Galatasaray Galibiyet Rekoru Kırdı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Galibiyet Rekoru Kırdı

Galatasaray Galibiyet Rekoru Kırdı

Galatasaray Galibiyet Rekoru Kırdı

Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, ligin 25. haftasında dün akşam Nef Stadyumu’nda Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle yeni bir rekora imza attı.

Maçı Nicolo Zaniolo’nun golüyle 1-0 kazanan sarı kırmızılılar, Süper Lig’de üst üste 14. galibiyetini aldı ve lig tarihinde en fazla üst üste maç kazanan ekip olmayı başardı.

Beşiktaş’ın 1959/60 sezonundaki 13 maçlık rekorunu kırarak rekorun yeni sahibi oldu.

5 Aylık Galibiyet Serisi

Galatasaray’ın galibiyet serisi 28 Ekim 2022’de başladı. Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, bu maçın ardından 2 derbi oynadı.

İç sahada Beşiktaş’ı 2-1, deplasmanda Başakşehir’i 7-0 yenmeyi başaran Galatasaray, Dünya Kupası arasına moralli girdi.

Dünya Kupası sonrasında futbolseverlerin aklında Fenerbahçe-Galatasaray maçı vardı. Galatasaray, Fenerbahçe maçı öncesinde ligde oynadığı İstabulspor, Sivasspor ve Ankaragücü maçlarında hata yapmadı.

Kadıköy’deki derbiyi de 3-0 kazanan Galatasaray, rakibiyle arasındaki puan farkını 4’e yükselterek daha fazla moral buldu.

Fenerbahçe maçının ardından ülkemizde gerçekleşen deprem felaketine kadar olan periyotta oynadığı 5 maçın 4’ünü iç sahada oynayan Galatasaray, fikstür avantajını iyi kullandı.

Hatayspor, Antalyaspor, Ümraniyespor ve Trabzonspor’u iç sahada; Giresunspor’u deplasmanda yenmeyi başaran Galatasaray, ligimize verilen zorunlu araya 6 puan farkla lider girdi.

Mart ayında Süper Lig’in tekrar başlamasıyla birlikte tüm takımlar sahaya dönerken Galatasaray, deprem dolayısıyla ligden çekilmek zorunda kalan Gaziantep FK maçını 3-0 hükmen kazandı. Sarı kırmızılıar, bu sonuçla birlike 13 maçlık seriye ulaştı ve rekoru egale etti.

Dün akşam oynanan Kasımpaşa maçı ise Galatasaray’ın rekoru kırdığı maç oldu. Yeni transfer Nicolo Zaniolo’nun golüyle 1-0 kazanan Galatasaray, 14 maçla Süper Lig tarihinde üst üste en fazla maç kazanan takım olmayı başardı.

Okan Buruk’un Hedefi Şampiyonluk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından kendisine yöneltilen rekor sorusuna, hedeflerini söyleyerek cevap verdi.

Okan Buruk, “Maç maç kazanmaya odaklıyız. Galatasaray’ın hedefi her zaman rekorları kırmak, kupalar kazanmaktır. Biz de buna uygun bir şekilde kazanmaya çalışıyoruz. Önemli olan burada şampiyonluğa ulaşmamız. Rekoru kırdık, bundan sonrası önemsiz diyemeyiz. Biz sezon sonuna kadar bütün maçlarımızı kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuşarak sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini söyledi.