. Galatasaray her zaman bu anlamda bir numara olmaya devam ediyor. Her türlü her alanda taraftarın gücü Galatasaray’ın gücünü ortaya çıkartıyor.” diyerek taraftarlarına teşekkür etti.

Önümüzdeki hafta oynanacak derbi maçı hakkında da düşüncelerini paylaşan Okan Buruk, Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu maçlar için özellikle psikolojik olarak çok fazla yapacağımız bir şey yok. Zaten oyuncularımız bu maça uzun zamandır hazırlar. Onun dışında tabii ki benim görüşüm de Fenerbahçe hocasıyla aynı. Bu tür maçlar tabii ki çok önemli ama bir yandan da iki takım için 3 puanın olduğu maçlar.”

“İnşallah güzel bir karşılaşma olur. Televizyon başında oturanların, maçı seyredenlerin oyunu görmeleri, oynanan oyunu beğenmeleri çok önemli. Bunun yanında kazanmak istiyoruz. İki takımın da kazanmaktan başka düşüncesi olacağını düşünmüyorum.”

“Çalıştığımız Pozisyonlardan Gol Yedik”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, maç sonunda yaptığı açıklamada takımının kalesinde gördüğü gollere değindi.

Bu pozisyonları hafta içi çalıştıklarını belirten Ömer Erdoğan, "Bir 15-20 dakika oyunu tutalım, kontrol edelim diye düşündük. Zaten 1-0'ı bulduk ama sonra şanssız, daha doğrusu hatalı bir gol yedik. Yediğimiz iki gol de açıkçası analizlerde gösterdiğimiz, çalıştığımız pozisyonlardı." diye konuştu.

Galatasaray ile deplasmanda mücadele etmenin zorluğuna da dikkat çeken MKE Ankaragücü Teknik Direktörü, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray deplasmanında bu kadar net pozisyona girip de atamazsınız buradan mağlup ayrılırsınız. Ancak ben oyuncularıma mücadeleleri için teşekkür etmek istiyorum. Futbolun bütün güzelliklerini sahaya yansıttılar."  

Alınan sonuca rağmen takımının gösterdiği çabayı takdir eden Ömer Erdoğan, oyuncularını tebrik ederek gelecek için umutlu olduklarını sözlerine ekledi:

"İstatistiklere bakıyoruz; daha fazla topa sahip olan, ikili mücadele kazanan takım bizmişiz. Bu önümüzdeki maçlar için tabii ki umut verici. Bugün burada en az bir puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Kendi adıma ve taraftarlarımız adına da üzgünüm."

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Performansları

Ev sahibi Galatasaray adına mücadelede öne çıkan isimler orta sahadaki performansıyla Berkan Kutlu ve sarı kırmızılıların bu sezonki en golcü ismi Bafetimbi Gomis oldu.

Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren iki isim, attıkları gollerle Dünya Kupası arası sonrasında yükselen formlarını devam ettirmeyi başardılar.

Öte yandan MKE Ankaragücü’nde ise Emre Kılınç’ın çabaları galibiyet için yeterli olmadı.