Galatasaray Evinde 2 Puan Bıraktı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Evinde 2 Puan Bıraktı

Galatasaray Evinde 2 Puan Bıraktı

Galatasaray Evinde 2 Puan Bıraktı

Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, 31.haftada Nef Stadyumu’nda VavaCars Fatih Karagümrük’ü konuk etti.

Süper Lig’de iç sahada oynadığı son 10 maçı kazanan sarı kırmızılı ekibin bu serisine Andrea Pirlo’nun öğrencileri son verdi.

Kerem Aktürkoğlu’nun maçın henüz 3.dakikasında attığı golle 1-0 öne geçen Galatasaray, 12 dakikada kalesinde üst üste goller gördü.

Önce Mbaye Diagne ile skoru eşitleyen VavaCars Fatih Karagümrük, ardından Borini’nin 2 golüyle skoru 1-3’e getirdi.

Galatasaray, 45+1’de penaltıdan bulduğu golle farkı bire indirdi ve taraflar soyunma odasına 2-3’lük skorla gitti.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan Galatasaray, 67.dakikada Mauro Icardi ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Buna karşı Sacha Boey, 80.dakikada bulduğu golle skoru 3-3’e getirdi ve takımının maçtan mağlubiyetle ayrılmasını önledi.

“Şampiyonluğa Ulaşan Takım Biz Olacağız”

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, oyunu domine etmelerine rağmen kalelerinde 3 gol gördükleri için üzgün olduklarını söyledi:

“Maça üstün başladık, domine ettik. Maçı öyle de bitirdik. Rakibe üç kere şans verdik, üçü de gol oldu. Futbolda bunlar var, şanssızlık demeyeceğim. Rakibin herhangi bir organizasyonu olmadan 3 gol yedik. Buna üzülüyoruz.”

Skora rağmen oyuncularının iyi oynadığının altını çizen Okan Buruk, “Dördüncü golü bulabilirdik. Son dakikalarda rakip, ceza sahasına yerleşti ve oradan çıkmadı. Genel anlamda uzun boylu bir takım oldukları için yan ortalarda etkili olamadık. Şutu düşünsek, maçı kazanabilirdik. Oyuncularımı tebrik ederim, çok iyi oynadılar.” diye konuştu.

Şampiyonluk yarışına da değinen Buruk, “Fenerbahçe kazanırsa 4 puanlık fark olacak. Şu anda 7 puan önde olan takım biziz ve bu güvenle, aynı iyi oyunumuzu doğru şekilde ortaya koyduğumuzda şampiyonluğa ulaşan takım biz olacağız." dedi.

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisiyle ilgili görüşlerini de aktaran Okan Buruk, hafif sakatlığı bulunan Mauro Icardi’yi Fatih Karagümrük maçında sahaya sürmesine rağmen Arjantinli oyuncudan önümüzdeki hafta da faydalanabileceklerini söyledi:

"Beşiktaş’ın son haftalarda bir yükselişi var. Puan olarak onların da hedefleri var bizim de hedeflerimiz var. İnşallah güzel bir karşılaşma bekliyorum. Derbilerin favorisi olmaz. Mauro Icardi'yi çok düşündük. Beşiktaş maçında daha iyi şekilde takımımızla birlikte olacaktır.”

“Çok Büyük Şanslar Vermedik”

3-3’lük beraberliğin ardından görüşlerini paylaşan VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, "Öğrencilerimi tebrik ediyorum, çok önemli bir puan aldığımızı düşünüyorum. Bugün sahaya karakterimizi koyduk." diyerek sözlerine başladı.

"Ofansif bir takım olduğumuzu biliyoruz. Bu tip maçlarda, skor bulmak isteyen bir görüntü çiziyorduk. Bugün de bunu sahaya yansıttık.” diye konuşan İtalyan çalıştırıcı, “Galatasaray'a çok büyük şanslar vermedik. Maçlarımızda bireysel hata, duran top, penaltı... Bizi bir şekilde gol yemeye itiyor. Bunlara sürekli çalışıyoruz." dedi.

Daha önce futbolculuk dönemlerinde İtalya’da Serie A’da birlikte mücadele ettiği Okan Buruk hakkında da konuşan Andrea Pirlo, sarı kırmızılı takımın teknik direktörüyle maç önündeki konuşmasını da anlattı:

"Okan Buruk'u tebrik ettim ve başarılar diledim. Ligin lideri konumundalar, iyi oynuyorlar. Bunu devam ettirebileceklerini söyledim. Zaten dışarda da görüşüyoruz. Mauro Icardi ile de selamlaştık. İtalya'da oynamış oyuncuları burada gördüğüm için mutlu oluyorum."

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Performansları

Galatasaray karşısında attıkları gollerle bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki etkili performanslarını sürdüren Mbaye Diagne ve Fabio Borini ikilisi, karşılaşmanın özellikle ilk yarısında dikkat çeken isimler oldular.

Öte yandan Galatasaray’da ise geri dönüşü tamamlayan Sacha Boey, 1 gol ve 1 asistlik performansla takımına kritik 1 puanı kazandıran isimdi.