Galatasaray Galibiyet Serisini 10 Maça Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Galibiyet Serisini 10 Maça Çıkardı

Galatasaray Galibiyet Serisini 10 Maça Çıkardı

Galatasaray Galibiyet Serisini 10 Maça Çıkardı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de 11. haftanın açılış maçında sahasında Kasımpaşa’yı ağırladı.

Sarı kırmızılılar, 90 dakika sonunda Wilfried Zaha’nın attığı 2 golle maçtan 3 puanla ayrıldı. 2-1 sona eren karşılaşmada Kasımpaşa’nın tek golü ise Kenneth Omeruo’dan geldi.

Süper Lig tarihinde 11. haftalar itibarıyla en çok puan topladığı (31) sezonu geçiren Okan Buruk’un ekibi, bu sonuçla ligdeki galibiyet serisini 10 maça çıkarırken maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

“İnşallah Önemli Bir Şeyi Yoktur”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından ilk olarak maç içinde sakatlanan Fernando Muslera’nın durumu hakkında bilgi verdi:

“Muslera’nın durumu hastanedeki tetkiklerden sonra net bir şekilde belli olacak. İnşallah dirseğinde bir hasar yoksa çok kolay geçirebiliriz. İnşallah önemli bir şeyi yoktur, bizim için çok önemli bir oyuncu. Tabii ki sağlığı da her şeyden önemli.”

Daha sonra oynanan futbolu değerlendiren sarı kırmızılıların teknik direktörü, ilk yarı ve ikinci yarı arasındaki farklara dikkat çekti. Okan Buruk, “Kendi aramızda ilk yarılarla ikinci yarılar arasındaki farkı konuştuk. Bugün de ilk yarıda hem topa daha hakimdik hem de rakip sahadaydık. Belki bir tane bireysel hatayla pozisyon verdik bir de kenar orta vardı. Onun dışında oyun ilk yarıda istediğimiz gibi gitti.” dedi.

“Bir Hoca Olarak Memnun Değilim”

Okan Buruk, açıklamalarının devamında takımının saha içinde girdiği psikolojiden memnun olmadığını vurguladı.

Yoğun maç temposunda oyuncuların bazen kendilerini sakınabildiğini söyleyen Buruk, “Oyuncularımdan hissettiğim şeyden bir hoca olarak çok memnun değilim. ‘Üç gün sonra bir maç daha var, tempomuzu yükseltmek yerine bu maçı böyle götürelim.’ psikolojisi var. Bu bazen bize olumlu şeyler vermiyor.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, oyunun gidişatını ve oyuna aldığı oyuncuların performanslarını da değerlendirdi:

“Tam rahatladık dediğimiz anda erkenden duran toptan bir gol yedik. Bu gol hem rakibimize güç verdi hem de zaman zaman oyun içinde zorlanmamıza yol açtı. Oyuna giren oyuncularımdan beklentilerim bunun daha üstünde. Onların oyuna daha fazla hareketlilik getirip topun bizde kalmasını sağlamaları gerekirdi. Zaman zaman fazla top kaybı yapıp rakibe geçiş fırsatları verdik.”

“Bugün Zaha’yı ve Hakim’i Kazandık”

Galatasaray’ın deneyimli teknik direktörü, Kasımpaşa galibiyetine 2 golle katkı veren Wilfried Zaha ve bugün uzun bir aradan sonra ilk 11’de yer alan Hakim Ziyech’in performanslarını da yorumladı:

“Hem maçları hem oyuncularımızı kazanarak gidiyoruz. Bugün Zaha’yı kazandık, Hakim’i kazandık. Hakim’i yavaş yavaş hazırladığımızda çok daha iyi olacak. Oyuna baktığımızda %100 Galatasaray performansı olmasa da kazanmasını bildik. Önemli olan bu seriyi devam ettirmek.”

Okan Buruk sözlerinin sonunda ise Galatasaray’ın hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Bayern Münih maçının önemine vurgu yaptı:

“Amacımız her maça kazanmak için çıkmak. Kazanmak bize çok önemli şeyler getirebilir. İlk maçta bunu yapamadık. Kazanıp 7 puana gelseydik çok farklı olabilirdi şu anda. Yine ikinci maçta da ilk maçtaki gibi başa baş oynamak istiyoruz. Geçişleri çok etkili şekilde yapıyorlar. Biz de kendi oyunumuzu sahaya koymayı istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum, orada da en iyisini yapacaklarına inanıyorum.”